Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksiądz Marcin z Lanckorony

USA to współczesna III Rzesza

Polecane posty

Gość ksiądz Marcin z Lanckorony

wiele zła z tego kraju płynie, wiele krwi niewinnych jest przelewanych, wiele jeszcze będzie, aż nastaną czasy że świat będzie musiał przestać udawać że nie widzi zbrodni bestii, aż przyjdzie czas że bestia rzuci się na cały świat i wtedy będziemy musieli walczyć, wielu z nas polegnie, ale zwyciężymy!

Gość PRAWOSŁAWNI
islam sie poznał na nich Tradycyjni interpretatorzy za Wielką Nierządnicę uważają starożytny Rzym. A jednak, gdy na plan Manhattanu nałożono obraz Albrechta Dűrera "Nierządnica Babel" okazało się, że pasują "jak ulał". Nierząd, o którym mowa w Apokalipsie nie polega, bynajmniej, na nadużywaniu płatnych usług seksualnych, czy zwykłym wyuzdaniu. Nierządem, według św. Jana jest bałwochwalstwo. Czy kult pieniądza nie jest jego współczesną formą? Dążeniu do sukcesu materialnego ulegli wszak królowie (politycy), kupcy i zwykli śmiertelnicy. Bogaceniu się, za wszelką cenę i bez skrupułów moralnych patronuje Uncle SAM. To popularne określenie USA niesie groźne przesłanie numerologicznej.(Każdej literze alfabetu hebrajskiego odpowiada bowiem określona liczba). W numerologii kabalistycznej słowo SAM, o wartości liczbowej 100 oznacza truciznę. Samuel to w kabale Bóg - truciciel (jego odpowiednikiem jest biblijny szatan). Uncle oznacza zaś, w kabalistyce grzech, przestępstwo. Bliski Bogu Osama bgin Laden po hebrajsku pisze się YWZ-YMH-B-YJNL-A-DJN, co daje wartość 425 o zaskakującym znaczeniu "siła bliska źródła dla mojego prawa". Osama bin Laden stoi więc blisko Boga i w jego imieniu wprowadza nowy ład. Wartość 425 ma również "judaizm", co wskazuje na związek arabskiego przywódcy z tą religią. Nie jest wiec chyba przypadkiem, że w dniu zamachu pracownicy banków izraelskich w WTC nie przyszli do pracy...Ofiar było mniej, niż pierwotnie przypuszczano. FBI i CIA wiedziały o przygotowywanym zamachu - i to od tygodni. Był on jednak na rękę amerykańskiemu lobby energetycznemu. Chodziło o to, by zdobyć pretekst do ataku na Afganistan. Tylko przez ten kraj można bowiem przeprowadzić rurociąg, którym popłynie ropa ze złóż pod Morzem Kaspijskim do portów nad Oceanem Indyjskim. Złoża te są tak bogate, że przy dzisiejszym poziomie wydobycia wystarczą na 500 lat. CZŁOWIEK CIA Dawno temu Osama bin Laden był na prawdę "dobrym Afganem". Przeszkolony przez CIA, współpracując z tą organizacją, na czele Afgańczyków tak długo nękał wojska radzieckie, aż wycofały się z Afganistanu. Tym samym Związek Radziecki stracił możliwość budowy rurociągu znad Morza Kaspijskiego do Oceanu Indyjskiego, co w dalszej perspektywie spowodowało załamanie gospodarcze ZSRR. Miejsce Rosji w Afganistanie wkrótce zajęły Chiny. Założenie przez USA stałych baz wojskowych na terenie Arabii Saudyjskiej "wkurzyło" Osamę, który uważa swój kraj za strażnika świętych miejsc Islamu. I tych baz nie chce tolerować. Potajemne sprzyjanie Saddamowi Husejnowi, popieranie Izraela w walce z narodem palestyńskim oraz obojętność USA wobec tragedii Kurdów spowodowało rozgoryczenie saudyjskiego milionera. Osama bin Laden stanął na czele arabskiego ruchu terrorystycznego. Nie wiadomo jednak, czy nadal, faktycznie, tym ruchem kieruje ani nawet czy jeszcze żyje. Co zresztą nie ma znaczenia, bo już stal się legendą i symbolem.

Gość niepatriotka
Dobrze, że ktoś napisał ten temat. USA jednak nie jest III Rzeszą. Po prostu tkwią w jakimś obłędzie obecnie - moje zdanie i z czasem się zapadną w nicość. Może już nią są? Nawet nad tym ostatnio myślałam - czemu oni tak wtapiają z Europą. No bo to jest fakt nie budzący dla mnie zastrzeżeń. Wszystko należy widzieć z punktu widzenia wiary. Otóz chyba idzie o to - MOJE ZDANIE - że jadą na Biblii - ST też - czyli wszystko do Żydów, a ich nienawidzą. No to zapadają się w porównaniu do Europy gdzie jest Kościół. No bo Niemcy i Francja to jednak ten katolicyzm jest - chociażby historyczny. A tam nie - to wszystko anglikańskie z góry myślenie to USA no i chyba na tym sie rozwalają. Przegrywają z Kościołem - choć on nie istnieje w praktyce w Europie, ale jest - historią swoją własną więc się wykańczają. A o czym to świadczy też? Zgnili są i pyszni. Lenistwo i pycha - grzechy główne. No i nieczystość też ich wykańcza - gniew na Żydów. ?

Gość niepatriotka
Ale powiem wam - oni juz się Bushem wykończyli. Wołali na niego "głupek, głupek!" i go wybrali. I to chyba był ich koniec już - moje zdanie. No ja im wtedy jeszcze dobrze życzyłam i sie załamałam downami. Co oni w tym baranie widzieli? Jakiś debil z Teksasu. Już wtedy Europa zaczęła ich wykańczać. A Azja ich dobiła ostatecznie.

Gość niepatriotka
Jeszcz obżarstwo ich wykańcza nieźle też. Lenistwo, obżarstwo, wsyzstko po kolei :(

Gość niepatriotka
A pycha najbardziej moim zdaniem.

Gość pamila
usa, jak kazde istniejace kiedys supermocarstwo, kiedys sie skonczy.zadzieraja teraz z bliskim wschodem, ale to jeszcze wyjdzie im bokiem.

Gość niepatriotka
Jedyne co mogli tak naprawde i powinni to poprzez Zydów trzymać z Azją. Oni są psychiczni chorzy trzymając z Europą. Coś im wali ogólnie, no ale... ciekawe co by powiedział na to mój dawny znajomy z Australii - pewnie by mi pomachał swoją australijską flagą i tyle by go USA obchodziło. Bo w gruncie rzeczy tak to chyba wygląda. Najgorsze i tak były ropuchy z Qeenslandu :(

Gość niepatriotka
Choć irlandia w USA to tam do władzy sie pchała zawsze no ale czy rządzili dobrze? Trudno orzec - a całość była mniej więcej równa do wojen światowych, nie? I też mieli kryzys przed wojnami. No ale teraz wpuszczać Europę sobie i olewać Azję? To chyba jakaś paranoja :( A zresztą - kogo to obchodzi.

Gość niepatriotka
chyba uważają, że za plecami Europy dogadają się sami z Rosją jak ich wpuszczą. A dogadają się? Jak uważacie. Że sobie tam poradzą bez Europy? Nie mają dosyć po Iraku? Czyżby planowali zacząć jednak od Polski? Czas pokaże.

Gość niepatriotka
No ale to bez sensu politycznie, nie? Zamiast Europie zostawić Rosję i nastawić się na Azję i Afrykę to olali Afrykę i polecieli do Rosji. A ci w tej Rosji? Też zwariowali? No to triumf Zachodu i tyle - moje zdanie. :(

Gość czas patriotów
Rosja jest przeznaczona do zniszczenia. Duże terytorium przypadnie Ameryce. Najlepiej jaby udało sie poszczuć Rosje przeciwko Chino i aby się wzajemnie powykańczali, 2 pieczenie na jednym ruszczcie ale wojna Indie - chiny też bylaby cenna i korzystna czeka nas czas wielu wojen bo upadające ekonomicznie mocarstwo pon nazwa USA nadal ma najsilniejszą armię świata i nie odda wladzy dobrowolnie

harp http://www.globalnaswiadomosc.com/haarpczaszrozumiec.htm Chavez bezpośrednio oskarżył USA o "zrównanie Haiti z ziemią swoimi próbami wojskowymi". Wedle prezydenta Wenezueli ostatecznym celem USA jest zniszczenie Iranu. - Przy wykorzystaniu sztucznie wywołanej serii trzęsień ziemi, rząd USA chce obalić islamski reżim - twierdzi Chavez. Chavez, swoje podejrzenia opiera na tajemniczym raporcie, "przygotowanym przez rosyjską Flotę Północną, która monitoruje działania amerykańskiej floty w basenie Morza Karaibskiego od 2008 roku." Caracas zapewnia, że w rosyjskim raporcie, ostatnie próby są porównywane ze wcześniejszymi, które były przeprowadzane w zeszłym tygodniu na obszarze Oceanu Spokojnego. "Prawdopodobnie Stany Zjednoczone zdawały sobie sprawę, z konsekwencji jakie może spowodować próba, ponieważ skierowały na Haiti wojska dowodzone przez generała Ken Keena, które miały obserwować udzielaną pomoc poszkodowanym. http://wiadomosci.onet.pl/2114662,12,szokujaca_teoria_ws_trzesienia_ziemi_na_haiti,item.html

Gość Probożdż
ALE WY MACIE KIEŁBIE WE ŁBIE