Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annnnnnna

Miesiączka nie wraca po 7 miu miesiącach od porodu

Polecane posty

Jestem mamą 7,5 miesiecznego synka, karmiłam go 4,5 miesiaca wyłacznie piersia, później przez 2 tygodnie mieszanie raz pierś raz formuła i po 5 miesiacu życia został odstawiony od piersi. Po miesiacu od przerwania regualrnego karmienia wystąpiła pierwsza miesiaczka i od tej pory nie mam miesiaczki, czyli już 2 miesiące. Czy któraś z Was też miała takie zawirowania cyklu po porodzie i karmieniu ? nie mam gdzie udac się do ginekologa bo wg tutejszych lekarzy wszystko jest ok, a do Polski jadę dopiero w czerwcu. Czy może mnie któraś z Was uspokoic? Chyba jutro pójdę po test ;)

no jak współzyłąs bez zabezpieczenia to byc może ciąża

Gość olololo
albo jestes w ciazy albo masz zaburzenia hormonalne

Gość karmiłam piersią i okres
pojawił się po ok.8-9 miesiącach .

po porodzie oczywiście i nie miałam żadnych zaburzeń hormonalnych :)

zabezpieczamy się bo wiem że kobieta jest bardzo płodna po porodzie, chyba że przydażył się ten 0,1% szansy, z tym że nawet przed ciażą miałam badzo bardzo niereguralne cykle. Czy zawsze miesiaczka wrac idalnie do miesiaca po zaprzestaniu karmienia piersią? (oczywiście jeśli podczas karmienia nie wystąpiła bo i takich przypadków jest wiele) . Czy nie musi się ten cykl jakoś unormowac?

myślę ,że organizm musi mieć czas ,żeby wrócić do równowagi ,ale wizyta u ginekologa nie zaszkodzi :)

Zaszkodzic nie zaszkodzi z tyym że tu w tym dziwnym kraju musi sie dziac cos złego żeby skierowali do specjalisty jakim jest ginekolog, chyba że pójdę prywatnie . Może jeszcze któras z mam sie wypowie?