Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krowa123

kto wie????jak myślicie?

Polecane posty

Rozmrozi mi się udko do godz 15??????przed chwilą je wyciągnęłam,zapomniałam sobie:( a chce mojemu M.na obiadek:)

z czym piec udko podpowie ktos??wiem,że na cebulce,popruszone ziarenkiem smaku,ale moze ktos ma fajniejszy sposób??

Gość gdzie kucharek 6..
wloz to udko do miski z zimna woda...nie wolno rozmrazac w cieplej wodzie...mozezs je polozyc w poblizu kaloryfera to odmrozi sie szybciej... jak juz ci sie rozmrozi to natrzyj je przyprawami i wloz do piekarnika.piecz ok 40minut w temp 160st. to nic trudnego.

mam jakieś przyprawy typu: wok,czosnek w proszku,takie kostki z knora malutkie do rozkruszenia,kucharek...Ale powiedzcie mi jeszcze kiedy cebulę wrzucić do smażenia??w tym samym czasie co wrzucę udko czy póżniej??kiedyś jak robiłam to spaliłam cebulę calkiem:/chyba tłuszcz za bardzo nagrzałam..i wrzuciłam wszytsko razem..

no bo na patelni to musisz najpierw mięso zrumienić a potem podlać wodą i dusić, wówczas możesz podczas duszenia dodać cebulę,czosnek. :) np tu masz przepis z winem co prawda : 4 udka kurczaka 3 cebule 5 ząbków czosnku 2 liście laurowe 1 ziarno ziela angielskiego 1 szklanka białego wina 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę i czosnek obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mocno udka, przełożyć je do rondla. Na patelnie z pozostałym po obsmażeniu udek olejem dodać cebulę i czosnek, smażyć mieszając przez kilka minut, przełożyć do rondla z udkami, dodać liść laurowi i ziele angielskie, podlać winem i dusić przez około 1 godzinę w miarę potrzeb uzupełniając sos. Podawać z ziemniakami piure i surówkami, warzywami z wody. http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dr%F3b/udka-kurczaka-duszone-z-cebul%B1-i-czosnkiem.html

kosci z tego udka usuwać??????????????kurde bo nie wiem....jakieś takie duze mi sprzedali to udko....