Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juzniewytrzymam

ból odbytu po porodzie, hemoroidy?

Polecane posty

Gość juzniewytrzymam

Witam, pod koniec ciąży, w 9 miesiacu zaczęłam krwawić z odbytu, tak to jakis bóli nie miałam specjalnie. Postanowilam poczekac i zobaczyc co bedzie po porodzie. Miałam cesarskie cięcie a problem nadal mam. Już używałam na hemoroidy czopki, trzy różne maści i nic. Nie wiem czy to wogóle hemoroidy, bo maści nie pomagaja. Tylko przy oddawaniu stolca jest krew + jakby roba. Nie zrobiłam ani razu normalnej kupy tylko takie małe bo ból jest niesamowity a jestem trzy tyg po porodzie. Co to jest? Ktos tak mial ?

Ja niestety mam podobny problem;/ i nie wiem co robić:( To dla mnie wstydliwy temat więc mam opory przed pójściem do lekarza. Czy Ty poradziłaś sobie z tym problemem??

Gość juzniewytrzymam
chyba całkowicie zrezygnuję z sexu analnego to może szybciej się zagoi wszystko :O

Gość na hemoroidy najlepszy jest
miod naturalny . Trzeba smarowac hemoroidy po uprzednim umyciu sie , mozna powtarzac dwa razy rano i wieczorem , no i oczywiscie po kazdej wizycie w toalecie . Oczywiscie na czysta skore . Zadne masci , kremy i globulki nie dzialaja tak szybko i tak dobrze jak miod prawdziwy . Jesli to sa hemoroidy powinno pomoc.

Gość opoop
niekoniecznie hemoroidy ja tak miałam po porodzie, przy oddawaniu stolca, że się tak elegancko wyrażę, wlasnie krew mi leciała i bardzo bardzo to bolało poszłam do proktologa na badanie i okazało się że to szczelina odbytu. Na szczescie udalo mi sie wyleczyc to dosc szybko i to bez specjalnych lekow bo karmilam piersią. ale generalnie ciezki temat, naprawde jesli to to, to bardzo Ci wspolczuje