Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelia82

ciało po ciąży?

Polecane posty

Gość kamelia82

Cześć, słuchajcie mam pytanie, nie boicie się jak będzie wyglądało Wasze ciało po ciąży? bradzo bym chciała mieć dziecko, ale boje się, jak będe wyglądała po...

Gość kamelia82
żadna z Was nie martwi się o swoje ciało?

Gość alamala
wszytsko zalezy od kobiety! Ja byłam przed ciaza bardzo aktywna, plywałam, chodziłam na silownie, dbalam o siebie i nie imalam problemow z nadwaga. W ciazy przytyłam 12kg. A 2 tygodnie po porodzie wrocilam do mojej wagi sprzed ciazy. Nie mam rozstepow ani na brzuchu ani na udach. Brzuch wrocil do swojego poprzedniego stanu dzieki wycwiczonym miesniom sprzed ciazy. Pokusze sie nawet o stwierdzenie ze pol roku po porodzie wygladam lepiej niz kiedykolwiek :) nawet biust dzieki karmieniu piersia mam wiekszy niz dawniej! Dbaj o siebie wczesniej - bedziesz miala mniej klopotow po!

Gość kamelia82
ok, ale nie masz np "obwisłego" ciała na brzuchu? i nie sądzisz, że jak przestaniesz karmić to iust zrobi się "obwisły" ?

Ja w ciąży odżywiałam się zdrowiej niż przedtem. Warzywa na parze, podobnie - gotowane mięso, dużo mineralki, zero słodyczy i cukrów :) Do tego, na początku ciąży schudłam 6 kg z powodu wymiotów, potem rzecz jasna przybrałam i przekroczyłam wagę wyjściową o 1,5 kg. Gdy urodziłam okazało się, że mam minus 8 kg w porównaniu do wagi sprzed ciąży :) Rozstępy mi się nie porobiły - nie smarowałam się niczym, taka wodać moja natura. Więc ja jestem zadowolona ze swojego ciała pociążowego :) Pozdrawiam

Gość jestem pod koniec 5tc
mnie było to zupełnie obojętne, tak chciałam dziecka mówiłam, że mogę ważyć i 100kg byleby urodzić zdrowe dziecko;) na szczęście nie ważyłam 100kg a 70kg w dniu porodu (o 20kg więcej niz przed ciażą:O), ale szybko zgubiłam kilogramy i po ciąży nie ma śladu;) mam farta, bo mam też dobre geny po mamie;)

Gość wiem ja doskonale
niestety ciało nie będzie już takie jak przed ciążą, chyba, że wchodzą w grę operacje plastyczne. Po zakończeniu karmienia biust staje się "obwisły" skóra rozciągnięta, pomimo ćwiczeń już na 100% nie wróci do stanu idealnego. To samo na brzuchu... Nie wierzę, że brzuszek może być idealny, jak siedziało tam ok 10 kg... Skóra jest mniej jędrna, pomimo, że się ściąga, nie wisi, to w stanie idealnym już nigdy nie będzie... No chyba, że jakieś zabiegi chirurgiczne...

Gość kamelia82
now łasnie tez tak sądzę, ale podobno są jakieś "majtki" poporodowe co się nosi do 6 miesięcy po porodzie i łądnie zbierają skóre

Gość jestem pod koniec 5tc
chętnie pokazałabym Wam brzuch mojej mamy dobre 30 lat po dwóch porodach:D zapewniam Was, że kiedyś nie było ani kremów ani majtek ani innych cudów, a jednak możliwe jest by wyglądać jak przed ciążą bez operacji plastycznych;) pod warunkiem, że ma się te dobre geny;)

no niestety ja przytyłam w ciąży 17 kg i brzuch wygląda tragicznie, mam duże rozstępy i niestety ale już nie będę mogła pokazać sie na plaży w kostiumie dwuczęściowym. No i po porodzie zrzuciłam szybko 12 kg ale teraz 2 msc po porodzie mam taki apetyt, no i karmię piersią, że znów kg mi przybywa. Do porodu - 75kg Po porodzie - 63kg Teraz- 69kg Moja waga przed ciążą - 58kg przy wzroście 164cm. Pociesza mnie tylko to, że mam piękną zdrową córę reszta się nie liczy :)

Dodam jeszcze, że smarowałam ciało oliwką raz dziennie po kąpieli, rozstępy pojawiły się już od 4 msc kiedy to brzuch był jeszcze bardzo malutki. Po prostu moja skóra jest mało elastyczna.

Ja kiedy zaszłam w ciąąe nie przejmowałam sie zbytnio figura jakoś wydawało mi się ze wróce do figury z przed ciąży i tak się stało... przed ciążą byłam szczupła i po pierwszej ciąży również szybko doszłam do figury nawet byłam szczuplejsza:) rozstępów nie miałam mimo że nie używałam kremów,,, Pisze że byłam szczupła bo teraz jest w drugiej ciąży pod koniec mam rozstępy, ale nie są aż tak widoczne poza tym są teraz różne dobre kremy... Noi mam nadzieje że również tak jak po pierwszej ciąży również dojdę szybko do szczupłej figury:)

Gość meteor nr 34
urodziłam dwoje dzieci i moje ciało jakoś specjalnie się nie zmieniło. jestem szczupła, nie mam żadnych rozstępów, piersi jak były małe, tak są nadal, ale może dzięki temu nie obwisły;) przeszkadza mi jedynie blizna po cesarce, niestety nie zagoiła się najlepiej.

mozesz gdybac jak bedziesz wygladac tylko ale kazde cialo jest inne.dbaj o siebie a skutki beda mniej widoczne po prostu.grunt by bylo dziecko zdrowe i ty a nie rozstepy mysle..

Gość rtrectw
może i ja się wypowiem jestem młoda mam 21 lat prowadziłam bardzo aktywny tryb życia w ciązy przytyłam prawie 30 kg mimo że nie objadałam się . moje ciało wygląda okropnie a jestem rok po porodzie rozstępy na ciele brzuchu udach pośladkach nawet łydkach o biuście nic już nie wspomnę bo mimo że karmiałam tylko 2 miesiące mam sflaczały i obweisły

Gość likto34
powiem ci tak-mialam wielkie krwiste rozstepy na biodrach i cellulit Kiepsko to wygladalo:( ale smarujecodziennie cialo balsamem,szczegolnie starannie w miejscach gorzej wygladajacych Jest to zazwyczaj zwykly tani balsam badz oliwka Ale liczy sie systematycznosc Trzeba to robic codziennie! Rozstepy znikly szybko Jestem juz 6 lat po porodzie,cellulit minimalny,nogi i uda w lepszym stanie niz 10 lat temu:) a wiec systematycznosc :)

Gość To tylko jaaa
Urodziłam w wieku 33 lat i szybko doszłam do formy po ok pół roku. Nie mam rozstępów i płaski brzuch, nie stosowałam żadnych diet, nie ćwiczyłam, ale tez nie objadałam się bez umiaru. to zależy od genów.

Gość saleminka8
ja wygladam tak samo,pomijajac maluteńką oponkę,taka tyci tyci:P rodziłam 3 m-ce temu:P i jestem 2 kg na plusie

Kurcze to naprawde jest bardzo indywidualna sprawa...np.moja Mama po 2 ciazach ma okropny brzuch z cala masa cellulitu i rozstepow,a ja np. jestem teraz w 40 tygodniu ciazy(3 dni po terminie)przytylam baardzo duzo,bo ponad 20 kg, ale mam taki gladziutki brzuszek,zero rozstepow ani na brzuchu ani na udach ani nigdzie...a smaruje zwykla oliwka raz dziennie..wiec geny genami, ale tez warto o siebie dbac:)

Gość Weronika30082008
kazda kobieta inaczej reaguje ja przed ciaza mialam duze piersi teraz mam ledwo miseczke A ....za to figure mam bardzo ladna mam wzrostu 164 waze 47kg:-)