Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amistad

co jeść ??

Polecane posty

Dokładnie jak w temacie ?? w większości tematów na temat starań o dziecko pojawiają się kwas foliowy i tym podobne specyfiki ale nie to mnie interesuje, pytam o dietę jaką powinna utrzymywać przyszła matka ? jakiego jedzenia unikać a co "polubieć", rozumiem że ogólnie trzeba odżywiać się zdrowo nawet nie planując ale konkretniej co jeść w czasie starań i później w razie sukcesu ;)

jadłam wszytko :) i owoce i warzywa i mieso jak równiez pizze macdonalda :P wszytko i przed a w ciązy to na co miałam ochote

Gość produkty bogate w wapń
żeby u dziecka utworzyły się zawiązki zębów a i przyszłej matce żeby ząbki się nie psuły

nie mleko i przetwory tylko cytrusy są bogate w wapn np: pomarańcze lub pestki słonecznika

mleko sobie odpuść, bo ono blokuje wchłanianie wapnia, więc osłabisz strasznie kości i Ci zęby polecą :O a tak to jedz wszystko na co masz ochotę, tylko sobie fast foody daruj :)

czyli mleko odpada :/ no dobrze a przetwory mleczne ?? całkowicie wyeliminować nabiał z diety ?

kefir ale ten butelkowy ( ma lekko cierpki smak) i twaróg i prawdziwy żółty ser oki

czyli od dzisiaj na śniadanko połówka pomarańczy z kanapkami z żółtym serem ;) trudno będzie zrezygnować ze zwyczajowego porannego musli na mleku ale jeżeli trzeba :)

Awesome wybacz, ale w kwestii zdrowia mnie i dziecka podczas ciąży, lekarz jest dla mnie większym autorytetem niż Ty :O rozumiem, że też już jesteś rodzicem skoro się tu wypowiadasz

czyli od dzisiaj na śniadanko połówka pomarańczy z kanapkami z żółtym serem :o :o :o mieszanka bardzo ciężko strawna :o :o żołądek to nie śmietnik do którego wszystko wrzucamy :o owoce spożywamy zawsze osobno rano dwie pomarańcze za godzinę razowy chleb plus marchewka duszona

jakoś jogurty zalecaja jesć przy antybiotykach ?? wiec co ?? przede wszytkim nie popadac w paranoje że nagle bedziesz jesc workami słonecznik a mleka nie tkniesz muisz jesc wszytko a wciazy to zobaczysz na co masz ochote co bardziej polubisz co cie odrzuci

myszka83 jakoś jogurty zalecaja jesć przy antybiotykach ?? wiec co ?? :D :D :D na głupotę nie ma lekarstwa :D :D :D

Gość mamauaksmamam
rano dwie pomarańcze za godzinę razowy chleb plus marchewka duszona i to ma być super jedzenie razowy z marchią :O a na śniadanie pomarańcza :O

Gość mamauaksmamam
jaka głupote poczytaj troche wole zjesc jogurt niz jakies probiotyki sztuczne

Awesome pytałam czy jesteś rodzicem,że tak się mądrzysz? bo to co ja piszę, wynika przynajmniej z mojego doświadczenia, żaden z Ciebie lekarz, więc wybacz, ale głupi jest dla mnie ten, który postępuje inaczej niż lekarz prowadzący zaleci

Nie brzmi to zbyt smacznie a bedę musiał jeść to samo żeby żonce nie było smutno... a czy są jakieś konkretne potrawy wykluczone z jadłospisu ? coś czego trzeba unikać jak przysłowiowego ognia ?

no własnie przy lekach lekarze zalecja jogurty bo mojemu synkowi jak ostatnio miał angine to lekarz dał antybiotyk i mówi jogurty min 2 dziennie lub probiotyk wiec wole jogurt poza tym trzeba jesc wszytko !!!

nie wolno jesc: - surowego i krwistego miesa (np tatara czy niewysmazonego befsztyka) ze wzgledu na zagrozenie toxoplazmoza - sushi i surowych owocow moza - moga byc zrodlem zarazenia bakteriami i niestety metali ciezkich - surowych jajek (no kogel mogel) ze wzgledu na ryzyko salmonelli - serow plesniowych i fety ale tych prawdziwych (z reguly kupowane na wage z wyzszej polki takie) z niepasteryzowanego mleka bo moga byc zrodlem listerii

jeszce nie wolno soku z malin podobno działa rozkurczowo ale nie wiem dokładnie herbaty czerwonej