Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnulka32

jak pozbawić praw rodzicielskich...?

Polecane posty

Gość czarnulka32

Ojciec mojego dziecka nigdy nie był moim mężem. Dwa tygodnie mieszkaliśmy razem,on nie potrafił stworzyć nam odpowiednich warunków bytowych,także znęcal się nede mną psychicznie,wyzwiska,poniżal,awanturował się,dopuszczał się szarpaniny na mnie gdy miałam dziecko na rękach.(aktualnie dziecko 5 miesięcy) Robił rażące zaniedbania w stosunku do dziecka.Więc w trosce o dziecko wyprowadziłam się do swojej mamy,to nie było po jego mysli,zaczęły się groźby,wyzwiska,awantury.Przychodzi raz na jakiś czas,w trakcie wizyt jest agresywny. Boję się jego,bo nie wiem co może zrobić.Dziecko reaguje na niego odpychająco. Wspomnę,że siedział w więzieniu wielkokrotnie,pobicia,kradzieże,włamania itp. Recydywa. Eks ma kuratora,w zawiasACH MA1,5 ROKU.Na dodatek w marcu ma sprawę w sądzie o pobicie... Dobrowolnie daje dla dziecka 100-200 zł miesięcznie.Od pół roku nie jesteśmy ze sobą,jest agresywny,nadpobudliwy,osobą nieprzewidywalną. W czasie Świąt Bożego Narodzenia nie zadzwonił,nie przyjechał(mieszka 4 km dalej),żadnej reakcji. Ze strony jego rodziców,dziadkow tez zadnej reakcji.Dziecko to nie zabawka,która słóży tylko do zabawy. Nigdy małym się nie zajmował,nie przewijał,nie karmił.On nawet nie wie co dziecko lubi jesc,co może,o której kładę spać w ciągu dnia. Nie interesuje się niczym. Nie mam pojęcia kiedy się zjawi,przychodzi sobie kiedy chce,o której chce. Chrzest dziecka odbyl się w jego domu na wsi. Prosilam aby alkocholu nie bgylo,on mi jeszcze awanture zrobil,że będzie bo on tak chce. ja z dzieckiem siedzialam sama w oddzielnym pkoju,dziecko zanosilo mi sie od placzu a on nie przyszedl bo wolal z wujkiem pic piwo. C ogę zrobic w takiej sytuacji??? Chce mu odebrac prawa rodzicielskie bo to niebezpieczny człowiek. Jak to zrobić??:(

Gość .EmOo eWelĆia
www.emo-ewelcia.blog.onet.pl

Gość Wolvfram
ale bat na tyłek własny masz , gdzie miałaś oczy kobieto ? podobno teraz to jest norma, że kobiety wybierają sobie takich bydlaków a na normalnych facetów to nawet nie chcą popatrzeć :(

Gość właśnie opycham się czekoladą
sąd rodzinny...?

Do sądu rodzinnego złóż wniosek o pozbawienie praw i najlepiej o alimenty bo 200 zł to można sobie teraz wsadzić. Opisz całą sytuację tak jak tutaj. Nie będzie Cię to nic kosztowało.

Gość czarnulka32
a ktoś z was mi powie coś więcej??

Gość czarnulka32
jak to mniej więcej napisać. na co sąd patrzy najbardziej? Czy mam wystarczające argumenty by pozbawić ojca dzicka praw rodzicielskich??

Masz wystarczające powody do pozbawienia praw i uważam, że nie będzie z tym problemu ale od Twojego ex dużo zależy czy szybko sprawy się zakończą i czy będzie się wstawiał i walczył o prawa do widzeń ale wątpie. Dobrze jakbyś miała świadków na to że się awanturował i nie zajmował dzieckiem. Sąd będzie patrzył na to, że jest recydywista i ma problemy z prawem i na to że sama od niego odeszłas. Wpisz w google wniosek o pozbawienie praw rodzicielskich i wyświetlą ci się wzory i opis jak to zrobić.

Gość dnwdhdiw
a stać Cię na jakiegoś prawnika? wiesz najlepiej udać się po fachową pomoc, taki to nawet Ci napisze odpowiednie podanie i poprowadzi gdzie co i jak.

Gość czarnulka32
jestem umówiona za tydzień u adwokata ( z opieki skierowali) ,ma pomóc napisać pozew o alimenta,czy on mi pomoże by także napisać pozew o pozbawienie praw??

Gość czarnulka32
tylko ze ojciec dziecka zapewne bedzie walczyl o tą wladzę by mi zrobić na zlosc :(:(

Jeśli udowodnisz to co pisałaś to wątpię czy jego walczenie coś da. W najgorszym wypadku prawa mu częściowo ograniczą i będzie mógł widywać dziecko pod nadzorem. Nie będzie mógł zabierać. Nagraj go na kom. Jak przyjdzie i będzie się awanturował i będziesz miała asa w rękawie.

Gość czarnulka32
niektóre sceny odbywaly sie w czterech scianach wiec nie mam swiadkow

Gość kjhasdyewjhjkh
kochana bardzo ci współczuje i przygotuj sie na wytrwałość i cierpliwość. może długo to potracić zanim sad odbierze mu prawa rodzicielskie (ale pamiętaj ze odebranie praw rodzicielskich nie oznacza zakazu widywania się z dzieckiem a całkowite pozbawienia decydowania o dziecku) na twoja niekorzyść działa to ze dobrowolnie daje jakaś kasę na dziecko i ze je odwiedza. prędzej wywalczysz wizyty ojca z dzieckiem pod okiem kuratora z powodu jego agresji ja walczyłam 2 lata o całkowite odebranie praw rodzicielskich dla dobra dziecka tez nie poddawaj się tylko to wywalcz bo gdy ojciec ma prawa rodzicielskie może (gdy dziecko juz samo zarabia) może poosadzać dziecko o alimenty na siebie poczytaj kodeks rodzinny i opiekuńczy rozdział III tam masz wszytko dokładnie opisane

Gość ajdu
Nagraj glos.komórkę włącz i schowaj by nagrywalo jego wariacje.sprawdź wczesniej czy dobrze nagrywa.nie masz takiego fona to pożycz na pewno jakas kolezanka na takie cos pożyczy.moze kilka nagrań spowodować ze jak przy dziecku sie zachowuje zle to nie bedzie widzen?współczuję i powodzenia http://www.umieramy.pl/?NTYxNg==

Gość czarnulka32
a mogę wystąpić o zakaz zbliżania się do mnie i dziecka?? panicznie się jego boję

Gość ale dreszczyk emocji byl
a sex chociaz byl fajny?

Gość kjhasdyewjhjkh
tak. można najpierw zacznij od wniesienia wniosku o alimenty, na sprawie sędzia zawsze pyta czy macie jakieś pytania wtedy ty możesz słownie wnieść sprawę o odebranie praw zakaz widywania sie z dzieckiem pamiętaj ze gdy byś np napisała wniosek o odebranie ojcostwa i opisała byś sprawę w pozwie (trzeba napisać uzasadnienie) jedna kopie dostaje twój były facet wiec na podstawie tego co napisałaś w pozwie np. chce odebrać prawa bo jest agresywny itp" twój eks mógłby sie dobrze do sprawy przygotować i miec zaprzyjaźnionych "świadków" a tak zrobisz mu niespodziankę i się chłopak nie wygada pamiętaj ze niektórych rzeczy nie udowodnisz choć będziesz wiedziała ze kłamie mam nadzieje ze w miarę rozumnie napisałam jak masz jakieś pytania to pisz

Gość czarnulka32
przypuścmy sąd chce mu ustalić warunki wizyt,mogę zarządać,że cche by odwiedział dziecko raz w miesiącu w mojej obecności,bez zabierania??

Gość czarnulka32
jak to wogóle jest,ja moge ustalić??? czy ojciec dziecka może go brać na noc??

Gość kjhasdyewjhjkh
jeśli opowiesz w sadzie to co napisalas wyżej w pierwszym poście i gdy sprawdza ze był karany ma zawiasy itp prawdopodobnie tak właśnie będzie ze nie będzie mógł zabiera dziecka i widywać się z nim tylko w wyszczególnionych dniach i godzinach pod czyimś okiem. nic w 100% zagwarantować ci nie mogę bo sad nie koniecznie oznacza sprawiedliwość :/

Gość czarnulka32
pod okiem kuratora??tzn jak by się to odbywało??

Gość kjhasdyewjhjkh
mniej więcej tak ze na umówione spotkanie ustalone sądownie zjawia sie tez kurator

Gość czarnulka32
jak sąd na to wszystko patrzyY? Jakich pytań mam się spodziewać ze strony sądu?? Co będzie jak nie będe miała świadków?????? Czy mogą taiemu niebezpiecznemu człowiekowi,który ciągle ma sprawy karalne odebrać prawa?:( Pomóżcie