Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khkhktrhekhtjrehtjrhtjrehjthjt

problem z babcią ! juz nie daje rady !

Polecane posty

opisze krótko moj problem : mieszkam od małego z babcią ktora ma niepełnosprawnego syna ( zespoł downa) babka kiedys wzieła sobie kredyt i nie potrafiac go spłacic zaciągneła drugi i tak sie kółko potoczyło ze teraz ma mase kredytów o których nawet sie nie przyzna na kolosalne sumy , jej syn ma rente rodzinną po dziadku jest uposledzony psychicznie , babka na niego wzieła kredyt ( przyszedł do domu facet z banku i podpisał z jej uposledzonym synem umowe na kredyt - czy to jest legalne ??????????? on nawet liczyc nie potrafi ) teraz przyszło wezwanie do zapłaty ok 7 tyś i ma byc jakas rozprawa komornicza . o niczym bym nie wiedziała gdyby babka nie pojechała do szpitala i bym jej listów nie odbierała z zadłuzeniami z banków. Jestem ta sytuacja juz wykończona .... jezeli dalej tak pojdzie to bede ich musiała obydwóch utrzymywac z mojej wypłaty ;/ nie wiem juz co robic ....co jej pomoge cos płacic długów to sie dowiaduje o nowo wzietym kredycie ;/ w domu wyglada jak z lat 70-tych procz mojego pokoju ktory za własne pieniadze wyremntowałam i odnowiłam - czy jak komornik przyjdzie ma prawo cos mi zabrac ? nie mam faktury na niektore rzeczy ... strasznie sie obawiam

up

prosze o powazne odpowiedzi , babcia jest tak naprawde bardzo dobrym człowiekiem tylko nie radzi sobie z pieniedzmi ! nie moge jej zostawic na lodzie !

Gość ellllllllllllllllllllllllooooo
nie powinni wziasc nic co nalezy do ciebie skoro to sa nie twoje długi. zawsze odbierane sa rzeczy DŁUZNIKA nikogo poza tym.współczuje ci sytuacji.najlepiej byoby sie wyniesc od nich ale pewnie to dla ciebie problem znajac to posrane zycie. przetrwania zycze

Gość jajajjajajjapdkd
Jezeli dom (mieszkanie) jest na twoja babcie, to maja prawo wziasc, to co im sie nalezy (nawet cos z twojego pokoju). Ale komornicy w tych czasach nie biara zadnych mebli itp (bo im to zalega w magazynach- a za cos musza je utrzymac) chyba, ze masz jakas plazme, laptopa itp.

no tym sie mniej martwie , ale chodzi o to czy branie kredytu na osobe niepełnosprawną uposledzona umysłowo jets legalne ? doradca który podpisuje taka umowe ma z zawarcia tranzakcji bardzo korzystne dla siebie prowizje... to chyba nie jest zgodne z prawem ? a co do mojej sytuacji raczej sie nie wyprowadze... babcia mnie całe zycie wychowywała, zameldowana tu jestem mieszkanie nie ejst jeszcze wykupione ( babka nie ma rzeczy wartosciowych ) po jej smierci chciałabym je wykupic na własność

Gość sorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrry
up