Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozaika888

nieudane farbowanie!!-dziewczyny pomocy

Polecane posty

Gość mozaika888

-------------------------------------------------------------------------------- czesc kochane wczoraj pofarbowałam swoje naturalne wlosy farba "Loreal Preference -jasny braz zlocisty" kolor wyszedl rudy!! jak pozbyc sie chociaz troszkę tego okropnego odcienia Nawet minimalna zmiana mnie ucieszy polanie sokiem z cytryny? czeste mycie?? proszę o pomoc wrecz błagam

Gość LoBoToMiA
Karnawal jest, walnij na rudym zielone pasemka, na grabie naklej granatowe tipsy i cheja na balety.

sokiem z cytryny? toz to kwas jest :o szampon przeciwlupiezowy podobno szybciej wyplukuje kolor

Gość LoBoToMiA
podobno mocz nietoperza wymieszany z guanem przywraca naturalny kolor wlosow.

Gość jezeli chcesz kupic
jaki mialas wczesniej kolor?

zaparz rumianku w wodzie i mocz włosy w tej gorącej wodzie tylko uważaj!a i jeszcze woda utleniona działa

Gość mozaika888
mysi mialam, taki popielaty brazik

Gość LoBoToMiA
Jak wyszedl rudy to chyba logiczne ze ma jasne wlosy ew. ciemny bląd.

Gość jezeli chcesz kupic
Zle dobralas farbe..musisz teraz kupic jasny braz i ufarbowac..żadne takie płukania nic nie dadza:-)

Gość mozaika888
jagoda tylko ze najgorsze ze on intensywny kolor jest przy nasadzie :/ bo tam natualne mialam zwsze takie jasniejsze,wyplowiale,ogolnie kolor nie jest zly,ale zbyt intensywny,chcioalbym go ociupinkę zmniejszyc

Gość pyyyyyyyytanie
to jak chcesz go troche zmniejszyc to Ci po 2 - 3 myciach troche zejdzie:-)

Gość jezeli chcesz kupic
jezeli tylko chcesz go zneutralizowac umyj wlosy w szamponie przeciwłupieżowym..ale i tak od skóry beda inne

a może ci się wydaje tylko?może zapytaj kogoś bezstronnego zazwyczaj tak jest jak ktoś zmienia kolor diametralnie to ciężko się przyzwyczaić może w cale nie jest tak źle jak myślisz kwestia przyzwyczajenia :) a rudy modny w zimie!!

Gość kajtuś
zaparz rumianku w wodzie i mocz włosy w tej gorącej wodzie > super! Jak wiadomo włosy myc nalezy wodą letnią wiec zapomnij o wrzącym rumianku. Farbowanie włosów to pomysl nieudany sam w sobie, wystarzy że przyjdzie wiosna i pierwsze promienie slonca sprawią, że na farbowanych wlosach pojawi sie rudy poblask. Nie farbuj więcej, serio. Zreszta byl dzis topic dziewczyn ktore farbowaly i teraz mają martwe wlosy w wieku 3o lat:(

Gość jezeli chcesz kupic
kajtuś długo nad tym myslałas?:-D

Gość kajtuś
nad czym?

Kajtuś ja farbuje włosy od 7 lat i to co 3 miesiące rozjasniam je i jakos zyją:) wystarczy je odpowiednio pielęgnowac to jest 21 wiek!! no a na twoim miejscu autorko kupiłabym jakis ciemniejszy odcien który pokryje ten rudy kolor lub poszla do fryzjera na dekoloryzacje

Gość kajtuś
no wlasnie to jest 21 wiek i chemia jest wszedzie!!!!!:) jesz ją, pijesz i wcierasz we wlosy. Ta martwica nie postępuje stopniowo, wlosy zaczynaja niszczeć i umierać nagle.

Gość alejeje
nastepny razem do fryzjera, a nie wiesniary rozjasniaja sie w domu i pozniej placza. zwlaszcza z brazu - troche rozumu :o

Gość mozaika888
tylko ze ja nie rozjasniałam. prozsze o dokladne czytanie. polozyłam farbę

Gość KOndziu
Kajtuś, a czy ty wiesz, że włosy to ogólnie jest materia martwa??? Żywe są "cebulki", które włos produkują, a sam włos to martwy twór pochodzenia naskórkowego wytwarzany przez mieszek włosowy. A za stan wyrastających włosów odpowiada kondycja zdrowotna jego nosiciela, a nie to, że kiedyś dużo farbował!;) Zniszczone włosy można obciąć, a te które wyrastają są już normalne - w zależności od stanu zdrowia osoby. Ja się dobrze odżywia, dostarcza wszystkich witamin i mikroelementów, a dodatkowo nie stosuje żadnych środków chemicznych na włosy typu farby, szampony koloryzujące itp. - to włosy są zdrowe. Chemia może osłabić niektóre mieszki włosowe, przez co mogą one wcale nie produkować włosa - czyli odrastające po farbowaniu włosy mogą być rzadsze, a nie chore, czy zniszczone.

Gość mozaika888
uupupup