Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siostra miłosiedxia

Miłość wbrew wszystkim i wszystkiemu??

Polecane posty

Gość Siostra miłosiedxia

Mam pytanie do osób, które przeżyły, przeżywają lub w jakiś inny sposób miały do czynienia z uczuciem któremu się wszyscy sprzeciwiali, rodzina tłumaczyła że nie ten a jednak brneliście w to uczucie mimo wszystko. Jak się kończyły takie historie?

Gość Siostra miłosiedxia
bo ja zakochałam się z wzajemnością w syrokatce malezyjskiej, czy to ma przyszłość? wypłakałam już morze łez :( :classic_cool:

Gość wole byc sam do konca zycia
a co to ta syrokatka malezyjska czy jak jej tam na imie?

ja tak mialam z moim byłym. wszyscy mi odradzali, mówili że to szmata,a le ja i tak a nim bylam. dopóki sie sama nie nauczylam na własnych błędach. potem potwierdzilam wszystko co mi znajomi mowili -.-

Gość Siostra miłosiedxia
Sprawa ma się mniej więce tak. Moja siostra zaręczyła się z kolesiem i nic nie działo się przez 2 lata. Żadnego dążenia do wspolnego życia, planów no nic. Poza marzeniami typu zakłoże wlasną firmę, zamieszkamy z moimi rodzicami (koleś 30 lat, zaklada firme 2 lata-myślałam, że są jakieś ułatwienia i trwa to ok.30dni ale nie wnikam) Ona wyjechała na pol roku na stupendium i tam poznała kogoś kto kompletnie stracił dla niej głowe zakochał się i robił dosłownie wszystko by byli razem. Siostra stwierdziła, że narzeczony jednak jest lichy i spędzenie całego życia z nierobem i totalą sierotą życiową może być trudne. Rozstała się z nim. Ale związek z nowym z jakiś względów nie wypalil. Siostra teraz robi wszystko by wrócić do poprzedniego. Cała rodzina mowiąc krótko odetchnęła z ulga gdy zerwała zareczyny. Teraz rwiemy sobie włosy z głowy by do niego nie wracałą ale jak grochem o ściane. Boje się bardzo, że do niego wróci. Ale jak przemówić jej do rozsądku??

Gość Dr Dobrzansky
nie mozna sie kierowac tym co mówią inni, sama musisz widzieć, zaryzykować lub nie, w miłości nie ma miejsca na rozum... czasami jest tak ze jak cały świat nam czegośzakazuje to bardziej tego pragniemy, zakazany owoc...

osobiście uważam że warto zawsze uwzględnić opinie kogoś kto nam dobrze życzy. nie żeby słuchać się całkowicie, ale wziąć pod uwagę. będąc w relacji emocjonalnej mozemy wielu rzeczy nie widziec, bo - ostatecznie - miłość jest slepa :) uświadom siostrę może że facet jak był sierotą życiową tak nią pozostał. jesli z tego powodu od neigo doeszła, to powód istnieje nadal. ale obawiam się że siostra nie na to patrzyła jednak.