Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kixn221

Czy w ciąży można mieć miesiączkę?

Polecane posty

Gość ej powiedz
mozna

Gość kixn221
W zeszłym tygodniu zrobiłam test i, tak jak się spodziewałam, wyszedł pozytywny. Jak poszłam do lekarza, był oburzony, że zgłaszam się dopiero teraz, bo jest to początek 5 miesiąca! Co dziwne, ostatnią miesiączkę miałam w listopadzie i dopiero w grudniu nie dostałam. Nie miałam żadnych objawów ciąży – zero, nawet najmniejszych. Czy coś ze mną jest nie tak? Co będzie z dzieckiem?

Gość kixn221
Proszę się nie podszywać!

Gość ej powiedz
ja przez 2 pierwsze mies tez mialam okres. zrob wszystkie badania, usg itd. bedzie ok!

Gość kiufif4432
Można-co jest bardzo mylące.Czasami zdarza się, że będąc w ciąży występują krwawienia w okresie spodziewanej miesiączki. Ma to miejsce do ok.12 tyg. ciąży. Wynika to z faktu, że jajo płodowe nie wypełnia całej jamy macicy i z tych miejsc występuje krwawienie. Krwawienia te jednak są mniej obfite i krótsze aniżeli prawidłowa miesiączka. Jeśli Pani przeanalizuje ostatnie miesiączki.

Jeżeli zapłodnine jajeczko nie zajmuje wystarczajaco duzo miejsca w macicy, moze dojść do złuszczania jej tkanki i miesiączki. To fizjologia. Ale taka miesiaczka jest inna niż te, które dostaje się zazwyczaj.

Gość alicja2111t
Fakt występowania krwawień lub plamień we wczesnej ciąży jest częsty i nie zawsze musi świadczyć o poronieniu zagrażającym.We wczesnej ciąży można zaobserwować u siebie niewielkie krwawienia w dniu spodziewanej miesiączki.