Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łacinniczka

ŁACINA - pomogę

Polecane posty

Gość Młody Yudin
Witaj Droga Łacinniczko mam sprawę dotyczącą łaciny ale dość trudną dla mnie i wolałbym CI ją wyłożyć mailowo. Takiej pomocy udzielisz? Pozdrawiam Młody

Gość Barto
Witam. Ja Miał bym Pytanie :) czy ktos mogł by mi przetłumaczyć sentencje " Żyj tak abyś umierając nie załował zadnej Swojej decyzji" Zalezy mi na poprawnosci gramatycznej gdyz ma to byc tatuaz wiec niechciał btym jakiejs glupiej pomyłki ;)

Gość martyna023
Proszę o przetłumaczenie na łacinę: "Jesteś moim dopełnieniem"

Gość alicja80
prosze o przetlumaczenie sentencji milosc nie szuka,milosc znajduje na tatuarz

Gość ananiasz
Hej. Chcę podarować koszulkę z nadrukiem i chciałam aby napis był po łacinie, bo bardzo lubie teksty i sentencje łacińskie. Jednak nie jestem pewna czy jest poprawny. Tekst trochę bez sensu, ale dla nas zrozumiały;) Chemikiem jestem, więc myślę... i robię (przyrządzam) dobrą wódkę. Chemicus est ergo cogito... et bonum vodkam (nie znalazłam innego słowa, wiec użyłam takiego uniwersalnego) praeparo. Czy jest to poprawne gramatycznie. Proszę o pomoc.

Gość gość
a jak bedzie "Nigdy Nie Załuj" ??

Gość anjaa

Kiedyś na studiach trzeba było przygotować jakieś informacje związane z łaciną, jakieś sentencje czy inne pierdoły i wtedy jakoś trafiłem na http://www.arpegio.pl/lacina-sentencje-lacinskie.htm. Od tego momentu w sumie co jakiś czas tam zaglądam, bo jak się okazuje czasami najbardziej absurdalne rzeczy można tam znaleźć.