Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amaderka1990

Studia na politechnice - studia dla idiotow

Polecane posty

Gość Amaderka1990

Nie ucza kreatywnosci, tylko wykucia na pamiec wzorow i ich podstawienia. Dlatego nikt nie ceni tych leni. Na studiach humanistycznych trzeba cos stworzyc, a nie tylko wyliczyc. Dlatego kazdy glupi konczy politechnike, a kierunki typu kogniwistyka tylko nieliczni

Gość czyżby kompleksiki
:D Bobzdury wypisujesz aż miło :D

Gość xeroxholero
Nie zgadzam się. Wiekszosc kierunków na politechnice to konkrety. Trzeba znac przedmioty scisle i z takiej uczelni wychodzą ludzie z zawodem pożądanym na rynku pracy. To humaniści mają problem. Prawnicy,administratywiści to co niby? Uczą się na pamięć przepisów. Psychologia,socjologia,politologia itd.-uczą się na pamiec zbednych definicji i teorii. Historia-chyba nie muszę mówić. Filologie obce-pamięc do jezyków :P

na politechnice trza byc dobrym z przedmiotow scislych wiec tacy jak ty szans nie maja. humanistyczne kierunki sa o wiele latwiejsze dlatego tyle pacanow na nie idzie.

Gość uuu to ja chyba idiot do
kwadratu, bo nie nie dotrwalam do inz:D skad sie biora takie tempe umysly jak autorka?

Gość takie tĘpe biorą się najczęści
ze studiów humorystycznych

Gość Amaderka1990
Niestety nie znacie sie - inzynierow w Polsce jest duzo, a spesjalistow od kogniwistyki malo - takie sa fakty. Po co budowac budynki, gdy np ich wybudowanie jest bezsensowne - tym zajmuja sie humanisci - oni szukaja we wszystkim sensu

Gość jak to nie ucza kreatywnosci
projekt nowego mostu, budowli, okrętu, opracowanie leku (chemia), a w informatyce jakie pole do dzialania! Komp na ktorym pracujesz kto wymyslil?

Gość czyżby kompleksiki
:D :D :D, życzę mieszkania w budynku zbudowanym przez humanistę :D

autorka jest najwidoczniej maturzystka ktora nie ma pojecia co bd robic w zyciu i musi isc na jakis kierunek humanistyczny bo bozio jej poskapil talentu. zazdroscisz innym po prostu. a jak studiuje to na nie trafnym kierunku

Gość a ja uważam że lepiej mieć
umysł humanisty z nieograniczoną wyobraźnią i kreatywnością niż ścisły.Humaniści piszą poematy,a matematy nie potrafi nic zrobić bez wzoru :P Humaniści mają polot,a ci ściśli myślą utartymi kategoriami

Gość czyżby kompleksiki
i tu wychodzi wasz brak WSZECHSTRONNEJ wiedzy wy wielcy humaniści, bo najczęściej ludzie o umysłach ścisłych to ludzie wszechstronni a nierzadko wielcy filozofowie to znakomici fizycy.Że o poetach matematykach nie wspomnę.A humanista nawet procentu od kapitału nie policzy :D

Gość karoolek................x
Nie no rozbawiło mnie to ... jaki trzeba byc idiotą by takie cos napisac ? ilu konczy studia humanistyczne , a ilu techniczne ? Juz wiemy i mamy tego swiadectwo , ze humanistów ci u nas dostatek , bo skonczyć studia to pestka ! ale skonczyc politechnike na kierunkach np robotyka i automatyka to juz nie przelewki .Tekst z podstawieniem wzorów mnie rozbawił - komentowac nie zamierzam

i nie zgadzan sie ze matematycy mysla "utartymi kategoriami" !!!!!!!!

Gość czyżby kompleksiki
i tu wychodzi wasz brak WSZECHSTRONNEJ wiedzy wy wielcy humaniści, bo najczęściej ludzie o umysłach ścisłych to ludzie wszechstronni a nierzadko wielcy filozofowie to znakomici fizycy.Że o poetach matematykach nie wspomnę.A humanista nawet procentu od kapitału nie policzy :D

Gość jak to nie ucza kreatywnosci
heheh - "kogniwistyki"!! - Chyba kogniTYWISTyki! I co, myslisz, ze kto sztuczną inteligencje wymysla?

dyskusja na poziomie:classic_cool: nie zabiram juz glosu, bo oblalam PR:Oi ani ze mnie humanist bo jak widac:P:classic_cool: ani scisly:classic_cool: o , to przykre. nigdzie nie pasuje

Gość co za głupie poglądy
to że ktoś studiuje jakiś kierunek,który dla większości ludzi wydaje sie trudny,wcale nie oznacza,że jest wszechstronnie uzdolniony :O jak ktoś jest dobry,czy nawet świetny w danej dziedzinie,to nie jest tożsame z tym,że jest po prostu mądry :O dowartościowujcie sie tak dalej, politechniki,tłumacząc sobie swoją wspaniałość tym,że jest was tak niewielu :P

karolek:classic_cool: mechatronika czegos taam mnie zawsze pociagala, politechnika gdanska:classic_cool: ale nawet kola w aucie nie potrafie zmienic:O no i pisac tez nie potrafie, :D

Gość a nie przyszło wam do głowy
że mało osób kończy takie kierunki,bo są po prostu śmiertelnie nudne???Ja tam wolałabym lecieć w kosmos,niż budować rakiety :P a tak na poważnie to jest tyle ciekawych możliwości studiów i pracy,że dziwię sie tym,którzy całe życie zamierzają poświęcić jakimś silnikom :O

Gość czyżby kompleksiki
nie sądzę aby np fizyka była nudna

Gość daff
studia humanistyczne to syf i coś bez kompletnej przyszłosci teraz liczą się ludzie po politechnice, specjalisci, tak samo jak i po róznych studiach medycznych to jest przyszłość

Gość a nie przyszło wam do głowy
Może dla ciebie fizyka jest pasjonująca,ale nie dla większości ludzi.I nie tylko na technicznych jest zapotrzebowanie.Ja wybierałam studia nie tylko pod kątem,czy jest zapotrzebowanie na dany kierunek,tylko czy będę chciała to robić całe życie i czy będę sie w tym spełniać.I wiem,że jak będę w tym dobra (a będę,skoro to lubię),to na pewno znajdę pracę,ciekawszą niż babranie sie w agregatach :P

tak czy inaczej ide na architekture i jak wyrobie to na drogi kierunek tez raczej matematyczny i pierdole kierunki humanistyczne

Gość to dobrze bo
na kierunkach humanistycznych powinni być ludzie myślący,o szerokich horyzontach,ty tam po prostu nie pasujesz

że mało osób kończy takie kierunki,bo są po prostu śmiertelnie nudne? mysle, ze wszystkie studia humanistyczne sa duzo nudniejsze niz scisle :P ciekawe, czy korzytsalbys z kompa, interentu, a w zimie poruszalbys sie rowerem? gdyby nie nauki scisle, w szczegolnosci mechanika, budowa maszyn, automatyka nadal zylisbysmy jak w XIX w no ale jak mozna zajmowac sie silnikami, nadawaloby sie to na temat pracy magisterskiej na filozofii? :D

Gość pani inżynier
ktoś kiedyś powiedział bardzo mądrze z resztą, że pojęcię "humanisty" wymyślono by nie nazywać większej części społeczeństwa debilami ;] autorko tematu, nie wiem ile masz lat ale przestań poniżać się publicznie. to oczywiste że kierunki ścisłe są 1. trudniejsze 2. ciekawsze 3. wymagają więcej kreatywności i wyobraźni niż nie jeden kierunek humanistyczny dla osób które uważają, że fizyka, matematyka, budownictwo, nawigacja, astronomia są nudne - cóż jak się czegoś nie potrafi pojąć to dodaje mu się przymiotnik :nudne poza tym ja jako inżynier doskonale zdaje sobie sparawę z przydatności oraz przebiegu studiów humanistycznych. Ty - jako człowiek raczej mało rozwinięty - nie wiesz nic o studiach na kierunku ścisłym , a skoro nie wiesz to milcz (choć tego się naucz)

Gość FIZCHMATBIOL
pani inżynier (ktoś kiedyś powiedział bardzo mądrze z resztą, że pojęcię "humanisty" wymyślono by nie nazywać większej części społeczeństwa debilami ;] ) Wiem nie jestem w temacie oczywiście że wole i jestem świetny z kierunków ścisłych ale czy twierdzenie że osoby kończące kierunek humanistyczny są debilami. Sądzę że to drobna przesada założę się że niepotrafiła by pani napisać najprostrzego wypracowania z polskiego - historia sztuki , a co tu muwić o rozprawce po angielsku. Wkońcu to język angielski jest obowiązkowy na takich uczelniach jak Harvard . Muwi pani że jest pani inżynierem dla mnie morze być pani nawet geniuszem ale wciąż w głębi duszy ja i pozostali forumowicze będą traktować panią jak osobę chamską idiotyczną i bez obrzy jak prawdziwą idiotkę .Przynajmiej dla mnie jest pani totalną idiotką i tu pani naet stopień nie pomorze:)))

"tym zajmuja sie humanisci - oni szukaja we wszystkim sensu" To bądź tak miła i poszukaj sensu gdzie indziej. A może inż. wiedzą co ma sens i nie muszą go szukać na kafeterii? Nie pomyślałaś o tym bidulko :-)