Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 3 latki

Mam pytanie do mam 3 latków i nie tylko.

Polecane posty

Gość Mama 3 latki

Mam do was pytanie czy wasze dzieci jak rozwalą zabawki to zbieraja je potem jak sie już pobawią?

Gość jak sie im wpoi
że maja za soba posprzątac to pozbieraja - same z siebie sie tego nei domysla jak im sie nie kaze:P

Gość Mama 3 latki
Moja wogóle nie chce zbierać, własnie rozwaliła dwa duże pudła z zabawkami pobawiła się teraz zaczeła malować koło mnie ale jak jej się pytam czy bedzie bawic się jeszcze tymi zabawkami to mówi że nie to ja mówie że ma już je pozbierać a ona na to że jest zmęczona i że nie ma rączek! Co ja mam zrobic żeby ona zbierała te zabawki, jest już na tyle duża że może po sobie chociarz zebrac zabawki. Tłumacze jej że mama też bedzie zmęczona żeby cookolwiek ci kupić, i mówi jej że wyrzuce te zabawki jak nie pozbiera ich, ale wtedy to jest wielki krzyk i płacz że chce jej zabawki wyrzucic. Co ja ma zrobic? Może żle robie i powinnam zbierać po niej te zabawki czy powinnam byc stanowcza?

Gość upupupupdddd

Gość stanowczosc i konsekwencja
i nie popelniaj tego błedu probując ją czymś przekupić, że jak posprząta to jej cos kupisz itp....bo wtedy bedzie wszystko rozpatrywac pod kątem, czy jej sie cos bedzie oplacac i co ona z tego bedzie miec

Gość martuuulka
Na mojego dzialalo,ze jak nie sprzata to oddam innym dzieciom ,albo wywale do smieci.

Gość A moze...
Boze, widzisz i nie grzmisz na takie pseudo-mamuski.

mój Syn ma 3,5 roku i tak - sprząta po sobie - ale u nas jest jedna zasada - sprzątaj bo jak nie to biore worek i ja sprzątam - raz wystarczyło że zebrałam zabawki do worka i wyniosłam na 3 miesiące do piwnicy :D - Syn sprzata zabwki, i genialnie odkryłam przy tym że za niektorymi zabawkami poprostu musi zatęsknić aby się na nowo nimi cieszyć i bawić - teraz bywa że jak on jest w przedszkolu to część chowam na leżakowanie do naszej szafy na miesiąc czy dwa

Gość Mama 3 latki
Moja do tej pory wogóle nie zauważała zabawek nie chciała się nimi bawić, dopiero tak od miesiaca codziennie się bawi układa klockiitp. Dziękuje za rady napewno je bede stosować.