Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 333 333

Ja nienawidze synowej a mąż swojego drugiego zięcia!!!

Polecane posty

Gość 333 333
Ojciec mojej córki zawsze miał takie podejście do jej chłopaków, żadnego nie potrafił zaakceptować,wszystkich krytykował. Gdy córka się rozwiodła z pierwszym mężem i wróciła do nas do domu to był szczęśliwy. Teraz też robi wszystko by ona rozeszła się ze swoim obecnym.

Gość współczuje jednak męża

Gość o mój boże
to że wasze dzieci tak się zachowuje to tylko i wyłącznie wasza wina:(

Ja rozumiem, że możesz mieć żal do syna, że nie odwiedza swojego dziecka. Ale zupełnie nie rozumiem co ma do tego jego druga żona. Słuchaj... w życiu się różnie układa. Jedni się rozwodzą, mają łącznie kilku partnerów życiowych na swoim koncie, a inni żyją ze sobą póki ich śmierć nie rozłączy. Syn zaniedbuje swoją córkę - na jakiej podstawie twierdzisz, że jego druga żona przyczynia się do tej sytuacji? Nie jesteś w stanie wszystkiego się dowiedzieć. A może ta druga żona często porusza temat odwiedzin córki i wręcz prosi Twojego syna o to, by w końcu się wybrał do córki? Poza tym radzę zająć się swoim życiem - to się tyczy i Ciebie i Twojego męża. Nie macie żadnych pasji? Zajmijcie się lepiej sobą niż życiem swoich dzieci. Swoje życie "urządziliście" po swojemu, dajcie również taką samą możliwość swoim dzieciom. Nie wtrącajcie się w ich decyzje, ewentualnie możecie doradzić, jeśli Was o to poproszą. Bogu dzięki, że ja mam normalnych rodziców. Potrafią wesprzeć, porozmawiać na spokojnie jak jest jakiś problem. Gdyby moja Mama zachowywała się tak jak Ty autorko, to na pewno nie miałabym z Nią tak świetnego konktaktu. Nigdy mi niczego nie narzucała. Gdy nie wiedziałam jaką podjąć decyzję, zawsze do Niej się zwracałam. I co najważniejsze: nigdy mi wprost nie mówiła, co mam robić. SUGEROWAŁA, DORADZAŁA. Nigdy się na Niej "nie przejechałam". A Twój mąż chyba jakieś kompleksy ma, skoro każdego kandydata skreśla na "dzień dobry". Mówię: zajmijcie się sobą, swoim życiem. Zacznijcie podróżować, jeździć na jakieś wycieczki, pikniki. A dzieci zostawcie w spokoju - to jest ich życie, nie Wasze!

Nie doczytałam odnośnie tego, że obecna synowa nie chce mieć kontaktu z pierwszą żoną Twojego syna. Powiem Ci tak: w sumie jej się nie dziwię. I co więcej.. również bym nie chciała, aby moje dzieci przyjaźniły się i bawiły z dziećmi eks mojego męża. Bo po co? Wytłumaczcie mi po co? Miałabym udawać, że cieszy mnie ta "rodzinna więź"? No proszę Was... :O A syn powinien się z dzieckiem widywać. W końcu jest jego ojcem i nic tego nie zmieni. A to, czy będzie się z dzieckiem widywał, to już leży tylko i wyłącznie w jego kwestii.

Gość grrrrr
"Powiem Ci tak: w sumie jej się nie dziwię. I co więcej.. również bym nie chciała, aby moje dzieci przyjaźniły się i bawiły z dziećmi eks mojego męża. Bo po co?" eee bo są przyrodnim rodzeństwem. Znaczy jak masz swoje dzieci ze swojego pierwszego związku który jakoś tam się skończył i potem wiążesz się z kimś innym i masz kolejne dziecko z innym partnerem to chyba logiczne jest że wszystkie twoje dzieci się znają. Z punktu widzenia babci logicznym jest że jej wszystkie wnuczki się znają.

Owszem - poznać się mogą, ale nie róbmy szopki typu: eks żona zabiera dzieci na plac zabaw, dzwoni do mnie, że ja też mogłabym przyjść, bo nasze dzieci mogłby się fajnie pobawić. Poza tym wychodzę z założenia, że rodzina rodziną, ale utrzymuję kontakty z tymi, których naprawdę cenię i są ważni dla mnie w moim życiu. Nie robię nic na siłę, bo "to rodzina, to kuzynka, to blablabla". Nie utrzymuję kontaktu z kilkoma osobami z rodziny. Nie czuję potrzeby udawania przed całym światem, że mam super ekstra rodzinę. Dzięki temu święta spędzam z tymi osobami, z którymi naprawdę chcę spędzić. I później nie biadolę na kafeterii, że nie lubię świąt i tych sztucznych uśmiechów każdego z rodziny.

Jak będę kiedyś babcią, to nie będę się wtrącała w układy moich wnucząt. Moja babcia z takiego założenia wychodzi. Z kuzynką nie przepadamy za sobą. Babcia kocha nas obie i nigdy się nie wtrącała w moje i kuzynki układy. Co więcej.. babcia, jak chce się spotkać ze mną bądź z kuzynką, zawsze organizuje to tak, żebyśmy obie czuły się komfortowo: np. jednego dnia ja jadę do babci na obiad, a następnego dnia przyjeżdża kuzynka (bądź na odwrót). Dzięki temu moja babcia ma świetny kontakt zarówno ze mną, jak i z moją kuzynką. Wszyscy jesteśmy zadowoleni, nikt sobie do gardła nie skacze. I tak powinno się w życiu robić - nic na siłę.

"Moja synowa to idiotka, zniszczyła pierwsze małżeństwo mojego syna, a teraz ona weszła ze spokojnym sumieniem do naszej rodziny. Syn zostawił dla niej swoją pierwszą żone..." to jak w końcu, synowa zniszczyła małżeństwo czy syn zostawił żonę? a jesli "zniszczyła" to niby jak? wyciagnęła syna za koszulę i kazała się rozwieść? współczuję ci takiego podejścia :o

Gość grrrrr
no ale babcia zaprasza wszystkie swoje wnuczęta i nie marudzisz że tam jest ta kuzynka co to jej za bardzo nie lubisz. I oczywiście zgadzam się to nie eks ma przyprowadzać swoje dzieci na plac zabaw, ale już tata mógłby wziąć i jedne dzieciaki i drugie choćby do zoo. A przecież może kiedyś się zdarzyć że np byłej synowej coś się stanie (jakiś wypadek albo co) i nie będzie się mogła swoim dzieckiem zajmować. To co ojciec ma dziecka nie wziąć do domu bo jeszcze by poznało swoje przyrodnie rodzeństwo? A i jeszcze odnośnie tego: " Powiem Ci tak: w sumie jej się nie dziwię. I co więcej.. również bym nie chciała, aby moje dzieci przyjaźniły się i bawiły z dziećmi eks mojego męża." a gdyby to były twoje dzieci z dwójką różnych partnerów to też byś nie chciała żeby się ze sobą bawiły i przyjaźniły ?

Gość niewiarygodnyszok
SZCZERZE? Jeśli chcesz kogoś obwiniac za rozpad małżeństwa swojego syna to może jego?! To on powinien kochac żonę i przy niej trwać a nie odchodzić. To on powinień ją chronić, ale tego nie zrobił, bo miał ją w d.... Kiedy kobiety zrozumieją, że druga baba nie jest winna, ale ich własny facet?! To Pani syn rozbił małżeństwo. Sam z własnej woli, bo jest jaki jest...

zgadzam się z podejściem niezalogowanej kafeterianki jeśli chodzi o to zapraszanie wszystkich wnuków to uważam, że jest kompletnie nie na miejscu w obecnej sytuacji nie sądzicie, że podejmowanie takich decyzji nie należy do babci?? bo ja mam wrażenie, że babcia by chciała stworzyć wielka rodzinę w której każdy się lubi i spędza razem czas - sama pisząc jednocześnie, że nie cierpi swojej synowej :o najpierw trzeba zadbać o relacje, które da się naprawić i na które mamy faktyczny wpływ ta jedna wielka rodzina to są jakieś mrzonki, zupełnie nierealne w tej sytuacji - nie można oczekiwać, że żona i była żona nagle staną się najlepszymi przyjaciółkami a dzieci będą udawały prawdziwe rodzeństwo, skoro z tego co autorka pisze, własny ojciec - ten który jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy i ten, który powinien dbać o takie relacje ma je daleko z tyłu :o uważam, że skoro syn się nie interesuje dzieckiem z poprzedniego związku to jego problem - nie jego żony, nie jego dzieci i w tym jest największy ambaras, że babcia tego nie widzi szukając winnych dookoła co z tego, że jego żona nie ma ochoty na spotkania dzieci czy byłej? a musi? nie musi - ma prawo decydować z kim się jej dzieci spotykają, zwłaszcza, że najwyraźniej sam zainteresowany tatuś (w końcu to jego są wszystkie dzieci, nie dwoje swoich i jedno obce) nie wykazuje żadnego zainteresowania jakimikolwiek spotkaniami... żona jest tu w najmniej komfortowej sytuacji do podejmowania takich decyzji - nie dość, że teściowa obarczą ja winą za rozpad poprzedniego związku, nie cierpi jej i uważa za idiotkę to jeszcze żyje w najlepszej komitywie z byłą partnerką swojego syna - faktycznie, każdy na jej miejscu marzyłby o wspólnych spotkaniach w domu teściowej :o nie widzę powodu, żeby się martwić o rodzeństwo przyrodnie, zazwyczaj te dzieci nie żyja nigdy dobrze, jest między nimi za dużo zawiści i zazdrości, żeby się mogły normalnie dogadywać - jeśli uda im się dogadać, to zrobia to sami, w przyszłości, teraz nie jest problemem to, że dzieci się nie znają - bo nie muszą i nie ma co stwarzać sztucznych sytuacji, żeby się na siłę poznały problemem jest tatuś, który się z jednym dzieckiem nie spotyka i szukanie winnych w tym wypadku jest żenujące, bo to on jako ojciec ma dbac o więzi ze swoimi dziećmi, nie jego żona, nie sąsiadka, nie jego matka! jeszcze jedno - czy babcia w ogóle wzięła pod uwagę uczucia tej porzuconej wnuczki? nie wim ile to dziecko ma lat, ale jest szansa, że wcale jej nie wyjdzie na dobre spotkanie z przyrodnim rodzeństwem które zacznie opowiadać, jak to całą rodziną byli tu czy tam, albo jak to tatuś im ostatnio czytał bajkę na dobranoc...mało tego, jeśli tatuś dzieci z którymi mieszka przywiezie na takie spotkanie osobiście, to córka będzie miała okazję poczuć się jeszcze gorsza, kiedy zobaczy jak niesie je na rękach czy całuje na pożegnanie - w końcu z nią się świadomie nie spotyka, a w domu jest ojcem pełną gębą... warto pomyśleć o uczuciach innych, nie tylko, żeby babcia się czuła dobrze mając wszystkie wnuki w jednym pokoju :o

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
patologiczni rodzice wychowali patologiczne dzieci :o

Gość 333 333 jestes cudowna
!!! :D wlasnie pokazalas, ze wystarczy zla tesciowa/tesc by kobieta rozbijajaca rodzine (bo to ZAWSZE przeciez wina kobiety) byla ulaskawiona i wrecz uhonorowana!!! :D :D :D

do grrr "a gdyby to były twoje dzieci z dwójką różnych partnerów to też byś nie chciała żeby się ze sobą bawiły i przyjaźniły" widzisz, każda sytuacja jest inna gdyby ten ojciec mieszkał ze wszytkimi swoimi dziećmi, to chyba naturalne byłoby, że wszystkie się znają i wychowują jak rodzeństwo :o widzisz tutaj taką możliwość? bo ja nie... ojciec jedne dzieci kocha, mieszka z nimi i jest dla nich ojcem 24 na dobę, a dziecko z poprzedniego związku olał kompletnie, nie interesuje się nim, nie dzwoni, nie cierpi jego matki i nie widzi potrzeby, żeby tę sytuacje zmieniać jak sobie wyobrażasz to budowanie więzi między rodzeństwem i tę "przyjaźń" o której piszesz? na siłę? podczas "nieplanowanych" spotkań u babci bez wiedzy rodziców? tak, napewno będą najlepszymi przyjaciółmi :o