Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kama17

Co mam robic?

Polecane posty

Gość Kama17

Nie mam pojęcia jak sie stosuje kalendarzyk.. 2stycznia mialam okres.. 19 stycznia współżylam z chlopakiem. Do tej pory nie dostalam okresu.. Boje sie ze cos moze byc nie tak... Powiedzcie mi kiedy sa dni płodne a kiedy nie??

Gość ....oooovvvv
To ile TY masz lat??????

Gość ....oooovvvv
Zrób test w dniu spodziewanej miesaiczki!

Gość a co ja wrózka
oj dziecko, to ty nie wiesz, że "kalendarzyk" to nie jest metoda antykoncepcji ??? że dni płodne się wyznacza na podstawie obserwacji, a nie oblicza ? że, aby ustalić dni płodne trzeba prowadzić obserwacje przez minimum 12 cykli ??? ??? ??? zrób test ciążowy, a na przyszłość sobie pomyśl, że paczka prezerwatyw kosztuje mniej niż wychowanie dziecka...

Gość 9ooooooooooo
Majac 17 lat nie wiesz kiedy sa dni płodne????? Ja majac 15 juz do gienkologa chodziłam! Zrób test!!!!!!!

Gość 9ooooooooooo
A kiedy miałas miec termin okresu? Jezelu juz to zrób test.

Dokładnie- dni płodne się wyznacza. Ale nie potrzeba aż 12 zaoobserwowanych cykli, choć wiadomo,że im jest ich więcej tym z większą precyzją mozna wyznaczać poszczegolne fazy cyklu. Polecam www.npr.pl i www.naturalnemetody.fora.pl

odpowiedzcie jej na pytanie może?:) Zawsze to samo, wredne komentarze, a ona po prostu coś pyta..

Czyli wychodzi na to,że współżyłaś w 18dc, co jak najbardziej może oznaczać, że trafiłaś w fazę płodną. Faza poowulacyjna trwa 10-16 dni, do tego dolicza się jeszcze max. przeżywalność plemników: 6-7 dni.

Gość a co ja wrózka
a jak jej odpowiedzić, skoro nie znamy jej cyklu, czy ma regularne czy nie, czy miała objawy dni płodnych, ile trwa cykl itd itp, przecież każda kobieta jest inna, zresztą owulacja ZAWSZE może się przesunąć a nasza odpowiedź i tak jej nie pomoże, jak wpadła to to wpadła :( a jak się wyznacza dni płodne to można znaleźć w googlach w ciągu 5 min

a komu ma zależeć na podaniu szczególów? okoani podała odnośniki do stron, gdzie wszystko jest. A z kalendarzyka jest połowa naszego społeczeństwa :) przy obserwacji wystarczą trzy cykle

Mimo wszystko nie radziła bym Ci stosowania kalendarzyka... Ja mam z takiej metody 1,5 rocznego syna, bardzo zawodna;)

Gość 123teraz Ty
bo kalendarzyk to nie metoda ! niech dziewczyna zrobi test skoro już tyle czasu nie ma okresu