Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja mam 5 i co

Nie daje rady

Polecane posty

Gość a ja mam 5 i co

Nie daje juz rady dziewczyny bardzo prosze o rade jak odzwyczaic core od piersi? mam mlodsze dziecko 7 miesieczne i karmie na dwie piersi, chce odzwyczaic starsza bo uwazam ze juz dosyc

Gość a ja mam 5 i co
prosze o pomoc

Gość co 5 letnie

Gość maaajjjaaa
ja stracialm pokarm, maly nie odczul roznicy ale napisze jak zrobila to moja kuzynka, karmila 9 m-cy najpierw zaczela ograniczac, ale to nie dzialalo, wiec po prostu przestala wogole dawac piers, mala oczywiscie sie buntowala, ale ona byla bardzo stanowcza dawala inne jedzinko, herbatki a mleko w butelce dawal tata jakis tydzien sie pomeczyli, ale w koncu corcia pogodzila sie z brakiem cyca

Gość a ja mam 5 i co
a nie mala ma 2 lata

nie sądzę żeby udalo się odzwyczaić starsze dziecko bez odzwyczajania młodszego. niestety ale widok młodszego karmionego piersią zawsze będzie starszej przeszkadzał w zapomnieniu o piersi. więc albo odzwyczaisz obydwoje na raz, albo młodszemu tylko w nocy bedziesz dawać. a tak tylko zapytam jak karmiłaś starsze jak już duży brzuszek miałaś? nie przeszkadzał ci on w karmieniu. tak z babskiej ciekawości pytam :P

Gość a ja mam 5 i co
karmiłam do ostanich chwil :P od ósmego miesiąca brzuch m iwielki wykoczył to na leżąco tylko. Tak właśnie myślałam że bedzie rpoblem :( tyle ze synka chce jeszcze katmić bo dopiero 7 miesiecy ma :(

Gość a ja mam 5 i co
a ty do ktorego misiaca karmilas? czy wogole karmilas?

ja karmiłam 11 miesięcy, chciałam dłuzej, ale malutki sam z piersi zrezygnował. najpierw nie chciał słyszeć o cycusiu w dzień, choć wcześniej go uwielbiał! nagle każda próba karmienia kończyła się krzykiem i uciekaniem, za to w nocy nadrabial i jadł i jadł i jadł. wisial mi na piersi całe noce, ale po 2 tygodniach takich nocnych maratonów nagle zaczął się odwracać od piersi, krzyczeć, zaciskać usteczka. dałam wody i od tej pory nawet nie spojrzał na pierś! nigdy już sobie o niej nie przypomniał. troszkę było mi smutno, bo chciałam do lutego/marca jeszcze karmić,ale skoro on tak zdecydował, to nie zmuszałam, nie przekonywałam, bo po co. w sumie i tak za chwilę miałam odstawiać a tak przynajmniej bez płaczy, bez szlochów się udało :)

Gość kallipoe
Ja zrobiłam inaczej, jak tylko dowiedziałam sie, że jestem w ciaży (miałam w miedzyczasie jedno poronienie) odstawiłam synka od piersi - miał prawie dwa lata i było mi bardzo ciężko. To była terapia szokowa, inne typu wiazenie, smoczek, butla, nie zadziałały. Wyjechałam do rodziców na tydzień, a synek z mezem i tesciową zostali w domu. Było cieżko, ale dalismy rade. Córeczke tez było mi cieżko odstawić, próbowałam kilka razy, jak miała 2 lata i 3 miesiace, nie było wyjsica - musiałam chodzić na praktyki do pracy, mało byłam w domu. W dzień dostawałą butelke od niani, treśiwie posiłki, na noc mleko, a w nocy, kiedy plakała i domagała sie piersi - wodę w butelce. 3 tygodnie z nią walczyłam, było cieżko, niejedna nieprzespana noc, ale sie udało. Trzymam kciuki!!!

Gość a ja mam 5 i co
dzieki :) agatka to troche zazdroszcze przynajmniej nie bylo klopotu :) ja sie zastanawiam co zrobic :(

Gość terkan
a ja oduczyłam moją córę tak: Mała mialą 2 lata i 3 miesiące Wysmarowalam pierś czerwoną farbą i ją zawołalam i mówię do niej patrz mamusia ma ziazi choć nakleimy plaster i jak mała chciala pić to jej pokazywałam pierś z plastrem i mówiłam jej ajaj jak boli ziaziu i się udało.

Gość a ja mam 5 i co
no wlasnie ja tak nie moge zrobic bo karmie synka (7miesiecy)

no jakoś tak prosto poszło :) trudniej było go nauczyć ssać z piersi (cały miesiac walczyliśmy) niż od niej odstawić. jak dla mnnie jedyne wyjście to nie dawać w dzień piersi żadnemu dziecku. małego karmić wieczorami i rano i w nocy, a starszej powiedzieć że cycuś jest chory. odwracać jej uwagę od piersi, nie podawać mimo płaczu czy innych nieprzyjemności. wiem ze będzie trudno,ale inaczej się nie da. no chyba że przetrwasz jeszcze kilka miesięcy i wtedy jednocześnie obydwojgu zabrać pierś.

Gość terkan
Możesz też umówić się że ten cycuś jest dzidziusia a ten większego malucha i po pewnym czasi cycuś starszaka zachoruje Najlepiej odstawić starszaka i nie reagować na krzyki a w zamian za cyca dać mu jakąś nagrodę kubeczek lub jakiegoś przytulaka.

Gość a ja słysze same cium cium
no to moze tylko w nocy malemu, i podczas dzemki corki wtedy go bede karmila w dzien dzieki :)

Gość a ja słysze same cium cium
terkan bardzo dobry pomysl :) zastosuje :)