Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małoszka

Objawy tarczycy?

Polecane posty

Gość Małoszka

W krótkim czasie utyłam ponad 5 kg mimo, że dużo fizycznie pracowałam i właśnie mniej jadłam, lepiej, lżej. Przybyło i ubyć nie chce. Wyczytałam, że objawy jak gwałtowne tycie, przesuszona skóra mogą być objawem tarczycy. Miala któraś z Was tak? Ja mam zawsze w zimę suchą skórę, ale to, co się dzieje teraz, to szczyt. Mam tak popękaną na kostkach u palców, że trudno funkcjonować. A krem ciągle mam na rękach, dosłownie.... nawet jak utyłam kiedyś, to raczej przy uporze szybko zrzucałam. Teraz ni cholery... Pójśc sie przebadac?

Gość polly4
Mysle ze na wszelki wypadek warto, zrób TSH, ft3, ft4. Ja sie własnie borykam z niedoczynnoscia, która w sumie wyszla przez przypadek..

Gość Małoszka
Boję się tylko, żeby cudowni lekarze polskiej slużby zdrowia, nie dali mi niewłaściwych leków, przez które moge utyc, bo amm na tym punkcie hopla;/ u zwykłego lekarza dostanę skierowania na takie badania?

Gość polly4
Objawy, ktore opisalas pasuja do niedoczynnosci. Leki na niedoczynnosc teoretcznie przyspieszaja tempo metabolizmu, wiec przy prawidlowej diecie i cwiczeniach powinno wrocic sie do prawidłowej wagi. Jak jest w praktyce dokladnie nie wiem, bo nie mam problemu z waga.. Ja sie lecze prywatnie, wiec nie wiem czy lekarz rodzinny moze dac skierowanie na te badania, czy wystawi skierowanie do endokrynologa.

Gość agraffa
mam niedoczynnosc i w okresie 1,5 roku + 30 kg i nadal waga rośnie , nie jem dużo, cwicze 2 godz dziennie

Gość Małoszka
Własnie utycia jeszcze bardziej boje sie najbardziej;/