Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja powiemmmmmmmmmmmm

pytanie odnosnie karmienia i laktatora!

Polecane posty

otoz mam pytanie.wkrotce rodze.radzicie kupic laktator przed urodzeniem czy po?czy moge odciagac pokarm i podawac go z butelki zamiast przystawiac do piersi caly czas?nie chce,aby dziecko caly czas wisialo mi na piersi.robicie tak?

Moim zdaniem laktator powinnaś kupić przed porodem bo może jeszcze w szpitalu sie przydać. Jeśli chodzi o odciaganie pokarmu to możesz podawać go z butelki ale uwież wcale tak długo dzieci ie wiszą na cycu więc i ja jak gdzieś wychodze to zostawiam dla dziecka odciągnięte mleko

Gość hahahahahahaha
ja bym narazie nie kupowala laktatora. moze okazac sie zbedny a to nie maly wydatek. a jakby co to w szpitalu maja.

a ze tak zapytam czy boli odciagnanie?cala ciaze bola mnie piersi,wrecz pieka czy po porodzie tez tak moze byc?nie chce sprawiac sobie bolu:/

Gość hahahahahahaha
mnie bolalo tylko na poczatku jak mialam nawal pokarmu. pozniej sie to unormowalo i tzytzki sa ok.

Ja też myślałam, ze nie będę potrzebowała laktatora, a już w szpitalu się okazało że mi potrzebny. Żadnego laktatora w szpitalu mi nikt nie dał. Szpitala nie stać na najpotrzebniejsze rzeczy a co dopiero na laktatory :D No ale pewnie w niektórych jest taki "luksus" ;)

Gość hahahahahahaha
rodzilam raz i w szpitalu byly laktatory ( CZMP w Łodzi). wracajac do domu kupilam laktator, ktory okazal sie byc niepotrzebnym wydatkiem.

ja kupiłam po porodzie, miałam cc więc i tak nie bardzo mogłam na początku karmić, a potem odciągałam jak jechałam na uczelnię, a teściowa karmiła małego moim mlekiem, zdecydowanie polecam elektryczny, ręczny to był dla mnie koszmar :O

Gość mijeeeczka
a może teraz upatrz sobie jakiś model laktatora i jak okaże się potrzebny to wyślesz męża. Ja kupiłąm sobie laktator ręczny canpol, korzystałam z niego gdyg dzieś musiałam wyjść bez małego, ale nie byłam z niego zadowolona, bo bardzo długo odciągało się pokarm. w efekcie kupiłam puszkę sztucznego mleka na takie sytuacje.

Gość kaakaakaka
ja kupilam przed porodem, reczne aventa, uwazam ze elektryczny to zbedny wydatek ja miala tragedie z piersiami 2 doby po porodzie jak mialam nawal pokarmy ale jakies 36 godz i sie wszystko unormowalo i bylo ok karmienie piersia ni jest uciazliwe, przynajmniej dla mnie nie bylo, dziecko wcale godzinami nie wisi na piersi, a odciaganie to dobty pomysl jak chcesz gdzies wyjsc, albo wlaczys partnera w karmienie, to wspaniale wsmacnia wiez z dzieckiem