Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość johnny23

Wypełnianie blizn po trądziku

Polecane posty

Gość johnny23

Witam! Mam problem z bliznami po trądziku. Są one dosyć głębokie. Zastanawiam się nad czy jest jakiś zabieg polegający na wypełnieniu tych ubytków jakąś substancja. Nie mowie tu nawet o stałym wypełnieniu, ale np na parę miesięcy. Słyszałem coś o kwasie hialuronowym, ale jedyne co to słyszałem, nic nie wiem na ten temat. Czy jest może ktoś kto się orientuje w temacie tego wypełniania? A może ktoś już przechodził podobne zabiegi?? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość bvnnbv
Próbowałeś laseru? Drogie, ale podobno skuteczne :)

Gość johnny23
Szczerze mówiąc myślę o tym cały czas. Jednak laser najlepiej robić na przestrzeni jesień-wiosna, gdy nie ma zbyt dużego słońca. W moim przypadku będzie potrzeba przynajmniej 5 zabiegów dlatego teraz jest już na to za późno. Będę chciał rozpocząć terapię laserem w październiku dopiero. Dlatego też pisałem o tych wypełnieniach na kilka miesięcy, tak żeby sobie to załatwić na wakacje (te blizny są strasznie uciążliwe). Podobno są takie wypełnienia, które po ok 6 miesiącach same się wchłaniają. Tylko czy one coś dadzą na moje blizny..tego właśnie nie wiem i chciałem się zorientować czy ktoś coś wie na ten temat lub miał podobne doświadczenia.

nie słyszałam o takim... ale zapytaj w aptece mają Contratubex, tylko to raczej wybiela... Oceanic - żel na blizny jednak pomyśl o laserze albo mikrodermablazja - złuszcza i spłyca

Gość johnny23
W aptece to mi nic nie pomogą raczej, mi chodzi o zabiegi wypełniania chirurgii plastycznej:)