Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rasowa A

Do katolików!!!

Polecane posty

Gość rasowa A

Próbuję zrozumieć Wasze ślepe zapatrzenie w księży i biblie. Dlaczego Niepokalane Poczęcie świętujecie 8 grudnia a Boże Narodzenie 25 grudnia? Maryja chodziła w ciąży 17 dni czy 12 miesięcy jak słonica? Jak można wierzyć w takie bzdury? Gdzie Wasz rozum? Gdzie logika?

Gość ateistkaaaa
to niepokalane poczecie dotyczy maryi-ze nie miała grzechu pierworodnego. a co do religii -zgadzam sie ,stek bzdur, nie tylko katolicyzm

Gość rasowa A
Poczęcie znaczy zapłodnienie inaczej. Czyli 8 grudnia Anioł ją zapylił a 17 dni później urodziła. Tak?

To się tym nie interesujcie, nie rozmyślajcie, zyjcie własnym życiem. Mnie osobiście nie obchodzi kto w co wierzy. To powinna być indywidualna sprawa każdego człowieka i nigdy by mi nie przyszło do głowy wyzywać kogoś od idiotów bo ma taką religię. I cieszcie się, że nie urodziłyście się w krajach muzułmańskich. Tam nie miałybyście wyboru : wierzyć czy nie wierzyć.

Gość okiennica
pokaż mi ten fragment w Bibli , ktory mówi o tym ,ze ciąza Maryji trwała albo 17 dni albo 12 miesięcy.

Gość okiennica
no i tak kończa sie dyskusje z niewierzącymi "intelektualistami "- gdzie jest ten fragment ? Jak chcesz sie wymądrzać - musisz coś wiedzieć - nie wystarczy powiedzieć - to jest głupie

kto się modli ten ma lżej w życiu człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu — tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca.

Gość rasowa a ty chrzczona
pewnie tak, u komunii tez byla, a teraz lekcje z dzieckiem odrabia i nie wie jak wytłumaczyc to na forum dyrdymaly pisze

Gość rasowa A
W każdym kurwa kalendarzu 8 grudzień to święto niepokalanego poczęcia. Wtedy właśnie świętuje go kościół i księża twierdzą, że tego dnia zstapił Anioł i bla bla bla. A 17 dni później - 25 grudnia Maryja urodziła. Oczywiście tak twierdzi Kościół! Więc jak umiesz liczyć drogo okiennico to powodzenia! do rasowa a ty chrzczona nie byłam chrzczona, nie byłam u komunii, nie mam dzieci

Gość te rasowa
nie kościól twoerdzi bo koscioł to INO stoi tam gdzie go wybudowali, widac, ze nie masz dzieci, chłopa pewnie tez

Gość ateistkaaaa
to maryja została poczęta :O niezłe zabobony , tak swoją drogą...

Gość xxxxxxxxxxxlkjkllkj
głupia babo :D Kościół tak nie twierdzi to są daty SYMBOLICZNE, jakim kretynem trzeba być żeby twierdzić że dosłowne i się tego czepiać.

Bez przesady :O Sama trzymam się z daleka od KK, ale po co wypisujesz takie bzdury? Idąc Twoim tokiem myślenia, Wielkanoc KK obchodziłby co 33 lata. Zastanów się zanim wymyślisz podobny idiotyzm :O Przecież o symbolikę chodzi. Wiadomo też, ze Jezus urodził się jesienią, a Boże Narodzenie zastąpiło pogańskie święto, żeby ludziom "nie mieszać" i żeby łatwiej było ich "nawrócić". Dla mnie każdy niech wierzy w co chce i dopóki nie próbuje mnie nawracać, nie przeszkadza mi to.

Gość ateistkaaaa
a podobno mamy XXI wiek

Gość ateistkaaaa
merkaba- w krasnoludki i wrozki tez wierzysz?

Gość ateistka i podobno
wolnośc jest słowa.... życia, kazdy wierzy w to co chce a Ty jak widac sto lat za murzynami bo Ci cos nie pasuje a dla innych to oczywiste idz na dwor z psem

Gość ateistkaaaa
nie pasuje mi głupota i bede sie jej sprzeciwiać . niech ludzie w koncu zaczna mysleć- samodzielnie!

Gość ateistka na stos
spalic czarownice, jak kure przed rosołem opalic kłaki a kadłub wypchać...

Gość ateistkaaaa
merkaba- a czym sie rozni wiara w boga czy szatana od wiary we wrozki?

Gość ateistkaaaa
potrafisz odpowiedziec czy jedyne co umiesz to wklejac linki do jakichś propagandowych filmików i stron?

Gość ateistkaaaa
sorry, ale nie da się z tobą rozmawiać , skoro nie potrafisz nawet czytać ze zrozumieniem...