Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patryk1995

Smrud z ust

Polecane posty

Gość Patryk1995

Siemanko.. jestem Patryk mam 14 lat ;] Problem jest w tym, że : 1. Mam dosyć nieświeży zapach z ust(ja go czuje).. lecz gdy chuchałem np: bratu to mówił że nic nie przyjemnego nie czuje .. 2. Ślina > problem w tym że mam jej nadmiar.. cały czas muszę ją wypluwać.. a na dodatek jest strasznie lepka.. normalnie jak klej.. 3. Miałem rok temu zapalenie migdałów.. i szczerze mówiąc nie wyleczyłem ich dobrze, bo cały czas są powiększone.. 4. Moja nauczycielka od matematyki.. ma też podobny zapach z ust.. tylko 100x gorszy.. nie chciałbym mieć czegos takiego.. więc chciałbym temu jakoś zapobiec ;].. Bardzo Proszę o pomoc..

Gość gwiazdeczka555
Na poczatek wybierz sie do lekarza. Taki smrod z ust moze swiadczyc o chorych migdałach, zatokach, a takze moze byc od niewyleczonych zebow.Myj często zeby i płucz odswiezajacymi płynami. To na serio pomaga.

Gość pytankoooooooooooo
czy ten tfój smrud z ust jast bardziej śmierdzący niż smród z duuupy tfojego brata??

Gość gwiazdeczka 666
jeśli smród jest od chorych migdałów, to biegusiem wal do laryngologa i niech Ci je wyleczy antybiotykami lub skieruje na operacyjne usunięcie, bo zniszczysz nerki i serce paciorkowcem wydobywającym się z chorych migdałów. Profilaktycznie płucz gardło roztworem listerine'u, soli, azulanu, dentoseptu. Po kilkutygodniowej kuracji idź do laboratorium zrobić sprawdzający wymaz z gardła na posiew. Jeśli coś zostanie wyhodowane to poproś laryngologa o antybiotyk.

Gość Patryk1995
Jest to bardzo możliwe że z migdałow, bo miałem zapalenie i nie wyleczyłem ich dobrze... Czy jest mozliwe że stanie mi sie z tego coś poważnego?

Gość Patryk1995
Zdarzaja mi się tez bóle nerek.. i serca(gdy sie zmacham)

Gość asdwef
ktos napisał wcześniej,ze roztwór listerine'u.Po pierwsze nie rozcieńcza sie tego pseudo płynu do ust.Wogóle go nie kupuj.Najpierw wybierz sie do dentysty,niech zrobi Ci przeglad,może musisz miec skaling lub wyleczyć zęby a potem idz do lekarza internisty lub laryngologa.

Gość do Patryka
tak, może Ci się stać coś poważnego, bo paciorkowiec anginy liże stawy a kąsa zastawki serca i kłębuszki nerkowe, a to grozi śmiercią lub kalectwem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Patryk1995
Śmerci się nie boje.. A kalectwem co dokładnie? I po jakim czasie tego może mi się coś zaczynać dziać?

mam ten sam problem. moje migdalki wygladaja normalnie ale czasem wypluje biala kuleczke..taka mała nie widomo skad bo jej nie widac w gardle. caly czas przy przelykaniu sliny czuje ze mam cos w gardle i nie moze to przejsc dalej. anginy nigdy nie mialam, zatoki i nos w porzadku .Zęby tez ok ale jezyk mam biały tyle ze szczotkuje go.wiec skad ten zapach?? jak ktos cos wie to piszcie. plis! będe wdzieczna

Gość Patryk1995
O właśnie.. zapomniałem napisać o tych kuleczkach.. Chociaż już ich nie wypluwał.. a język też mam biały.. Byłem dzis u lekarza.. przepisała mi taki antybiotych.. do psikania .. Mam nadzieje że pomoze ;]

Gość snown
i co z tym robic?? kazdy pisze co innego;/;/