Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja_ck

wózek dla rodzeństwa2 lata różnicy

Polecane posty

Nie opłaca Ci się kupować. Moja siostra miała między dziećmi też 2 lata i 2 latek w wózku pojeżdził może w pare tygodni tylko.

Ale w sumie ten wózek nie jest zły myślę że fajny ale na krótki okres czasu.

nie wiem, moze się nie znam bo sama mam jedynaka ale ten to mi się zdaje bardziej dla dzieci rok po roku 2 latek to już "dorosły dzieciaczek" który sam chyba na długo nie zechce siedzieć w wózku. Wydaje mi się że dla 2 latka to już raczej jakaś dostawka do stania/siedzenia

ogladalam masę wózków, pytam bo może macie sprawdzone, ten phil& teds jest super bo to siedzisko z dołu można łatwo zdemontowac i mamy normalny wózek, synek bedzie miał 20 miesięcy, bedzie to maj, spacerowac bedziemy duzo, musi miec miejsce do odpoczynku z tym phil&teds wyglada to tak - tam na dole montuje sie na poczatku małą gondolkę taki jakby kokon, tam spi malenstwo, no itak przez ok pół roku nim zacznie siedziec, jak już maluszek nie bedzie chciał lezec przenosimy go do góry a wtedy na dół wkładamy siedzonko służące właściwie tylko na chwilkę jako miejsce do odpoczynku zmęczonych nóżek starszaka:) chyba jasno piszę:) tylko pytam czy któraś z Was go przypadkiem nie ma, bo ja niestety nie widziałam go na żywo oglądałam dostawki do wózków - te do stania, ale mój synek by tego nie zaakceptowal, raczej na chwilke jako zabawa, on jest niecierpliwy, a poza tym taki dzieciak to sie musi wybiegac i przysiąśc na chwilkę:)

To co do tego wózka to moja siostra właśnie ma taki.

dodam jeszcze, że na chwilę obecną mam Maxi Cosi Murę 4, wózek który poprostu nie ma wad i nie bardzo chcialabym go wymieniac na jakąś tandetę, wolę kupic raz a dobrze juz sie napatrzyłam na znajomych zmieniających wózki co chwilkę bo a to za mały a to stuka..itp. (i w gruncie rzeczy wydają też sporo), a u nas juz półtora roczku i nówka sztuka, tak więc murę polecam

Zadowolna była bo wózek bardz funkcyjny u niej srawdzil się tylko ok. pół roku dlatego pisałam ze nia warto. Ale bardzo chwaliła sobie wózek zwłaszcza to mniejsze siedzonko dla starszego, było wygodne a nawet jak nie chcial w nim siedziec to mozna było włożyc tam chociazby zakupy. Teraz zdemontowali bo siostzrenieć ma już 3 lata i obecnie tylko mała korzysta z wózka.

czyli ogólnie wózek fajny:) super, a u nas się na bank przyda, mieszkam na dużym osiedlu, blisko centrum, często spaceruję bo wszędzie mam blisko, samochód latem stoi na parkingu, tak więc będąc kilka godzin na dworze starszak bedzie potrzebowal odpoczynku na 100%

a wszystkie inne wózki dla rodzeństwa są takie wieeeelkie, ten malutki i sprytniutki

Gość rocznic 89.... dobrze że nie 9
Mam ten wózek i jest rewelacyjny, kupiłam latem wtedy jedna miała 17 miesięcy a druga miesiąc i jestesm zachwycona

Gość gość
tez jestem zainteresowana opiniami na temat Phil & teds vibe, piszcie dziewczyny:)

Faktycznie się nie opłaca. Miedzy moimi dziećmi jest 17 miesięcy różnicy. Wózek dla rodzeństwa użyłam może 5 razy, a później sprzedałam bo nie był nam potrzebny. Ja miałam taki http://bebe-land.de/images/dorel_babideal.jpg ale podoba mi si.ę kolcraft http://www.allegro.pl/item936282338_wozek_blizniaczy_kolcraft_adapter_paragon_od_ss.html

Dla mnie ten wózek, który pokazałaś zupełnie odpada. Dziecko z tylu niewiele widzi, a jednak starsze dziecko chce widzieć świat a nie kosz z zakupami to raz, a dwa to jest bardzo nisko i wdycha wszystkie spaliny wydobywające się z rur wydechowych i cały kurz z chodnika. Może kup taką dostawkę do zwykłego wózka? Tez w każdej chwili można ją odczepić albo złożyć i ma się pojedynczy wózek.

Nie mogę tego znaleźć ale jest taka jedna dostawka dla dziecka co się ją mocuje do wózka a jak dziecko nie chce siedzieć to się ją składa jedną ręką w prosty sposób. Super praktyczne. Moze ktoś wie o co chodzi i wstawi link.

co do tego ze dziecko niewiele widzi to uwazam ze mała jest różnica w widzeniu w wózku phil & teds a tymm co Ty masz, aa jeszcze jedno, dziecko starsze siedzi u góry

piszesz ze nie oplaca.. a powiedz jak wyglądały Wasze spacery? bo ja sobie nie wybrazam funkcjonowania bez wózka.. mieszkam w centrum miasta, wszędzie na piechotę mam blisko, latem samochód praktycznie cały czas stoi na parkingu a ja jeżdzę z dzieciakiem wózkiem, jakoś tego nie widzę by niespełna dwuletnie dziecko chciało tak ciągle maszerowac obok, że już nie wspomne o tym że trzeba będzie takiego zainteresowanego delikwenta ciągle naprowadzac na dobry tor ruchu;) bo takie dziecko a to się zatrzyma a to sobie gdzieś skręci.. a co w momencie gdy chcemy wejśc do sklepu..??

Gość a ja mialam p&T
i malenstwo w lato w tym kokonie cale bylo spocone .po 2 zawsze sie balam ze cos zle sie zamontowalo i starszy spadnie na malego...,

w końcu zmieniłaś na inny wózek? czy juz zostałaś przy tym?

maja ck jak tez szukam wozeczka u mnie bedzie 21 miesiecy roznicy w ktorym tygodniu jestes??? ja w 5 tyg a starszy ma 1 rok i 1miesiac

Gość mama taka jak innne
ja mieszkam w uk i ciagle widze te wózki musza byc ok. skoro tyle osob je kupuje i z nich korzysta

Gość mama taka jak innne
a poza tym nie wyobrazam sobie zeby miec 2 latka i podczas dlugiego spaceru sie nie zmeczy .... moja musi przysiasc w wózku a czasem sie pzrespi :) jak sie wybiega za mocno

u nas będzie 22 miesiące różnicy, jestem w 30tc a mały ma 20 miesięcy ja też sobie nie wyobrażam nie miec wózka, rozumiem osoby mieszkające w domku jednorodzinnym, dzieciak biega po podwórku, jest oki, ale ja mieszkam w bloku na wielkim osiedlu - wózek jest poprostu niezbędny

mama taka jak inne ja tez słyszalam ze te wózki są bardzo popularne, ale u nas są wciąż bardzo kontrowersyjne. z tym że dla mnie chyba będzie to strzał w dziesiątkę, wszystkie inne wózki to wielkie "kolumbryny", a to szerokie, a to długie.. ten jest taki sprytny za dwa tygodnie jade do krakowa go obejrzec bo u nas niestety w żadnym sklepie nie mają go na stanie