Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pepe le sfont

czy mozna przeczyc porod?

Polecane posty

Gość pepe le sfont

Ok pytanie glupie, ale chodzi mi o to czy skurcze moga byc tak slabe, ze mozna sie nie zorietowac ze to juz te wlasciwe. Od wczoraj mam wlasnie takie lekkie skurcze w zasadzie przez caly dzien z malymi przerwami. Wody mi nie odeszly, ale czytalam, ze moga odejsc dopiero na sali porodowej.

Gość mozesz miec skurcze
przepowiadające - tak wody płodowe moga odejsc na sali porodowej

Gość nanananna
ja miałam tak słabe skurcze że nie wiedziałam ze rodze a tu rozwarcie na 10 cm

Gość pepe le sfont
no wlasnie nanananna czytalam o takich przypadkach. Dzis zaczynam 39 tc wiec mam troche nerwa bo to moja pierwsza ciaza

zgadza się, wody mogę odejść już w końcowej fazie porodu, gdy zaczynają się skrcze parte :) a czy można przeoczyć poród? gdy urodziłam synka, leżałam na sali z dziewczyną, która była bliska "przeoczenia" mylnie zinterpretowała skurcze porodowe jako zatrucie pokarmowe - miała biegunkę i wymioty, mąż stwierdził, że koniecznie trzeba z tym na pogotowie i jak dojechali, to z 10cm. rozwarciem!

Gość nanananna
ja nie wierzyłam że rodze a lekarz żebym się cieszyła że tak nie boli :)

Gość młoda9mama
ja tez nie odczuwałam żadnych skurczy a poród w trakcie, rozwarcie na 8 cm i dziecko ułozone pośladkowo. Jak dotarłam do szpitala, wcale mi się nie spieszyło mimo,że dwie godz wczesniej odeszły mi wody(dosłownie łyżeczka-nie więcej), to od razu z wielkim szumem zawiezli mnie na operacyjną. Każdy był zdziwiony, że takie rozwarcie, poród w trakcie a mnie nic!

Gość młoda9mama
i dwa tyg miałam do terminu

Gość pepe le sfont
no wlasnie i dlatego mam stresa. Dzieki za Wasze wypowiedzi zadzwonie do szpitala i spytam co robic

Gość hahahuhuiiii
na poczatku kwietnia moj pierwszy porod i tak strasznie sie boje!! chcialabym miec lekkie skurcze bo bol o ktorym wszysycy mowia przeraza mnie :( a najlepsza dla mnie bylaby cesarka i mam odnosnie tego pytanie... ile przd porodem lekarz moze stwierdzic ze konieczna jest cesarka????

Gość hahahuhuiiii
na poczatku kwietnia moj pierwszy porod i tak strasznie sie boje!! chcialabym miec lekkie skurcze bo bol o ktorym wszysycy mowia przeraza mnie :( a najlepsza dla mnie bylaby cesarka i mam odnosnie tego pytanie... ile przd porodem lekarz moze stwierdzic ze konieczna jest cesarka????

Gość młoda9mama
hahahuhuiiii ty chyba zwariowałas! trzy razy bym wolała rodzic niz mniec jeszcze raz cesarkę! Może i nie czuc bólu przy porodzie ale za to potem jaki ból. Nie możesz nic zrobic bo szwy rwą. Po naturalnym porodzie dwa tyg i jest lepiej, a po cc dopiero po 4 mies doszłam do siebie i jeszcze jak dotykam blizny to boli. Wiec sie zastanów nim przyjdzie ci do głowy płacic za cięcie.

Gość młoda9mama
chyba, ze dostaniesz skierowanie ,to co innego ale sama się nie decyduj na to, bo będziesz żałowac.

Gość młoda9mama
mi lekarz stwierdził już w 7 miesiacu ze dziecko jest zle ułożone i ze sie juz nie przekręci i będzie cc.

Gość oj mozna można
Ja nie czułam nic. Pojechałam na zwykłą wizytę do lekarza, zbadał mnie i panika bo mam rozwarcie i poród w toku. Jak dojechałam na porodówkę to zaczęły się parte I(których u mnie nie dałoby się przegapić) i urodziłam. Jakbym nie poszła na ta wizytę to bym urodziła w domu bo nie zdążyłabym dojechać do szpitala tak wszystko błyskawicznie poszło.

Gość oj mozna można
wody odeszły podczas parcia. chlusnęły wody a zaraz potem wyszła główka. Wszystko od chwili przyjęcia mnie na badanie do lekarza do położenia na brzuchu dziecka trwało niecałe 10 minut.

Gość gdyby Was tak bolało jak mnie
i tak długo jak mnie, to nie ma bata, nie przeoczyłybyscie za Chiny Ludowe:D