Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Po prostu dziewczyna

Dokument odmowy ws. kredytu

Polecane posty

Chodzi mi o to, że w banku PKO BP staraliśmy się z mężem o kredyt na mieszkanie. Dostaliśmy odmowę, tzn. pani z doradztwa finansowego która składała nam wniosek, powiedziała po jakimś tam czasie że bank odmówił przyznania kredytu. Nie dostaliśmy jednak dokumentu który by mówił, dlaczego nie dostaliśmy kredytu, a nawet jakby nie było to uzasadnione, to mielibyśmy przynajmniej na papierze odmowę. Od pani z doradztwa nie możemy się tego doprosić. Sprawa niestety nie jest świeża, rzecz działa się w październiku zeszłego roku, jednak od tamtej pory pani z doradztwa nas unikała.W końcu postanowiłam, że sama skontaktuję się z bankiem, mam numer do pani która się tym podobno zajmowała. Jednak nie wiem czy nie zrobię sobie obciachu prosząc o to pismo, bo to stara sprawa.... Czy bank ma obowiązek wydać takie pismo czy nie musi??

Gość marlut
nie musi

Gość Magda Ewa Maria
Każdy bank ma prawo odmówić udzielenia kredytu bez podania przyczyny... W większości wniosków kredytowych znajduje sie takie sformułowanie...

Gość tak mysle
bank MA OBOWIAZEK powiadomic cie o swojej decyzji!!!! jesli nie dostalas takiego pisma a kobieta jeszcze do tego kreci to musialo cos byc "spartalone" i nikt nie chce wziac odpowiedzialnosci za swoje czyny nie zgodne z prawem

Gość tak mysle
tzn decyzja powinna byc na pismie odmowna badz pozytywna...o to mi chodzilo:-)

Gość Magda Ewa Maria
owszem - decyzja, ale niekoniecznie musi być podany powód

nie musi podac przyczyny!ale wiadomo moga to byc zbyt niskie zarobki,albo jakies wczesniejsze dlugi w innych bankach,badz jestecie za mlodzi

Nie rozumiecie. Mnie nie chodzi o to, że ja chcę żeby to było uzasadnione dlaczego nie dostałam kredytu, bo wiem że nie musi być. Chodzi mi o to, CZY BANK MA OBOWIĄZEK WYDAĆ PISMO Z ODMOWĄ? (NIE WAŻNE CZY Z UZASADNIENIEM CZY BEZ, bo na tym akurat w ogóle mi nie zależy).

Gość tak mysle
MA OBOWIAZEK!!!! pocztaj sobie jak nie wierzysz ze jeszcze OBOWIAZUJE TERMIN na odpisanie!!

banki robią dziś co chcą.. ale jak jeden odmówil probuj w innych.

Dzięki za odpowiedzi. Otóż w innym banku dostaliśmy już kredyt więc spoko :) nie mam tylko tamtego pisma...w sumie jest mi nie do końca potrzebne, ale z tym bankiem ogólnie prawie przekręt mieliśmy, dlatego tak się uparłam. Ok, więc zadzwonie i poproszę o to cholerne pismo, mam nadzieję że dostanę.

Dzięki za odpowiedzi. Otóż w innym banku dostaliśmy już kredyt więc spoko :) nie mam tylko tamtego pisma...w sumie jest mi nie do końca potrzebne, ale z tym bankiem ogólnie prawie przekręt mieliśmy, dlatego tak się uparłam. Ok, więc zadzwonie i poproszę o to cholerne pismo, mam nadzieję że dostanę.