Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamek na kłódkę

Jestem nieśmiała i małomówna

Polecane posty

Gość niesmiała itd
Kawoshka --> " twoim problemem jest to, że nie potrafisz wyeksponować tego, co w tobie pozytywne, a skupiasz się tylko na wadach" - zgadza się Książkę znalazłam w necie, ale nie wiem czy do niej sięgnę, jakoś zawsze byłam sceptycznie nastawiona do nauki jaką jest psychologia, ale dzięki

Gość
"Nieśmiałość to wbrew temu, co się o niej mówi, zaleta" Ktoś tu chyba na głowę upadł.

Gość Natusia_
Proszę zagłosujcie na moją walentynkę: www.ilovemilka.pl/vD8AD7

Upadł na głowę ? Ja jestem innego zdania, jestem nieśmiała, ale ułożyłam sobie życie, mam fajne studia i ludzi, z którymi dobrze się czuję. Coraz częściej wychodze poza samą siebie, no i choć nigdy nie będę przebojowa, to umiem się odnaleźć w nowych sytuacjach.

Gość
Tylko, że nieśmiałość u kobiety a u mężczyzny to dwie odrębne rzeczy! Poza tym jakoś ty dziwnie nieśmiała jesteś. O ile w ogóle byłaś

Gość martunia992
Witam. Ja jak wiekszość z Was również mam problem z nieśmiałością :/ Fakt, że nie boję się wszystkiego ale istnieją nie raz czy może nawet często, które mnie blokują...i nie wiem wtedy co robić...(np. w szkole gdy nauczyciel mnie pyta przy całej klasie to mnie nie raz zatyka i nie wiem co wtedy powiedzieć a jak już coś powiem to zaraz robią mi się wypieki:/ i głównie to z ich powodu jestem nieśmiała...a na myśl o praktykach, które zaczną się w tym roku (mój pierwszy raz do pracy) to aż mnie to przeraża nie mówiąc już o innych rzeczach np. załatwianie spraw o których nie mam pojęcia np. sprawy urzędowe itp. boję się tego co będzie i nie wiem co robić i nie wyobrażam siebie w pracy czy szukającej mieszkanie (bo kiedyś wypadałoby się wyprowadzić od staruszków a na razie mam 18 lat więc jeszcze troszeczkę czasu mam :b) A moje pytanie brzmi czy macie dla mnie i innych osób jak radzić sobie w sytuacjach stresowych (czyt. "nieśmiałych&quot ? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i z góry dziękuję

ja tez tak mam i również jestem nieśmialy. niestety :(

kochana .bylam dokladnie taka jak Ty kiedys , ale juz tak nie jest , nie ma na to sposobu po prostu przyjdzie taki moment jak usmiechniesz sie do samej siebie i powiesz:jest zajebiscie!;) powodzenia i nie chowaj glowy w piasek ;) z poczatku proponuje slychawki na uszy jakasm otywujaca do dzialania muza i pewnym krokiem w miasto;)potem bedziesz tak robic bez muzyki ,naprawde mozesz to pokonac,niesmialosci nie ma ,jest przkeonanie nasze o naszej malej wartosci