Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelka amelkaa

Panicznie boję sie ciaży.normalne?

Polecane posty

Gość amelka amelkaa

dodam ze mam 31 lat i bardzo chce miec dziecko ale na mysl o ciazy..ehhh czy to jest normalne?chyba nie ale jak sobiez tym poradzic?

moze powinnas porozmawiac z kobietami ktore juz maja dzieci i wyjasnic swoje watpliwosci.ale czego tak naprawde sie boisz?co cie tak przeraza?

Gość Droga Amelko
Samo zajście w ciążę jest bardzo przyjemne, noszenie ciąży troszkę mniej; najbardziej kobiety boją się bólu porodowego, ale i z tym jest rozwiązanie: cesarskie cięcie pod narkozą i po kłopocie!!!! Notabene, na cesarkę można się zdecydować tylko raz w życiu. Zatem musisz obstać tylko przy jednym dziecku. Następna ważna uwaga: żeby urodzić zdrowe dziecko musisz prowadzić zdrowy tryb życia i oczyszczać organizm z toksyn. Szczególy znajdziesz pod nw. linkami: www.vademecum.zdrowia.prv.pl http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 Trzecia ważna uwaga: nie zwlekaj, bo w późniejszym wieku >40-stce jest duże prawdopodobieństwo na przyplątanie się u dziecka Zespołu Downa.

Gość Droga Amelko
moja znajoma urodziła dzięki cesarce drugie dziecko-śliczną zdrową córeczkę, więc z tą cesarką to raczej chodzi o estetykę brzucha niż o zdrowie rodzącej kobiety. Blizny po wielu cesarkach nie są apetyczne zwłaszcza dla mężczyzny, a i Ty z pociętym brzuchem niechętnie rozebrałabyś się na plaży, prawda?

Gość kiedys faktycznie uwazano
ze mozna wykonac kobiecie 2 cesarki i koniec. teraz robia nawet 3. mam taka znajoma. po prostu maja inna technike ciecia