Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biso

rozchorowalam sie i chce isc...

Polecane posty

na L4 a jestem na stazu i nie wiem jakie dokumenty musze miec u lekarza, wystarczy tylko nip z pup-u czy cos jeszcze jest potrzebne????? prosze o odpowiedz.. :-)

Czemu NIP z PUP-u? Masz umowę z pracodawcą u którego masz staż? On płaci za Ciebie składki na ubezpieczenie? Jeśli tak to NIP pracodawcy i do niego zanosisz L4.

nie mam umowy z pracodawca bo staz jest z urzedu pracy. urzad pracy placi za mnie wszystkie skladki itp itd.

tam gdzie jestem tylko i wylacznie odbywam staz. ale nie o tym chce rozmawiac interesuje mnie czy wystarczy tylko nip czy musze miec jakas ksiazeczke ubezpieczeniowa zeby dostac L4??

Z każdą wypłatą powinnaś dostać tzw. Rmu-a - tam masz wypisane jakie składki są potrącane i z czymś takim do lekarza śmiało. Wystarczy 1 wyciąg z ostatniego miesiaca. jesli nie dostałaś to dostaniesz to bezposrednio u pracodawcy. Poza tym powinnaś mieć książeczkę ubezpieczeniową - przy podpisaniu stażu powinnaś mieć ją podbitą. Taka książeczka wyrabiana jest za free w pierwszym miejscu Twojej pracy. No chyba że dałaś się namówić na bezpłatny staż...wtedy lipa :(

co ?????? ja nie mam takiej ksiazeczki poza tym pierwsza wyplate dostane dopiero 9 lutego to co mam teraz zrobic mam zdychac w robocie :-(

Gość dffdfdfdffd
wystarczy nip pup-u jestem pewna;] masz staz z pup-u wiec to oni odprowadzaja skladki - jasne

Gość dffdfdfdffd
na stazu nie dostaje sie rmu-y!!!! idz z nipem pup-u do lekarza nic wiecej nie potrzebujesz! niektorych tu wyobraznia ponosi;)