Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chłopca

Wymioty i temperatura! u 10-cio miesięczniaka o robic?

Polecane posty

Gość mama chłopca

Mój syn ma 10m-cy. W nocy marudził, dwa razy wymiotował - wieczorem zjadł ziemniaka z marchewką i masłem, może zaszkodziły albo żle rozgniotłam, bo wymiocinach widac było kawałki kartofli. Dzisiaj ma temperaturę w porywach do 38,5, dałam Ibum. Poza tym w czwartek zakonczył przyjmowanie antybiotyku i podobno był już zdrowy. Syn ma już 6 zębów, ale nie widzę by wyłaziły kolejne, zresztą poprzednie pojawiły się bezobjawowo. Dodam, że wczoraj w ciągu dnia był spokojny, nie miał temperatury, jadł z apetytem, nie uderzył się w głowę. Nie wiem czy mam jechac z nim do lekarza, czy jeszcze poczekac. Rano juz nie wymiotował, tylko gorączka mnie niepokoi. To moje pierwsze dziecko i nowa dla mnie sytuacja. Jeżeli może mi ktoś coś podpowiedziec, będę wdzięczna.

mozę faktycznie zazkodził zimniak troche cieżka kolacja zimniak, marchew i masło ( troche nieciekawy posiłek dla tak duzego dziecka)

Gość eweeelina
do lekarza...za duzo dzis chorob,wirusow ,infekcji by takiego malucha trzymac w domu. odwodni sie w pol dnia i zatrzymaja Cie w szpitalu...czego oczywiscie nie zycze,ale u 10-cio miesieczniaka takie scenariusze to nie nowosc..

Gość eweeelina
mialam na mysli,ze jesli sie odwodni to Cie zatrzymaja. ja np tak mialam w zeszlym roku-w Sylwestra moj 4 letni syn mial lekka goraczke,dwa razy zwymiotowal a w Nowy Rok rano juz przyjmowano nas do szpitala.tak szybko sie odwodnil.. oczywiscie nic powaznego-tzw "grypa jelitowa",no ale kto lubi szpitale??????????:(

no takie dzieci sie starsznie szybko odwadniaja mój mial biegunke 3 dni i było ok juz konczyła sie choroba i raz zwymiotował i do szpitala ( miał 10 msc )

Dzięki Dziewczyny. Daję mu dużo pic. Zwymiotował tylko te dwa razy w nocy, gorączki teraz nie ma. Zrobił gładką, normalną kupę, tylko była strasznie duża. Może rzeczywiście mu ziemniak zaszkodził (i to raczej nie była kolacja, zapewniam że daję mu tez bardziej pożywne rzeczy, a kartofle mu po prostu cholernie smakują) Poczekam jeszce chwilę poobserwuję, dzisiaj przychodnia zamknięta, to i tak pozostaje pogotowie.

no to nie dawaj mu ziemniaków po ok 16 by znow nie było sensacji :) moj ziemnków nie lubi jedynie w zupie mu przemyce, za to fasole, kalafory, brukselki i pozostałe warzywa to wcina :D

moim zdaniem to ten ziemniak zaszkodził. niestety czasem to co dzieciom bardzo smakuje nie jest dla nich dobre, zwłaszcza wieczorem. skoro już nie wymiotuje to ja bym do żadnego szpitala nie jechała! tam tylko by coś złapał. obserwuj malucha, mierz temperaturę, ale moim zdaniem teraz już powinno być ok :)

Gość dfdfvdfv
jest ok?:)