Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość julkasdkuja

Rozwod bez orzekania-koszty i swiadkowie

Polecane posty

Gość julkasdkuja

Witam! Wiem, ze pewnie wałkuje temat poraz ktorys, ale nie moge znaleźć interesujących mnie informacji. Moze ktos z was moglby mi pomoc? Opisze swoja sytuacje. Od kilku miesiecy nie mieszkam z mezem, ktory kazal mi i naszemu dziecku "zniknac z jego zycia". Chcemy wziac rozwod bez orzekania o winie. Nie mamy wspolnego majatku. Moj maz ma dlug w banku, ale jest tylko na jego nazwisko, choc obarcza mnie wina, za jego powstanie. Ten kredyt poszedl np na oplacanie przedszkola, na samochod, ubezpieczenie, meble itd. Ja tego samochodu nie traktuje jako majatku, wszystko to zostalo u niego i o to nie zamierzam sie klocic. Mam kilka pytan odnoscie naszego rozwodu, bo czytalam rozne wypowiedzi. Czy potrzebny mi jest jakis swiadek w zwiazku z opieka nad dzieckiem? Czy fakt, ze nie pracuje, tylko jeszcze studiuje ma duze znaczenie? Jesli chodzi o koszty, czy te 600 zl przy wniosku, to wszystko? Czy sa jeszcze jakies oplaty? Pisalam o aucie i meblach, ale one zostaly u meza. Czy musimy wczesniej przeprowadzac jakis podzial majatku? Zaznaczam, ze ja tego nie chce. Maz wzial na to kredyt, sam go splaca i ja oczywiscie tego nie chcialam. I sprawa obecnosci meza na rozprawie. Jestem pewna, ze on nie przyjedzie. Czy w takiej sytuacji to sie przeciaga? Czy wystraczy jego podpis pod wnioskiem? Pozdrawiam i dziekuje. Ps. Tak z ciekawosci... Jak dlugo czekaliscie od zlozenia wniosku do pierwszej rozprawy? I jak dlugo juz po orzeczeniu sadu o rozwodzie, czeka sie na jakis kwitek, ktory to potwierdza ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować