Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandrakk

BADANIA HORMONALNE a tabletki ANTY

Polecane posty

Gość aleksandrakk

Witam was:) Dosyc dawno teu mialam zrobic badania hormonalne glownie przez lecace garsciami wlosy a jakos mi to wylecialo z glowy, potem zaczelam brac tabletki Sindi 35, bylam u gina po nastepne recepty i powiedzialam ze chcialabym zrobic miesiac przerwy i w tym czasie badania hormonalne, jedyne co mi powiedziala to to ze jest to bardzo dobry pomysl. Sindi 35 bralam 5 miesiecy, ostatnia tabletke wzielam 3 stycznia, 7 dostalam okres i juz nie wzielam do dzis, mialam zamiar jechc jutro na badania (w czwartek-piatek bede miec okres) jednak wpisujac haslo badania hormonalne wychodza mi rozne rzeczy ze np w ktores okreslonej fazie cyklu trzeba robic;/ a wiec nie moge tak o kiedy chce :| ? i mam do was pytanie czy jeden miesiac przerwy w tabletkach wystarzy aby badania byly wiarygodne? czy lepiej nie brac jeszcze miesiac i dopiero wtedy zrobic? jak tak to wiecie moze w ktorym cyklu najlepiej? Badania jakie mam robic to : wolny testosteron, DHEA-S i androstendion Mam nadzieje ze ktoras z was takze robila badania hormo biorac tabletki i sie orientuje :) pozdrawiam

miesiąc to może być zbyt mało- wyjdą Ci kosmosy. Powinnaś pocvzekać trzy mies. Różne hormony robi się w innych dniach cyklu. Zapytaj lekarza. Testosteron robi się w 2-4dniu cyklu, pozostałe nie wiem

to za mało. pierwszy okres to nie okres a krwawienie z odstawienia. naturalny cykl hormonalny jeszcze sie nie rozkręca. powinnaś przeczekać pierwsze krwawienie, poczekac do następnego okresu naturalnego i wtedy robić badania. wiekszosc hormonów robi się w 2-3 dniu cyklu. zadzwon do lekarza albo do laboratorium to Ci powiedzą dokładnie. ja bym wolała do laboratorium na Twoim miejscu bo metody badania są rózne i moze mają jakis inny schemat.

Gość aleksandrakk
dziekuje wam bardzo :)