Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adoosienka

Diane 35 i zmiana tabletek/przerwa ?????

Polecane posty

Gość adoosienka

Dziewczyny potrzebuje rady. Jestem w trakcie 4. opakowania Diane35, dostałam dziś recepte na kolejne dwa opakowania (moja ginekolog powiedziała, że maksymalnie pół roku mogę je brać, później mogę wrócić ale trzeba zrobić przerwę). W czasie tej przerwy albo nie bede brac w ogóle tabletek albo będę brać inne.... No i właśnie tej przerwy się boję... W czasie brania diane przytyłam to fakt i skutek uboczny, poza tym powiekszyły mi sie piersi (dość znacznie choć naturalnym moim rozmiarem jest C), cera dopiero teraz zaczyna się poprawiać i z tego sie ciesze najbardziej ( po to je zaczełam brać)... No i wlasnie? co będzie w czasie tej przerwy? Być może schudnę (nareszcie) to super, ale co z cerą i piersiami?? Nie chcę znowu mieć masakry na buzi no i nie chce mieć (o zgrozo!) obwisłych piersi w wieku 21 lat... a może są tabletki, dzięki którym ten mój czarny scenariusz się nie sprawdzi lub będzie na to szansa?

Gość magalkona
diane 35 to przedewszystkim lek na schorzenia hormonalne a nie srodek antykoncepcyjny choc ma tez takie dzialanie. jesli potrzebujesz jedynie antykoncepcji, to lepiej zmien lekarza.

Czytalam ze Diane sa szkodliwe dla zdrowia a szczgolnie dla wątroby dlatego kobiety zarzywajace te tabl powinny co jakis czas robić sobie próby wątrobowe.Na zachodzie tez bylyte tabl ale juz dawno je wycofano.

Gość adoosienka
magalkona- wiem, ja mam bardzo dobrego lekarza i nie mam zamiaru go zmieniać. Zapisał mi te tabletki bo miałam ogromne problemy z cerą (zapisał mi je po uprzednuch bardzo dokladnych badaniach hormonalnych). Wiem też, że są szkodliwe dla wątroby- dlatego mam po tych 6 opakowaniach zrobić badania. I ze względu na ich szkodliwość musze zrobić przerwę. Ale wlasnie o to mi chodzi... czy wie ktoś jak to jest jak sie przestanie brac diane? co z cerą ( 0i innymi aspektami o których pisałam wczesniej)..... może są jakieś tabletki antykoncepcyjne, które nie spowodują mi nawrotu tych dolegliwosci, które diane unormowała? (nie zamierzam rezygnować z antykoncepcji w czasie przerwy od diane, po prostu bede brac inne). Boje sie, ze wszystko mi sie wroci :( nie chce znowu mieć buzi w krostach, zaskórnikach :( Teraz cera naprawde wygląda coraz lepiej... a jeszcze tylko 2 opakowania...