Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

princess_punky

samobójsto czy to warto ?

Polecane posty

To są powody do zabicia się. Ty tchórzu jeden, g*** jeszcze wiesz o życiu i już wymiękasz? Wstydź się! Nawet kretynie nie zdajesz sobie sprawy z wagi tego o czym myślisz, nie będzie powrotu. Myślisz ze tym dokopiesz komuś, zrobisz na złość? Ha! świat dalej będzie toczył się swoim trybem a Ty dostaniesz figę bo zamiast brać i szarpać od niego to co ci należne wolisz stać się karma dla robaków. A twoje problemy są tak naprawdę niczym, setki milionów ludzi na tym świecie ma takie problemy, ba! mają większe i co robią? smęcą o zmienieniu się w cuchnące i gnijące tryuchło? NIE! Walczą, a gdy upadają podnoszą się i krocza dalej. Chcą poznać przyszłość zamiast sobie wmawiać nie wiadomo co. Więc co zamierzasz? Dać dowód na to że nie potrafisz z takimi pierdołami sobie poradzić gdy inni potrafią nawet o wiele więcej? Owszem świat jest okrutny czasami, ale nie nazywaj swoich problemów okrucieństwem ponieważ nie jest to nic czego w większym lub mniejszym stopniu każdy z nas nie zaznał!

Gość przedmowco

Gość przedmowco
masz zapewne dobre intencje,ale po co wyzywasz od kretynow?Moze nerwy lepiej trzymac na wodzy...

Gość a ja uwazam ze
kazdy ma prawo zrobić ze swoim zyciem co mu sie podoba, nawet jesli wybiera smierc samobójczą z błahego powodu :O nie prosiłeś się na ten swiat, dostałeś to życie, więc kierujesz nim tak jak tego chcesz, innym nic do tego 🖐️

Gość co do tematu tego....
skąd mam wiedzieć czy warto popełnić samobójstwo- nie próbowałem, a ci co próbowali i udało im się chyba raczej nie odpowiedzą.

Gość nie_masz_depresji
tylko dzieciece odbicia:) minie ci,przestan zwracac na siebie uwage,jestes nudny/a

Gość ty ltd
uspokoj sie!!! mylisz sie!!!!czasami nie da sie nic naprawic bo ktos nie zyje!!!!! umarl mlodo i tyle

Gość twojecialorobcochcesz
ale nie miec ty problema

Gość Ellen tak Dziękuje Ci
wiem że dopiero mam 15lat, wiem że dojrzewam ale moi rodzice tego nie widzą ;( moja siostra popełniła samobójstwo, mojego dziadka pobili moja siostra (druga) też chciała popełnić samobójstwo teraz leczy się w jakimś tam ośrodku .. TO SĄ POWAŻNE RZECZY NIE ŚMIEJCIE SIĘ Z NICH ! dziękuje jedynie temu ELLEN czy jakoś tak ... przeczytałam to dużo razy i zrozumiałam że nie mam po co się zabijać :) mój kolega (którego bardzo bardzo lubie) poprosił mnie wczoraj o chodzenie , mam i tata przeprosili mnie o awantury które mi wyżadzili :) układa się dziś świetnie jestem szczęśliwa bo mam chłopaka i kochających rodziców :) DZIĘKUJE :*:*:*

Nawet nie czytałem co pisali wszyscy, ale nie warto. Nikt i nic nie jest warte twojego życia!

A ja przeczytalem wszystko! I tak Autorko Elena 50 ma racje (zreszta zawsze) dobra duszka Dzik tez ale czemu ksywa Dzik? Boi sie ludzi? Mellygion tez Ale ponioslo go! Nie ublizaj od kretynek itp tylko zalamana! Pozdr

Nim obwiesisz się na sznurku, przeczytaj tekst po łacinie w mojej stopce. Bóg mówi po łacinie i jest pewne , że zrozumie o co ci chodzi i na pewno pójdziesz do nieba. A tam jak cię dorwie JP2, to tak ci wyebie pastorełem po grzbiecie, że ruski miesiąc popamiętasz......

ciesze sie Prinsses,ze spojrzalas weselej na swiat.To nic, ze czasami wydaje nam sie niebo takie chmurne, grzmia pioruny , caly swiat swiat tonie w deszczu.My jestesmy mala kropka w swiecie,ale ta kropka jest tak potrzebna.To ona tak wiele moze poprzez swoj upor, cierpliwosc i potrzebe pomocy sobie i innym.Wiele razy wydawalo mi sie, ze nie dam rady tym razem.Ale zawsze myslalam, ze zwroce sie o pomoc do kogos.Bo w ludziach jest taki potecjal dobroci.Tylko wyciagnac reke.Bedac dobrym , dobro otrzymujemy, czasem zupelnie tego sie nie spodziwajac.Prinsses, zycze Ci uporania sie ze swoimi zmorami, ale nie wstydz sie o nich mowic , w razie potrzeby pros innych.Po to sa ludzie obok kazdego z nas.I tak wielu z wielkim sercem.Cieplutko sie ubieraj i pamietaj o szaliczku i rekawiczkach.Bo zima trzyma jak diabli.Mozna sobie nos odmrozic.A tu trzeba byc piekna nawet w wieku 50 lat-hahaha.

Gość 0000000000
Elene50-gdybym tylko mogl chcialbym podarowac Ci bukiet najpiekniejszych kwiatow, ktore lubisz.Mysle, ze do takiej kobiety pasuja konwalie.Sa takie delikatne i takie odurzajace zapachem.Cudownie, ze takie kobiety sa. Princessko-nie martw sie.dasz rade sobie, tylko mieczuchy sie poddaja, a Ty silna dziewuszka jestes!!!!

Gość fafadfarfae
princess_punky (lawinia-reich@wp.pl) princess_punky@tlen.pl'; ,,zgadzam się z Tobą .. ;( nie którzy nie wedzą co to znaczy zabić się przez takie coś ;( .. mam depresje prosze pomózcie mi ;( nie dołujcie mnie bardziej ;('' ta wypowiedz przeczy twojemu tematowi:)

Gość fafadfarfae -wiecej rozumu
i pokory do zycia .

Gość misska
nie czytałam wypoiedzi nawet innych osob bo na ten temat mam swoje zdanie...wg pomyslec trzeba ze mamy tylko jedno zycie i od nas tylko bedzie zalezało czy to zycie docenimy czy uciekniemy od problemow w najprostrzy sposob....ludzie uciekajacy w ten sposob sa słabi psychicznie bo mysla ze kłopoty ich przerastaja...a to nie prawda bo w kazdym problemie jest wyjscie...osobiscie miałam takie same problemy tak jak ty i nastawienie ale nie mozemy sie uzalac nad soba i mowic tylko ze mamy zle...swiat jest tak ółozony ze czesciej mamy pod wiatr....

Gość byla narkomanka
ja dzieki tylko pewnej osobie, zupelnie obcej podnioslam sie.Nikt we mnie juz nie wierzyl.Tylko ona jedna.Mimo, ze po drodze mialam kilka wpadek.Pilam i palilam. Mialam nalog kzyzowy.Widzialam , ze to juz koniec.Ale jeszcze,juz na zupelnym dnie dostrzeglam swiatlo w tunelu.Tam byla wiara we mnie i wsparcie.Teraz skonczylam studia, bede mam nadzieje dobrym terapeuta, jesli dobrne do konca nauki.Dziekuje Ci moja Pomoco!!!!

Gość zalezy to od człowieka......
ja tez rowniez myslałam ze bliska osoba chce sie zabic....poznałam pewnego chłopaka palił i brał nawet narkotyk, nie zdawał do nastepnej klasy. mieszka obecnie z babcia bo jego prawdziwa matka wolała miec rodzine bez niego...nkt w niego nie wiwierzyl...ale dziwne zdarzenie sprawiło ze chciałam mu pomudz.....chłopak normalnie zyje i nie mysli o samobojstwie ale nie cały rok temu jak by nie jego przyjaciel to by nie zył...uratowal go jak sie chciał zabic ale całe zycie musi zyc z tym ze jego matka odrzuciła...

Gość byla narkomanka
mnie wlasnie odrzucila matka.Jej maz, a moj ojczym na poczatku ich malzenstwa gwalcil mnie jako 5 latke.Pedofil.Matka moja nie dala wiary jak opowiadalam co mi wuj robi.Uciekalam z domu.Az trafilam do domu dziecka.Ach , dlugo by opowiadac.Chcialam powiedziec, ze zawsze jest ta przyczyna.Czasem za nia placimy ogromna cene.Ale warto tu byc i splacic innym dlug,chociazby za to, co dobrzy ludzie chca dla kogos zrobic.

Gość zalezy to od człowieka......
była narkomanka- zgadzam sie z toba w zupełnosci warto zyc.podziwiam cie ze poradziłas sobie z takim ciezarem....

Gość lalalalalalalalakhah
PYTASZ CZY WARTO??? A CO TO ZA ROZNICA JAK SIE POWIESISZ TO JUZ BEDZIE OBOJETNE!!! A mloda jestes i glupiutka!!!! Takie problemy chcialoby miec wiele ludzi, a maja znacznie gorsze - np wyrok smierci poprzez zlosliwego rak, dziewczyno zastanow sie 10 razy co ty wypisujesz!!!! UWAZASZ ZE MASZ ZLE? Sa ludzie, ktorzy potracili cale rodziny, domy i sa kalekami - patrz jakies kataklizmy a Ty masz problemy w szkole i w milosci??? GLUPIAS AZ MILO!!!!!!!!!!

Gość bylam juz obok.. śmierć
Do autorki posta. Zapamiętaj sytuację w której bylas wczoraj, a w ktorej jesteś dzis. Nie jeden raz wrocisz do stanu z wczoraj - naucz sie pamietac ze wszystko..radość czy placz przemija. Wczoraj placz dzis śmiech. Zapamiętaj nie zmarnuj tej lekcji zycia.

Gość a mi musi wystarczyc...
nie warto!!!!!!!!!!!! Też kiedyś chciałam ale dzięki Bogu się nie udało i ŻYJĘ PEŁNIĄ ŻYCIA.Wreszcie szcześliwa :-) u ciebie tez tak bedzie cierpliwośći najlepsze na koniec :-)