Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliannnnnnna

urlop wychowawczy - czy pracodawca moze mi go skrócić?

Polecane posty

Gość Liliannnnnnna

pracuje w księgowości, wystawiłam sobie urlop do czerwca, tymczasem doszły mnie słuchy, ze mam być wezwana do pracy już od kwietnia, na jakiej podstawie? mąż nie brał w tym czasie żadnego urlopu, a ja siedzę cały czas z dzieckiem, nie podjęlam się innego zajęcia, z tego co czytałam tylko w takich przypadkach można wezwać pracownika z powrotem....bardzo proszę o odpowiedź

Gość Liliannnnnnna
dodam, ze moja szefowa to wredny typ i juz kiedy składałam podanie była wściekła, wiedzialam więc, ze zacznie coś kombinować, dowiedziałam się również, ze mają sie zmienić moje obowiazki...nie wiem co robić

Gość Liliannnnnnna
tak myślałam, nie wiem o co więc tej kobiecie chodzi, nijak nie udowodni, ze sie dzieckiem nie zajmuję, bo to nieprawda, siedzę z córcią non stop.wiem, ze tu chodzi głównie o upokorzenie mnie za karę, ze śmiałam wziąć ten urlop. strasznie mi przykro i nie wiem co robić...czy wróciłybyście do pracy na moim miejscu, czy obstawiałybyście przy swoim?

Gość Liliannnnnnna
w ogóle to dziwnie musiałam podanie napisać, zaczynając: "uprzejmie proszę" wcześniej ściągnęlam taki wniosek z sieci, gdzie nie było takiego zwrotu i kadrowa kazała mi go zmienić na uprzejmie proszę, ale po co prosić, skoro ja wnioskuję, ale dla nich to się tak liczy, że dostaję coś po prośbie, a nie, ze korzystam z moich praw

Gość litlotka
jak ona sie toba nie przejmuje to ty tym bardziej