Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

co0zrobic

Czy on jest w stanie zapewnić mi godną przyszłość?

Polecane posty

Witam! Zastanawiam sie nad pytaniem czy w dzisiejszych czasach wybierając sobie partnera dziewczyny kierują sie rozsądkiem, czy też miłością? Chcialabym przytoczyć po krótce moją historię, więc proszę o komentarze, dyskusję. Mam 23 lata jestem urzednikiem państwowym, zarabiam około 1900 zł, wykształcenie wyższe niepełne - licencjackie, jestem w związku z chłopakiem, który ma 25 lat, jest po zawodówce i w mojej ocenie nie jest w stanie mi nic zapewnić w życiu, nie mam tutaj na myśli willi z basenem, czy też jakiegoś luksusowego samochodu, po prostu nie chcę nigdy "klepać biedy". Zaznaczam, że jest mi czasem za niego ( chłopaka) wstyd, bo jak sie odezwie, to mam ochotę zapaść sie pod ziemię, w dodatku różnimy sie charakterami i osobowościami, ja uwielbiam przebywać wśród ludzi, a on nie, ja chodze na dyskoteki, czy do znajomych, a on nie, no chyba że mają "polewać" na takiej imprezie. Szuka tylko pretekstu do tego, aby sie napić, moje soboty wyglądają tak, że on pije, a ja siedzę w domu. Chodzi mi tu też o pieniądze, bo on zarabia 1000 zł, ponadto jak już pisałam lubi wlewać za kołnierz, a to chyba nie wróży nic dobrego na przyszłość. Jesteśmy w tym związku od kilku lat. Czy w dzisiejszych czasach dziewczyny wybierają chłopaków, którzy są w stanie im coś zapewnić, czy też wiążą sie z chłopakami z miłości. Nie zrozumcie mnie żle ale chodzi mi tu tylko i wyłącznie o udzielenie odpowiedzi, czy waszym zdaniem ten zwiazek ma sens. Istnieją między nami pewne róźnice intelektualne, on czasem śmieje sie z jakichś głupich rzeczy, które dla mnie są tragiczne, a nie śmieszne. Oprocz dnia codziennego, to tak między Bogiem, a prawdą, to nie mamy o czym ze sobą rozmawiać, bo on nie czyta ksiażek, po prostu nic nie robi dla siebie. Jedyną jego zaletą jest to że jest DOBRY, kochający, pomocny etc. Co o tym sądzicie

Gość internista
Zapewnić ? pffffffff O swoją przyszlosc martw sie sama, zreszta niezależność jest teraz bardzo w modzie :D a moda to moda nie? ;)

Gość sorki ale sama przeczytaj
to co napisalas i... zastanow sie po co ty w ogole z nim jestes? Jestes snobka i skoro chlopak ci nie odpowiada to znajdz kogos z wyzszych sfer. Po co macie oboje nawzajem sie zameczac.

Gość prima aprylis
sama znasz odpowiedz wiec na kij szukasz potwierdzenia!! Nie bedziesz szczesliwa w tym zwiazku! i wszystko na temat!

Gość widziały gały co obciągały
🖐️

Trudna sytuacja, poniewaz chlopak jest dobry- ale malo zaradny. jednym wystarcza milosc i dorboc do zycia innym niezbedne sa do tego pieniadze i dobre warunki mieszkaniowe, zyciowe, wakacyjne itp. Ja uwazam, ze nalezy keirowac sie rozsadnkiem a wiec.. jezeli chcemy zyc godnie, dobrze i chcemy by nasze dzieci mialy niebo na ziemi to nalezy zwracac uwage na kwestie finansowe. Mam 20lat i dla niektorych osob jestem zbyt mloda dla niektorych wystraczajaco dorosla by sie wypowiadac.. aczkolwiek ja procz dobroci, charakteru i osobowsci bo to podstawa cenie sobie ambicje! przede wszystkim, oczywiscie zaradnosc, kreatywnosc oraz wyksztalcenie. Musze zaznaczyc ze wyksztalcenie nie powinno stac jako pierwsze na liscie poniewaz i bez mgr mozna osiagnac sukces, Wystarczy chciec i byc mądrym :)

Gość oj oj oj oj
nie na temat: licencjat - to jest wyższe zawodowe, a nie wyższe niepełne nawet nie wiedzieć jakie się ma wykształcenie :O

Gość ty go w ogóle kochasz
bo mam wrażenie że z przymusu z nim jestes:o

Gość internista
"Jedyną jego zaletą jest to że jest DOBRY, kochający, pomocny etc" Faktycznie mało znaczący szczególik ;). Więc znajdź sobie bogatego prezesa jakiejś firmy i tyle. Będzie bardzo dobry i pomocny, zwlaszcza jak go nie bedzie bo pojedzie na kurwy i whisy z kolegami :) :D

Gość samoloty
wydaje mi sie ze jestes z nim z przyzwyczajenia i wcale go juz nie kochasz... jezeli bys go kochala to bylo by to dla ciebie bez znaczenia jakie ma wyksztalceniE! Najwazniesze zeby byl dla ciebie dobry i cie kochal... Poza tym sama mowisz ze duzo was rozni... moim zdaniem ten zwiazek nie ma przyszlosci... lepiej skonczyc to wczensiej niz pozniej... pozdrawiam

Z tego co czytałam to często takie różnice intelektualne zburzą ten związek prędzej czy później, między Wami jest ogromna przepaść...

Gość króliczek bambs p
moja siostra wyszła za mąż za chłopaka po zawodówce z miłosci , wszyscy jej odradzali bo to bardzo dobra wartościowa dziewczyna , ale na zasadę : na złość mamie odmrożę sobie uszy : wyszła za niego , on popijał już przed ślubem ale ona mawiała że każdemu trzeba dać szansę , i daję slowo nie o szkołę tu chodzi bo jest masę wartościowych ludzi tylko po podstawówce , ale on burak do potęgi , cham , prózniak , jedyne co przeczytał to napis na papierze toaletowym

nie wiem czemu z nim jesteś to raz. Dwa: co to znaczy "zapewni godną przyszłość?" Chcesz się uzależnić od kasy faceta? na dobre ci to nie wyjdzie,miej przede wszystkim swoje zarobki.

Sama musisz wiedzieć co Ci da szczęście w życiu- czy to że będziesz miała mężczyznę, który lubi iść na piwo ze znajomymi i to jedyna rozrywka, mało zarabia ale za to zaopiekuje się Tobą jak będziesz chora, zrobi zakupy, wbije gwoździa w ścianę i zadba o Twój komfort psychiczny, czy ważniejsze jest dla Ciebie jego podejście do życia, ambicje i zainteresowania i możesz dla ciekawego świata, bogatego inteligenta poświęcić poczucie bezpieczeństwa. Ja oczywiście nie chcę napisać że każdy dobrze zarabiający facet, oczytany i towarzyski jest prostakiem i prędzej da żonie na terapeutę niż ją przytuli- bywa różnie. To co robicie razem- można zmienić, na pewno jest coś co zainteresuje Was oboje- pójść na basen, na ściankę wspinaczkową, na dyskotekę. Jeśli masz takich znajomych z którymi on nie ma wspólnego języka- ciężko się dziwić że on nie chce w ich towarzystwie przebywać, ale co Ci szkodzi wyjść samej? Przecież nie musisz siedzieć w domu kiedy on pije to piwo w sobotę. Ciężko mi doradzić, bo ja własnego męża poznałam kiedy zajmowaliśmy się swoimi zainteresowaniami- czy raczej może rozrywką którą oboje lubimy. Startujemy razem, jesteśmy młodzi, więc te cele ustalamy sobie wspólnie- staramy się interesować choć trochę tym czym interesuje się druga strona. Trochę też zależy od tego jakie macie warunki, czy macie gdzie mieszkać- ale nawet przy wynajmie, za 2900 zł. miesięcznie dwie osoby mogą sobie spokojnie poradzić bez klepania biedy. A jeśli facet jest dobry i troskliwy, to mam wrażenie że na przyszłość nie dopuści do tego żeby dzieci chodziły głodne. Może zaczęliście się mijać kiedy weszłaś w inne życie, w inne towarzystwo i on przestał do niego pasować? W takim wypadku dla niego to musi być bardziej przykre niż dla Ciebie... Kiedy zostajecie w domu, nie możesz usiąść przy nim, też napić się piwa, zamówić pizzę i razem obejrzeć film?

Najbardziej zszokowały mnei wypowiedzi internautów!! Ludzie, dziewczyna zaczeła mowic miedzy innymi o finansach a wy na nią ze jest snobką!!i ze ma szukac w wyzszych sferach!! Historia stara jak świat, czyli jak facet jest zaradny tymbardziej moze liczyc na lepszą żonę. Tak to wyglądało w jasiniach!! Droga koleżanko! Zadaj kilka pytań swojej połówce które cię naprowadzą: -co zrobi jak jego 17 letni syn przyjdzie pijany. -jego ulubione filmy i dlaczego -jego marzenia potencjalne odpowiedzi wg schematu jego osobowości -napiję sie z nim nastepnym razem, zeby nie musiał wychdozic z domu -eurotrip -kupno golfaIII tego typu odpowiedzi radzą-uciekaj:) a tak powaznie to jesli masz wątpliwosci a masz a przede wszystkim wstydzisz się za niego już coś znaczą:)

Gość djfgiurg
czy z rozsadku czy z milosci? coz, sa rowniez takie materialistyczne szmaty jak ty ktore wychodza za maz dla kasy czyli standardowe pierdolenie o zaradnosci

Gość wielobójca Łukasz
miłość to jedno a życie drugie, ja się kobietom nie dziwię co mógłbym dać kobiecie mając 4000zł oszczędności w wieku 27lat ?

Gość wielobójca Łukasz
Lepsze związki z rozsądku.

widzę, że jeżeli chodzi o mój temat to różne odpowiedzi sie tutaj pojawiają, zaznaczam, że nie jestem snobem, ani też nie szukam faceta z grubym portfelem, ale chcę żyć na poziomie jakiegoś standaru, ja przypuśćmy ja nie będę pracować, to co za 1000 zł raczej nie przeżyjemy, a nie wspomnę o tym, jak by było dziecko i co wtedy pocznę BEDE MUSIAŁA ZYC MIŁOSCIĄ CHYBA:(

Gość wielobójca Łukasz
Ja jako mało zarabiający facet to rozumiem, co można zrobić jak się zarabia 2300zł brutto , gówno.

Gość wielobójca Łukasz
przecież to oczywiste, jak rozmawiam z kobietami to wspominają w ten czy inny sposób o pracy, w sensie chłopak powinien mieć dobrą pracę, młody powinien mieć oszczędności na przyszłość na dom etc.