Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolita55

WLOSY BLOND- FARBOWANIE

Polecane posty

Gość lolita55

witam! moj naturalny kolor wlosow to ciemny blond, chcialabym je przyciemnic (ale nie na braz czy cos w tym stylu) podoba mi sie kolor ten http://img.bazarek.pl/43770/6412/232...84b08b4194.jpg tylko troche tu poczytalam o nim i slysze ze okropny i baardzo ciemny wychodzi..;/ jaki inny mi doradzacie kolor (nie konieczie z Garniera) pozdrawiam

Gość lolita55
dziewczyny doradzcie mi cos, moze macie jakies swoje sprawdzone farby.??

Gość jeśli chcesz przyciemnić blond
wlosy to zawsze wybieraj kolor jasny brąz bo brązy zawsze wychodzą ciemniejsze niz jest to pokazane na opakowaniu farb czy szmponow koloryzujących.

Gość jeśli chcesz przyciemnić blond
a z farb to wybierz cokolwiek byle nie z Pallete bo mają one zby silne koloory,ktore potem ciężko schodzą no i niszczą wsloy.Dobre sa garniery.

fota nie działa ale moja rada... przyciemniaj w pasemka, nie widać tak bardzo odrostów. I tak jak ktoś mówi nie wybierać ciemnych brązów, najwyżej ciemny blond jasny brąz. I absolutnie nie farbuj całości bo odrosty później wyglądają jakbyś łysiała :( Poza tym polecam przyciemnianie :) Bo sama też przyciemniam i w ciemniejszych czuję się świetnie, wyraźnie, kobieco.

Gość Anq25
bardzo beznadziejna. Dziwie sie że jeszcze nikt nie zabronil jej sprzedaży...

Gość Anq25
Ogolnie nigdy nie polecam farbowac samemu jezeli nie zna sie na tym...przede wszystkim najpierw poczytaj wszystko o farbowaniu na fryzjerskich forach a potem sie bierz za farbowanie. Po drugie trzymaj sie zdala od palette. PO trzecie jak wybierasz kolor to nie patrz na pudełko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NIE PATRZ NA PUDEŁKO!!!!! To są zrobione poglądowe kolory, robione komputerowo!....to jak farba +/- wychodzi masz w katalogach z próbkami ze sztucznych włosów. Często zupełnie inaczej to wygląda na kartoniku i próbce. Sugeruj sie próbka! Kolejna sprawa to nie bierz farb na kórych jest napisane pokrywa 100% siwych włosów (No chyba ze jestes siwa). Te farby sa najmocniejsze i najabrdziej niszczą włosy. Zwłaszcza jak chcesz przyciemnic to nie ma sensu takich farb kupowac bo maja za silny utleniacz. Wez casting loreal albo natural&easy z schwarzkopfa (ale nie gray bo to do siwych). casting wypłukuje się po ok 3 miesiącach wiec jak nie bedziesz zadowolona z koloru to nie bedziesz musiała isc na dekoloryzację (pamietaj jak raz zrobisz ciemniejszy to już bez wizyty u fryzjera nie zrobisz nigdy jasniejszego az nie odrosna, farba farby nie rozjasnia, to jest tak ze jak pomalujesz kartkę czarną kredką to już malowanie na tym np. żółtym nic nie da bo czarny przebija, wiec jak teraz zrobisz np. sredni braz to juz nie mozesz na to polozyc za 2 czy 3 miesiace np. średniego blondu bo nie przyjmie). Dlatego własnie polecam ci casting. http://www.perfectfresh.com/?pa=2152&ex=pa I teraz najwazniejsza zasada. Jak wybierzesz sobie kolor po próbniku...to kup nieco jasniejszy od wybranego! I tak wyjdzie ciemniejszy bo niestety nie potraficie szybko nałożyc farby i nieraz przeciaga sie to do 15 minut...i wtedy tak naprawde przetrzymujecie za długo farbę. Powinna być nałożona w 5-7 minut. Druga sprawa za kazdym nastepnym farbwaniem trafiaj dokładnie w odrost i dosłownie na 5 minut przed końcem przeciągaj na całość. Nie wczesniej bo tez wyjda za ciemne na koncach.

Gość lolita55
heh zle sie zrozumialysmy, ja nie chce brazu, tylko cos jak "miodowy blond" lub cos takiego http://img.bazarek.pl/43770/6412/232515/206513957648b84b08b4194.jpg niedlugo ide do fryzjera podciac koncowki wiec od razu sie wypytam jak to jest z tymi farbami, bo baardzo ciemnych nie chce bo one postarzaja, a ja mam 19 lat:) pozdro