Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy666

MATURA!

Polecane posty

Gość pomocy666

Czesc dziewczyny, mam mały kłopot. Tzn , nie jestem pewna ; d Mam w tym roku maturke i wybralam sobie temat "Słynne historie miłosne - Omów temat odnoszac sie do dziel literackich" no i wybralam sobie Tristana i Izolde, Romeo i Julia i Zmierzch. I wlasnie skonczylam pisac prace, czy dobrze zrobilam ze we wstepie napisalam ogolnikowo o milosci, definicja czym jest, jakie rodzaje itp itd i pozniej w rozwinieciu opowiedzialam te 3 historie milosne i w zakonczeniu podsumowalam cechy wspolne czym sie roznia i dlaczego sa slynne ? Prosze powiedzcie bo do srody musze oddac prace wrazie co to zmienie ;/...

ja kiedys w liceum bylam bardzo dobra z polskiego, i wydaje mi sie, ze o to chodzi, tzn napisalas dobrze...

za bardzo scheatyczne, poza tym nie straczy ci czasu no chyba ze n akazdy z punktow napisalas po kilka zdan tylko

Gość pomocy666
No musze zmiescic sie w 15 minut, wyszly mi 3 kartki A4 takze jest ok, nie chodzi o czas tylko skoro temat brzmi SŁYNNA HISTORIE MILOSNE.OMOW TEMAT to chyba musze opowiedziec o tych historiach milosnych...a ze musimy miec 3 ksiazki no to raczej 3 musze opowiedziec... bo inaczej tego ie widze? jak myslicie ?

Gość ja tego nie nrozumiem
pzreciez powinnas do tego zrobic teze np/. milosc toksyczna w utowrach XX w. '' czy cos takiego .

Gość pomocy666
teze to ja mam w sensie ze przedstawiam rozne oblicze milosci z roznych epok. chodzi mi tylko o to czy jak mam tmat slynne historie milosne, OMOW no to raczej chodzi o to by opowiedziec te 3 milosne historie i sitwerdzic dlaczego sa slynne.

a nie mzoesz babki od polskiego zapytac...... wg mnie to nie o to chodzi zeby omowic te historii i dlaczego sa slynne.....skoro masz przedstwic hisotrie milosce w rosznych epokacj to moze raczje skoncentru jsie na ich podobienstwach i roznicach .

oczywssice omowic tez musisz ale tak naprwde ogolnie ,bo czasu jest malo.

Gość pomocy666
ja nie musze z rownych epok, ani podobienstwa i roznice. to ja sobie wybralam taka teze... ale temat brzmi tylko "Słynne historie milosne. Omow temat odnoszac sie do wybranych utworow literackich" ... takze wybralam sobie 3 ksiazki , i omowilam te trzy historie. A podobienstwa i roznice i to ze sa one z 3 roznych eopok to juz moja indywidualna sprawa...