Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwilam sie bardzo

chcialam kupic sprzet na raty ale bank odrzucil moj wniosek. DLACZEGO????

Polecane posty

witam. dzisiaj w sklepiej euro rtv agd chcialam kupic sprzet na raty o wartosci 2000zl, mialam zaswiadczenie o dochodach i wszystkie wymagane dokumenty, ale po wyslaniu wniosku do lukas baku pani od rat powiedziala ze bank odrzucil moj wniosek. zastanawiam sie dalczego, nie mam dzieci, zadnych zobowiazan w innych bankach, stale dochody a poza tym to mialy byc tylko 4 raty 0%. czy to moze bys przez to ze nie chcialam brac dodatkowego ubezpieczenia? moze to dodatkowe ubezpieczenie traktuje sie jako obowiazkowe, bo bez tego kazdy wniosek bedzie odrzucany? sama juz nie wiem, mieliscie kiedys podobna sytuacje?

Gość mamma mia......
nowa kredytobiorczyni bez historii? może za duża kwota na początek?

Gość o w m
bo lukas tak ma. LEpiej popytaj o pozyczke w banku gdzie masz konto.Predzej cos zalatwisz.pozdrawiam

Gość o w m
popytaj tam gdzie masz konto w banku, Predzej Ci dadza niz w Lukasie

Gość EtyEty
Tak myslałem że to Lukas.To jest chory bank,nigdy nie podają przyczyny odrzucenia wniosku.

Gość mi lukas kiedys
tez odmówił Identyczna sytuacja Tez nie chciałam ubezpieczenia ale mam dzieci Teraz pracuje w banku i tak naprawde nie wiem dlaczego lukas podjał taka decyzje Ja mysle ze to losowo jest odrzucane

Gość nocny doradca
niezapłacony mandat albo za jazdę bez biletu ?

Gość chlupup
Gdyby zależało to od ubezpieczenia, to pani by Cię o tym poinformowała.

Gość nocny doradca
niezapłacony mandat, kara za jazdę bez biletu ? może jesteś w rejestrze długów albo masz złą historię kredytową, umowę o pracę na czas oznaczony. sama byś pożyczyła obcej osobie w podobnej sytuacji jak Ty? banki myślą mniej więcej tak właśnie.

Gość nocny doradca
niezapłacony mandat, kara za jazdę bez biletu ? może jesteś w rejestrze długów albo masz złą historię kredytową, umowę o pracę na czas oznaczony. sama byś pożyczyła obcej osobie w podobnej sytuacji jak Ty? banki myślą mniej więcej tak właśnie.

Gość trzeba miec szczescie
zeby lukas dal raty w auchan bo tam losowo wybieraja

Gość kiok
byc moze rozeszlo sie wlasnie o to ubezpieczenie. kiedy jak sie bralo raty 0% to bylo ono obowiazkowe, wiec prawie kazdy dostawal kredyt.

Gość pewnie to ubezpieczenie
jest zyskiem banku, bo jeśli raty są 0% to jaki zysk miałby bank przy dawaniu kredytu

Gość Niemacie Racji
Jaka jestes pewnie brzydka brunetka i dlatego niestety

nie mam zadnej historii kredytowej, ale w euro rtv agd wlasnie lukas daje kredyty. nie mam zadnych dlugow, mandatow, ani niezaplaconych zobowiazan, to moj pierwszy kredyt ale mysle ze 2000 to naprawde nie duzo, a na stronie ich banku jest napisane ze daja kredyt od reki, wynagrodzenie min netto chyba 380 zl, a mi chodzilo o kredyt tylko na 4 mieisace zeby jak najszybciej go splacic. ostatecznie na 10 ale bank tez tego nie bral w ogole pod uwage.

zalezalo mi na ratach w euro rtv agd bo sa tam raty 0%, ale teraz zaczynam w nie watpic.

Gość elca
pracuje w punkcie kredytowym bank nie udzielil Ci kredytu poniewaz nie posiadasz historii kredytowej, mysle ze gdybys wziela to ubezpieczenie kredyt zostal by przyznany

ale ja nie chce brac tego ubezpieczenia, a jak mam miec historie kredytowa, skoro nie chca mi udzielic kredytu.

Gość elca
historie kredytowa mozesz sobie stozyc np w banku w ktorym posiadasz konto, tam wez kredyt, udziela ci napewno bo widza Twoje przychody, coz wydasz troche na odsetki ale przynajmiej potem nie bedziesz miala problemow z wzieciem kredytu a darmowe kredyty to w 90% fikcja wiec mozesz takze wziasc kredyt z ubezpieczeniem, masz potemprawo zrezygnowac z tego ubezpieczenia np. napisac list do banku

Gość udzielą ci jak weźmiesz
ubezpieczenie. I potem będziesz miała historię, to nie będziesz musiała ubezpieczenia brać. Proste.

ale jak wezme ubezpieczenie to napewno bede mogla zrezygnowac i napewno rezygnacje uwzglednia? i wyjdzie na to, ze mam kredyt tak jak bym brala bez ubezpieczenia?

Gość zapewne będziesz musiała
zapłacić za to ,że rezygnujesz -kurcze, nie ma nic za darmo.Bank to nie instytucja charytatywna

Gość elca
u mnie w punkcie rezygnacja z ubezpieczenia jest darmowa, ale nie orientuje sie niestety jak to jest w Lukasie

nie pytaj sie tutaj na forum o takie rzeczy, bo sie wkopiesz w jakis kredyt z ubezpieczeniem i bedziesz tego zalowac :O idz po prostu do swojego baku i porozmawiaj tam o kredycie i podaj przyklad lukasa, proste i efektywne (a jesli nie mozesz isc, to zadzwon, choc osobiscie z kims pogadac, to o wiele lepiej)

Gość gość
a może miąłaś jakieś problemy ze spąłtą rat w przeszłośći bądz twoje rodzenstwo rodzice twoi lub męża ?

Gość rozczarowanaaaaaa
Ja miałam dokładnie taką samą sytuację. W planach miałam kupno najtańszej drukarki na użytek domowy ale w sklepie doradzili żeby wziąć droższą bo jest tańsza w eksploatacji. W danej chwili nie miałam przy sobie takiej gotówki a drukarka była ostatnia. Więc chciałam wziąć na raty. Drukarka kosztowała 499 zł. Po wklepaniu danych do kompa, dochód 3800 miesięcznie, brak wszelkich kredytów i zobowiązań, żadnych mandatów na koncie, baa nawet jednego punktu karnego, i co? I dwa banki odmawiają rat. Chory kraj, gdzie osobie bez zadłużenia nie pozwalają kupić nic na raty, trzeba mieć na głowie ze 2 kredyty żeby dostać coś na raty.