Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tegretol 123

Czy tegretol pozwala pokonać pijaństwo?

Polecane posty

Gość tegretol 123

Może ktoś z Was zna kogoś kto stosował tegretol. Pacjent ma problemy alkoholowe i ogólnie z psyche. Lekarz zapisał tegretol.

Gość Oj przepraszam baaardzo
nie wiem, ale byłoby fajnie

Gość bleeeeeeee
To lek na padaczke poalkoholową a nie do leczenia z alkoholizmu, po tym alkohol jeszcze lepiej klepie, fajne leczenie ;)

Gość tegretol 123
no to nic nie rozumiem on nie ma padaczki

Gość Oj przepraszam baardzo
A ja myslę, że lekarz chyba wie co robi i co zapisuje pacjentowi.

Gość tegretol 123
Też mam taką nadzieję. Przecież wiedząc , że lubi sobie wypić nie dawaliby mu leku pogłębiającego skutki picia!?

Gość Oj przepraszam baardzo
I co ma niby z tego wynikać? Nic tam nie ma ,że mu może zaszkodzić. Autorka pisze, że on ma też coś z psyche, może to powoduje, że częściej pije. Myślę , że lekarz tak podejrzewa i dlatego podaje ten lek.

Gość bleeeeeeee
Generalnie nie umrze, ale jakbys sie wczytala to bys wyczytala ze alkohol po tym bardziej klepie ;) a nie ze zaraz szkodzi :P

Gość bleeeeeeee
A alkoholizm powoduje choroby psychiczne, w odwrotna strone zresztą też , choroby powodują alkoholizm , miłego leczenia :P

Gość e-mc2
Czy tegretol pozwala pokonać pijaństwo? Zdecydowanie nie, nie wynaleziono jeszcze takiego leku.

Gość tegretol 123
Ummmm... Po tegretolu alkohol bardziej kopie, no to chociaż kase zaoszczędzi... Zartuję oczywiście. Wyczytałam, że ten lek powoduje stabilizację nastroju, może stwierdzili, że jego picie ma takie podłoże. Już sama nie wiem co myślec. A może wiecie - jeśli bierze lek i wypije to oprócz tego że szybciej odczuje działanie alkoholu, to moze mu się coś stać?

Gość e-mc2
Predzej usnie jak coś, jakby bardzo zabalował to depresja osrodka oddechowego i sosnowa skrzynka, ale to musial by z gwinta polowke przywalic.

Gość tegretol 123
Skąd wiesz?

Gość e-mc2
Z obserwacji klinicznych :o

Gość tegretol 123
Znasz kogoś kto oddał ducha pijąc i zażywajac tegretol???

Gość e-mc2
Nie, bo padali na pysk i nie byli w stanie tyle wypić w odpowiedniom czasie ;) Ale jakby po tegretolu ktos zrobil zawody w szybkosci picia albo akcje jak ruski że z gwinta flaszke wypija to czarno to widze.

Gość tegretol 123
No to w jakimś stopniu ogranicza on pijaństwo. bo to przecież wstyd przed towarzystwem paść po kilku głębszych.

Gość e-mc2
Wiekszosc alkoholikow nie pija w ekskluzywnym towarzystwie. Dla wiekszosci to lepiej jak szybciej klepie - kasa kasa. Więc ogranicza TYLKO ilość wypitego alkoholu, dodatkowo szkodzi zdrowiu i można mieć krzywy film jak sie wypije, żone zabić albo z balkonu skoczyć ;)

Gość tegretol 123
krzywy film to on miał i dlatego leczy sie psychicznie

Gość tegretol 123
Ale ja nie pisałam ,że on jest alkolikiem.

Gość też ją piję
Akohol uszkadza mózg, pewnie tak, ale to chyba zalezy ile się pije. W przeciwnym razie rodziny z alkoholikami powinny szybko się pozbywac tych popaprancow. Przeciez uszkodzony mózg powoduje rożne choroby i zgon. A tu niestety alkoholicy żyja i zazwyczaj cieszą się dobrym zdrowiem.

Gość do tegretol
Tegretol to bardzo dobry lek dla osób z zaburzeniami psychicznymi. Pomaga, naprawde pomaga i wierz mi ,że z wielu popaprancami czyni cuda. Wiele osób pije, bo ma problemy ze swoją psychike, widać u opisywnego pacjenta lekarz uznal, że przyczyna picia jest ten problem. iNech grzecznie łyka. A nawet jak czasem popije, to nic mu się nie stanie, jeszcze nie słyszalam o takim przypadku, a z racji swojej pracy znam osoby biorące ten lek.

Gość tegretol 123
Dzieki za wypowiedzi, może jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenia z tym lekiem?

A co jak pijak pije denaturat i wode po goleniu? co z nim będzie?Jak mu przetłumaczyć że źle robi....

Gość rotfl lol
Denaturat jest dla zdrowia tak samo szkodliwy jak spirytus, tylko ze do denaturatu dodaja cholernie gorzkiego dodatku zeby przecietny Romek nie kupił i nie zrobil sobie wódki ;) jak mu nie przeszkadza ze jest w smaku gorsze grapefruta to jego wola ;) - smacznego. Z perfumami juz gorzej.