Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marysieńki26

Długie Karmienie

Polecane posty

Nawet nie jest bardzo trudno, nie bardzo wiem jak ci odpowiedziec bo radze sobie nawet niezle :P chyba ze masz pytanie o konkretne rzeczy/czynnosci?

Gość pauuuuuulineczka
Ja karmię piersią, ale moja córka ma dopiero 7 miesięcy:-)

wiesz moj maz cos zaczoł napominac o drogim dziecku , ze w małym odstepie dobrze sie wychowuja a jestem przerazona bo moja ma 8 mies. i kawałek diabełka z niej a jeszcze 2 jak to zorganizowac ? jak wyglkada wasz dzien?

Gość pauuuuuulineczka
ja mam dwoje dzieci równo w odstępie 16 miesięcy. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży byłam przerażona że sobie nie poradzę ale jest ok. Starszy syn świetnie opiekuje się maleństwem od początku chociaż był mały sam...buja ją w leżaczku, przynosi zabawki jak marudzi, daje buziaki, głaszcze po główce, gilgocze:-) aż serce się śmieje jak na nich patrzę:-)

rano ok. 6 karmie Manie i Kacperka, i zasypiaja, budzimy sie lacznie z karola ok. 9 ubierania, sniadanie, kolo. 12 spacer, jak wracamy to zwykle kaperek idzie spac a dziewczynki sie bawia, pozniej jest obiad, po obiedzie zabawa, kolo 18.30 kolacja, o 19 zaczynam kapiel i ok, 20.30 maluchy juz spia oczywiscie w miedzy czasie maja przekaski i karmienie

rano ok. 6 karmie Manie i Kacperka, i zasypiaja, budzimy sie lacznie z karola ok. 9 ubierania, sniadanie, kolo. 12 spacer, jak wracamy to zwykle kaperek idzie spac a dziewczynki sie bawia, pozniej jest obiad, po obiedzie zabawa, kolo 18.30 kolacja, o 19 zaczynam kapiel i ok, 20.30 maluchy juz spia oczywiscie w miedzy czasie maja przekaski i karmienie

Gość pauuuuuulineczka
na razie nie wyobrażam sobie by przerwać karmienie (mała jest bardzo przywiązana do piersi zwłaszcza w nocy) a i tak póki co jestem w domu więc nie odstawiam.

Gość ja teżżż
Hej ! Ja karmię jeszcze syna - ma rok i dwa tygodnie i niezamierzam póki co przestać :)

Gość ja teżżż
ale poza mleczkim dzieci jedzą też normalne posiłki ? Ile razy karmisz najmłodsze dzieck i co je poza mleczkiem ?

Gość ja teżżż
no to ja też tak, z tym że w dzień też jeszcze raz mleczko.

Gość agusia mama mikusia
ja karmie dopiero 6 mieisecy, niestyety moj synek chce ssac juz tylko w nocy, wdzien bardzo malo albow ogole,buteki tez nie akceptuje.chcialam go dlugo karmic ale nie wiem co z tego bedzie.moze jakies rady macie dla mnie?myslicie ze takie karmienie moze sie udac, dodam ze w dzien na sniedanie i kolacjepodaje mu sciagniety pokarm okolo 100 ml z kaszka(lyzeczka), bo na samej piersi slabo juz przybieral i karmilam go tylko sama piersia do 4 mieisca, a teraz tak jak wyzej i zupki, deserki.dzieki z gory

Gość pauuuuuulineczka
WIECIE CO DZIEWCZYNY byłam na ostatniej wizycie u lekarza, który był w szoku że 7 miesięczne dziecko karmię...co prawda mała dostaje już deserki, zupki, kaszki, serki itd.ale on stwierdził, że tak naprawdę długie karmienie nie jest takie super dla organizmu dziecka i że tak naprawdę to powinnam dawać tylko 2 razy dziennie mleko modyfikowane, reszta to inne posiłki.

Gość pauuuuuulineczka
tak chciałam się jeszcze was zapytać czy nie odrzuca was troszkę tak widok dużych dzieciaczków (3-4 lata i nawet czasem więcej) które są jeszcze karmione piersią przez matki?

Gość mnie odrzuca i to bardzo
takie duze dziecko, ktore potrafi mowic, samo jesc, chodzic itp. a tu matka daje mu cycka, masakraaa :O:O:O:O