Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

hej dziewczyny::) ja tylko sie przywitać i powiadomic ze my juz po wszystkim ale jeszcze jestesmy w szpitalu . Natasha przyszla na swiat 10.09 2010 o godz 17.40 porod kleszczowy i bardzo ciezki trwal 36 godz wiecej napisze jak wrocimy do domu . Buziaki dla was

Serdeczne gratulacje Oliwia 🌼 Dużo zdrowka i odpoczynku dla ciebie i Maleństwa.

Gość iwonka52
Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL Nadal oczekują na swój skarbek: nescafe87.........22....06.09.10..........39...synek..... ....UK/ Bytom oliwia87............22....08.09.10..........39..córka... .......Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........36....2-córka. . ..Birmingham magdan27................12.09.10...........35......córka ..........Londyn andziaaa82....27.......29.09.10.........37....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10...........36...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......36....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........34..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........35......córcia......Bedford krisana..............25...08.10.10...........36..synek ...londyn/nw ewelina81...........28...20.10.10..........33......synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........29......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............28.....corka. ....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........28...córeczka. . .North West hej dziewczynki :-) ale tu cisza -jak makiem zasial!!! nikt nie kawkuje??? oliwia -gratuluje coreczki. wracaj szybko do domku i do formy i jak znajdziesz czas to napisz jak bylo! nescafe tez juz pewno tuli swojego bobaska!!! a ja siedze w domu, zlapalo mnie okrutne przeziebienie. chyba sobie w tym tygodniu odpuszcze prace... kurcze czas tak szybko leci ze masakra!!! jeszcze tylko 12 tyg do terminu. ja to sie musze jakos zorganizowac i zaczac myslec nad tym co mi jeszcze potrzeba ale jak sie pracuje to jest ciezko. byc moze w tym tygodniu zrobie sobie liste co mi jeszcze bedzie potrzebne. pozdrawiam wszystkie mamuski i brzuchatki!!!!

cześć dziewczyny:) gratuluję pociech nowym mamuśkom, Aureli i Oliwii...no i pewnie Nescafe też:) czekamy na wieści zagladam do Was często, ale ostatnio nie mam za bardzo czasu , żeby cos napisac bo moja mała coraz bardziej absorbująca jest 3go października mamy chrzciny, więc powoli trwają przygotowania:)

hej dziewczyny:) Oliwia- GRATULACJE! Ja już mam co raz bardziej dość mego odmiennego stanu:) Ciąża mogłaby trwać 8 miesięcy hehe, ogólnie w dzien nie jest źle, ale w nocy to wymiękam... Chodz jek najpóźniej spać, dzisiaj o 03.00 poszłam... nie wiem co mi dolega z tym bólem przy przekręcaniu się, trasznie to boli i mi kośći strzelają, moge zapomnieć o swobodnym przekręcaniu się, boje się czy tam u maluszka wszystko ok, czy to nie jest dla Niego groźne... ale jest ruchliwy więc chyba wszystko ok. Jeszcze strasznie mi naciska główką, bo mnie cała "pipka" boli. No ale jeszcze 16dni do terminu więć zobaczymy, mam nadzieje że nie przenosze 2tygodni bo by mi zostało jeszcze 30dni!!! O zgrozo! Ale niech się Aleksanderek rodzi kiedy mu będzie najlepiej, najważniejsze by zdrowy był:)

Gratulacje Oliwia87. Wracaj szybciutko do zdrowia i czekamy na pelniejsza relacje i moze zdjecia Twojej Natashki. Pewnie Nescafe87, Mama_Julci no teraz juz Magdan27 maja Swoje pociechy przy sobie. Jednka czemu nic o tym nie wiemy??? Milkaa88 to teraz nasza kolej. Ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza?? Obie mamy w tym samym czasie. Ja wlasnie wstalam i jem sniadanko oraz kawkuje wiec sie moge przylaczyc. Poza tym na dworzu brzydka pogoda wiec nie zacheca do dzialania zbytnio. Jedynie do siedzenia w domku i ogladania telewizji lub ulubionych seriali. Oki to ja mykam ale podczytuje na biezaco :) :)

Cześć Brzuchatki i Mamusie :) Ja wczoraj torbe spakowałam. Moja HV dała mi czerwoną książeczkę zdrowia dziecka 'My personal child health record' i mowiła aby wypełnić trochę danych. I teraz mam może dziwne pytanie, ale na pierwszej stronie wpisuje sie dane matki czy dziecka? Imie, data urodzenia, numer NHS, GP bo w sumie nie jest wyjaśnione. Jak macie? . Andziaaa, Milka to teraz Wy na starcie :)

oliwia serdeczne gratulacje dla rodziców i dużo zdrowia dla maluszka :) maadaa to dziwne że hv dała ci tą książeczke bo zazwyczaj dostaje sie ją przy wyjściu ze szpitala , w każdym razie na pierwszej stronie wpisujesz dane maluszka bo to jego książeczka :)

Ale tu cisza. Wszystkie dziewczyny zajęte:P a ja się dalej nudze, w ogóle ostatnio strasznie mi nogi puchną... Kłade się spać ze spuchniętymi i z takimi samymi się budze.... masakra wyglądają i nie wiem co mam z tym zrobić, leże z nimi w górze, ale to nic nie daje...

Milka mi jak nogi puchły to właśnie leżenie z nimi w górze pomagało. Innych sposobow nie znam :( Teraz jak nie pracuję i więcej odpoczywam juz mi nie puchną (odpukać). Dzięki Emilia za info. Jesteś skarbnica wiedzy :) Dziewczyny myślała ktoraś z Was o sesji zdjęciowej z noworodkiem? Wiecie ile to w Anglii kosztuje? Ja bardzo lubię zdjęcia i chciałabym taka sesje zamówić, tylko mysle czy tu w Anglii czy na Boże Narodzenie w Polsce.

No ja mam zamiar zrobić sobie jeszcze sesje z brzuszkiem i mężem , ale naszym fotografem będzie moja siostra hehe:P Choć szczerze żałuje, że nie zecydowałam się na to wcześniej gdy miałam mniejszy brzuszek i nie było na nich rozstępów:( Mam jedno takie śliczne zdjęcie:P Sama się ustawiałam i chciałam zrobić zdjęcie, ale mi aparat nie chciał stać w odpowiednim miejscu to siostra mi zdrobiła zaraz je Wam pokaże:D No a co do sesji z maluszkiem, to też super pomysł:) Musze się nad tym zastanowić:D No i nie wiem ile to w UK kosztuje:P O to moje zdjęcie w 29tyg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec7f185b2074bb22.html

Gość zaraa
gratulacje oliwia87 , szybkiego powrotu do domku i zdrówka dla was milka88 sliczne zdjęcie ,jeszcze do tego czarnobiałe , fajnie wyszło Ja nie mam małych piersi , ale twoje ho,ho ,ho twój facet musi byc przeszczęsliwy :-D A maluszek będzie się miał do czego przytulić :-) W którym tygodniu robiłaś to zdjęcie ? Naprawde bardzo ładne :-)

Gość zaraa
gapa ze mnie , przeciez pisałaś ze w 29 tc :-)

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL Nadal oczekują na swój skarbek: nescafe87.........22....06.09.10..........39...synek..... ....UK/ Bytom oliwia87............22....08.09.10..........39..córka... .......Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........36....2-córka. . ..Birmingham magdan27................12.09.10...........35......córka ..........Londyn andziaaa82....27.......29.09.10.........37....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10...........36...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......37....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........34..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........35......córcia......Bedford krisana..............25...08.10.10...........36..synek ...londyn/nw ewelina81...........28...20.10.10..........33......synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........29......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............28.....corka. ....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........28...córeczka. . .North West milka88 czytajac Twoj wpis o tym , ze nie mozesz spac i spuchniete nogi to tak jakbym czytala o sobie , tez juz jest mi ciezko , nie moge spac w nocy , dzidzia mnie kopie z kazdej strony echhh juz czekam az maluszek zechce wyjsc. Poza tym sliczne zdjecie dalas naprawde slodki brzusio :) ja sobie robilam od boku a teraz ledwo aparat w komorce mnie obejmuje :D no i tez te rozstepy sie porobily :(( maadaa ja tez dostalam od poloznej ksiazeczki 3 nowe. 1 jest dla dzidziusia jak sie juz urodzi taka zolta, druga dla mnie a trzecia o tym jak przebiegal porod to ja juz w tej jednej uzupelnilam moje dane a zolta czeka az dzidzius sie urodzi :) oliwia87 gratuluje serdecznie coreczki , czekamy na relacje z porodu buziaki :) Dziewczyny ja wczoraj dostalam takich boli tam na dole , ze juz myslalam ze cos sie zaczyna. Bole doslownie takie jakbym zaraz miala dostac silny okres az sciskalam mojemu chlopakowi reke hehe. Na szczescie minelo i juz wszystko jest ok , ciekawa jestem kiedy synek zechce wyjsc na ten swiat - juz coraz bardziej jestem niecierpliwa.....Pozostaje czekanie , ale mam nadzieje , ze nie jeszcze 3 tyg....ufff Pozdrowionka dla was wszystkich!

czy slyszalyscie cos na temate tego ze mozna brac paracetamol w pierwszym etapie porodu ,tzn jak jeszcze kestescie w domu a nie kwalifikujecie sie do szpitala i jak ktos ma silne bole to ze moze brac tylko aby nie przekroczyc dawki w ulotce? Bede wdzieczna za odp :)

Nam polożna mówiła na szkole rodzenia o tym. Wręcz zachęcała do wzięcia paracetamolu jak skurcze są jeszcze nie tak często. Mówiła aby wziąść paracetamol i odprężyć się w wannie. Podobno to troche pomoże. A do szpitala dopiero jak są 3 skurcze w ciągu 10 min.

melduje sie ze zyje :D a razcej zyjemy :) Kacperek urodzil sie 7 wrzesnia o 11.05- w dzien moich urodzin najpiekniejszy prezent :) 58 cm i wazyl 4090g :) porod szybki i bez naciec ani pekniec- powiem szczerze ze myslalam ze bedzie gorzej :) napisze wiecej w wolnej chwili 🌼 i dziejuje za trzymanie kciukow- pomoglo :D

serdeczne gratulacje nescafe87 dla Ciebie i duzo zdrowia dla synka!!! ale nam sie grono mamusiek powieksza w szybkim tempie :))

Gość iwonka52
nescafe-gratulacje-duze to Twoje malenstwo!!! :-) czekamy na fotki :-) powieksza nam sie grono mamusiek a zmniejsza grono brzuchatek. to pewnie dlatego tak tu cicho ostatnio-mamuski sa bardzo zajete-to rozumiem- a co porabiaja czekajace?? ja jestem tydzien na zwolnieniu i juz mi sie troche zaczyna nudzic. wzielam sie za sprzatanie i wicie gniazdka :-) ach juz bym chciala tulic moje malenstwo!! a tu jeszcze prawie 3 miesiace!!!! pozdrowionka!!!

Gość zaraa
nescafe 87 gratulacje , kawał chłopa z twojego bobasa :-) I do tego nie popękałaś :-) kurcze ten wiesiołek działa , to ja tez bede łykac i podpijac herbate z lisci malin Duzo zdrówka i odpoczynku Napisz w wolnej chwili ile tego wiesiołka łykałaś dziennie , ja własnie juz gdzies czytałam ,ze po nim jest szybciej i się nie pęka

nescafe87- Gratulacje! A ja właśnie wstałam, dzisiaj od ok 5.00 rano cały czas pobolewa mnie podbrzusze jak na okres... Mały dziwnie się rusza bo mnie na dole boli i brzuch twardy jak skała , od czasu do czasu zmięknie, ale od 5.00 rano spałam bardzo czujnie i więcej jest twardy niż miękki i to mnie niepokoi, no ale maluszek się rusza więc, chyba wszystko ok... Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL nescafe87.........22....07.09.10..........39...Kacperek.......UK/ Bytom oliwia87............22...10.09.10..........39..Natasha.. .......Trowbridge Nadal oczekują na swój skarbek: Mama_Julci........21....10.09.10..........36....2-córka. . ..Birmingham magdan27................12.09.10...........35......córka ..........Londyn andziaaa82....27.......29.09.10.........37....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10...........38...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......37....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........34..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........35......córcia......Bedford krisana..............25...08.10.10...........36..synek ...londyn/nw ewelina81...........28...20.10.10..........33......synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........29......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............28.....corka. ....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........28...córeczka. . .North West PS. Pozwoliłam sobie zmienić tabelke za dziewczyny:)

Zaczełam zapisywać godziny o których ma skurcze i wyszło tak godzina 11 i minuty 16, 20,24,29, 33, 40, 44, 48, 52, 55... szok! Ale to pewnie przepowiadające, bo prawie nie bolą, tzn bolą ale bardzo lekko i czuje taki nacisk na dół. Ciekawe:P Zaraz idę robić zupe i przestanie mierzyć, zobaczymy czy jak wrócę to dalej będą, jak tak to zaczne mieczyć jeszcze czas trwania skurczu.

Cześć dziewczyny :) Oliwia,Nescafe,serdecznie gratuluję i życzę szybkiego powrotu do formy olaz dużo zdrówka dla Was i Waszych posiech!! Milkaa,świetna fotka!! Super wyglądasz. Wiesz,mamy podobne ustawienie łóżka i szafki nocnei w sypialni-ten kawałek pokoju wygląda prawie tak samo jak mój-tylko oparsie od łóżka jest trochę inne ;) Ja też mam takie częste skurcze,umiarkowanie bolesne-do wytrzymania.. no i te bóle jak na okres coraz częściej!!,no ale najgorsze już za mną,bo to już 31 tydzień!!

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL nescafe87.........22....07.09.10..........39...Kacperek.. .....UK/ Bytom oliwia87............22...10.09.10..........39..Natasha.. .......Trowbridge Nadal oczekują na swój skarbek: Mama_Julci........21....10.09.10..........36....2-córka. . ..Birmingham magdan27................12.09.10...........35......córka ..........Londyn andziaaa82....27.......29.09.10.........37....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10...........38...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......37....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........34..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........35......córcia......Bedford krisana..............25...08.10.10...........36..synek ...londyn/nw ewelina81...........28...20.10.10..........33......synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........31......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............28.....corka. ....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........28...córeczka. . .North West

Witam Mamuski i Brzuchatki !!! No Mamusiek juz jest coraz wiecej, a niedlugo bedzie wiecej niz Brzuchatek. Ja dzis bylam na malych zakupkach i teraz leze i cierpie z bolu. Strasznie boli mnie podbrzusze i nie moge sie wogole ruszac. Coraz gorzej mi sie chodzi i robi cokolwiek. Oj chyba sie powoli zbliza moja godzina zerowa !!!! Poza tym sytuacja w domu sie zmienila i moj Darcio chyba dostal jakiejs przemiany i jest strasznie mily dla mnie!!! Pyta sie jak sie czuje i czy cos potrzebuje. Ogolnie zmienil swoje zachowanie. Nie wiem co myslec ??? Cos nie moge w to uwierzyc ?? Cisza przed burza ?? Naprawde nie umiem w to uwierzyc. Po tym wszystkim co przeszlam probuje zachowac maly dystans do tego wszystkiego i raczej sie zbytnio nie ekscytowac. Pozyjemy zobaczymy. Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL nescafe87.........22....07.09.10..........39...Kacperek.. .....UK/ Bytom oliwia87............22...10.09.10..........39..Natasha.. .......Trowbridge Nadal oczekują na swój skarbek: Mama_Julci........21....10.09.10..........36....2-córka. . ..Birmingham magdan27................12.09.10...........35......córka ..........Londyn andziaaa82....27.......29.09.10.........38....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10...........38...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......37....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........34..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........35......córcia......Bedford krisana..............25...08.10.10...........36..synek ...londyn/nw ewelina81...........28...20.10.10..........33......synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........31......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............28.....corka. ....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........28...córeczka. . .North West

andziaa82 pewnie uswiadomil sobie kilka spraw ja wczoraj pytalam o paracetamol przy poerwszym etapie ciazy a dzisiaj mnie jakies chorobsko wzielo wiec chyba musze wziac ten paracetamol zanim sie chorobsko rozwinie,jak myslicie?

Ja wzielam paracetamol raz na poczatku trzeciego trymestru bo mialam zatrucie pokarmowe a pozniej po nim straszna goraczke. Jednak nie wiem jak to jest na poczatku ciazy.

Gość karinka1987
hej kobietki! ja tylko na chwile... zameldowac sie ze nadal w dwupaku. Termin mam za 2tyg i 1dzien..na razie nic nie czuje... wiec moze przenosze...no chyba ze mnie wezmie z nienacka:) paracetamol- mozna brac tylko nie dluzej niz przez trzy dni po trzy razy dziennie, tak mi powiedziano u mojego Gp jak bylam przeziebiona w czasie ciazy...no i kazano duzo plynow przyjmowac. pozdrawiam

Karinka1987 a ty czemu nie wpisana w tabelke skoro miescisz na naszym forum. To masz termin jeden dzien po mnie i Milce, bo my mamy na 29 wrzesnia :) Ciekawe ktora z naszej trojki bedzie pierwsza. Ja juz mam dosyc silne bole podbrzusza i coraz ciezej mi jest chodzic i sie ruszac. Torba spakowana jutro lozeczko ustawiamy i bedziemy oczekiwac na godzine zero 000000 :)

Gość karinka1987
a jakos tak nie chcialam sie wpychac:) bo w sumie to niedawno dolaczylam...ale milo by bylo jakby mnie ktos dopisal...