Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksdif988f83

BŁAGAM KTO Z WAS ROBIŁ OSTATNIO BADANIE KRWI ????ZGŁOSCIE SIE PLISSS

Polecane posty

Gość ksdif988f83

ja mam taki problem ze nie robilam 10 lat badan krwi bo sie wstydzee swych chudych rąk..ze pielegniarka sie zszokuje ze mam takie zylaste i chude łapy...mam kompleksy na temat mych rąk juz cale zycie.. czy powinnam sie tym przejmować?zyly mam widoczne od razu takie niebieskie i nie trzeba szukac żyly wcale..kurcze ale nikt tak nie ma kogo znam ii ja sie wstydze.. I JESZCZE JEDNO :CZY MOGE PRYWATNIE ZROBIC GDZIES MORFOLOGIE BEZ SKIEROWANIA JESLI CHCE?

Gość ksdif988f83
CZY DO BADANIA KRWI MUSZE SIE ROZBIERAC ?TO ZNACZY DO PODKOSZULKA?>JUZ NAWET NIE PAMIETAM JAK SIE ROBI TO BADANIE KRWI ???

Gość dfghjklddd
1. morfologia kosztuje 8 zł i robi ja każde lab bez żadnych skierowań 2. myslisz że kogos obchodza twoje ręce, kobieto, te które pobieraja krew powbieraja też od staruszek z pomarszczona skóra i nie robi to na nich żadnego wrażenia, masz coś z psychiką!

Gość ksdif988f83
MAM KOMPLEKSY BO KIEDYS PIELEGNIARKA SIE SMIALA JAK MI POBIERALA KREW I DRWILA ZE TAKICH CHUDYCH ŁAP NIE WIDZIALA I ZEBEYM JADLA WIECEJ..zostala mi po tym trauma

Gość zaraz padnecc
CO ZA KŁAMSTWA TU PISZECIE!!! morfologia kosztuje 8 złotych /??haha gdzie? raczej 50 zeta minimum. z wymazem i zeby cholesterol byl w tym i hormony tarczycy to trzeeba prywatnie na bank zaplacić minimum 150 złotych.

Gość no doklADNIE 50 ZETA MINIMUM

Gość no i po co trolujesz
? u mnie na ośrodku 7 zł kosztuje morfologia

Morfologia 50 zeta wolne żarty :D 10 zl to max stawka z morfologię z jaką się spotkalam , a robię to badanie regularnie. Do pobrania krwi wystarczy,że podwiniesz rękaw . Badanie zrobisz w każdym laboratorium bez skierowania id lekarza rodzinnego.

A tak w ogole, to koleżanka myli pojęcia. Morfologia ogólna - polega na okresleniu Hemoglobiny,leukocytów,erytrocytów, glukozy, MCV i bilirubiny. Okreslenie poziomu hormonów tarczycy, czy wymaz - owszem są to badania wykonywane z krwi - ale za dodatkową opłata.

Gość no doklADNIE 50 ZETA MINIMUM
ALE JAK KTOŚ NIE JEST UBEZPIECZONY TO JAK ZROBI? prywatnie do kliniki iisc zrobic badanie to tez trzeba sie rejestrować i pokazac dowód itd..

Kobieto.. Idziesz do byle jakiego laboratorium ( do zrobienia morfologii nie jest Ci potrzebna prywatna klinika) , żadne ubezpieczenie nie jest Ci potrzebne, żaden dowód - płacisz kasę, pobierają krew , i najczęściej następnego dnia odbierasz wynik.

Gość ksdif988f83
KOCHANE A JAKBYM CHCIALA ZROBIC TAKIE BADANIA Z KRWI JAK TE ? 1 OGOLNA MORFOLOGIA 2 CHOLESTEROL 3 OB 4 HORMONY TARCZYCY TO WYSTARCZY JEDNO POBRANIEE KRWI CZY TRZEBA DODATKOWO JAKIES BADANIA ROBIC OPRÓCZ POBRANIA KRWI? I ILE BY TO KOSZTOWALO PRYWATNIE RAZEM>? BŁAGAM NIECH MI KTÓRAS DOBRA OSOBA POWIE.

Gość ksdif988f83
BĘDE CHOLERNIE WDZIĘCZNA JAK MI KTOS ODPOWIE NA TE PYTANIA DWA . CZY JEDNO POBRANIE KRWI WYSTARCZY BY ZROBIC TE 4 RZECZY I ILE BY TO RAZEEM KOSZTOWALO MAKS?

Jedno pobranie krwi wystarczy, tzn. jedno wkłucie - igiełka pozostaje na miejscu zmienia się tylko probówka (każde z badań ma swoją probówkę). podaje ci ceny z mojego laboratorium z okolic stolicy : Morfologia ogolna - 14 zł cholesterol - 6zl OB - 4 zł hormony tarczycy (zalezy ktore podaję te najpopularniejsze) - 80 zł.

Jeśli zależy Ci tylko na dowiedzeniu się, czy Twoje wyniki są w normie, ewentualnie na przełamaniu traumy, i jesteś zdrowa, poleciłabym Ci honorowe krwiodawstwo - pielęgniarki na ogół są tak miłe, że nie ma co się obawiać niemiłych komentarzy. I więcej dystansu życzę - nie ma co się przejmować tym, że jakaś baba myśli, że ludzie mają chude ręce tylko z powodu własnej fanaberii 🖐️

Gość ksdif988f83
OSTRASIOSTRA DZIEKUJE CI KOCHANA WYCZERPUJĄCO MI ODPOWIEDZIALAS I POMOGLAS.. kurcze boje sie co mi wyjdzie z tego badania.. a ty naprawde czesto robisz morfologie?co pol roku aż pewnie.. kurcze trzeba tak czesto robic?

Gość ksdif988f83
te verde za chuda i za anemiczna jestem na krwiodawstwo :):)zemdlalam bym pewno jakby mi pobrali tyle krwi :) chodzi mi tylko o to by sie dowiedziec czy nie mam anemii i czy nie mam cholersterolu itd... a co daje to ob to do dzis nie wiem ..wie mze podwyzszone to jakas infekcja czy cos..

Robię często bo oddaję krew to po pierwsze , a po drugie mam pewne obciążenia genetyczne więc muszę robić je profilaktycznie. Wg lekarzy powinno się wykonywać morfologię co najmniej dwa razy do roku. I nie przejmuj się rekami , ja też mam chude :)

OB wykrywa ogólne infekcje organizmu, kiedy jest podwyższone zalecają wykonanie badania. A mogę wiedzieć ile masz lat? I skąd podejrzenia o wysoki cholesterol?

Gość ksdif988f83
waze tylko 54 kilo na 170 cm

Gość dzsiaj robilam badanie
tsh w warszawie - 17 zl.

Gość ksdif988f83
mam 25 lat a niebawem 26 i podejrzewam cholesterol ze mam bo strasznie tłusto jadam ..duzo sera zoltego ,smietany ,chleba ,nabiału,itd..

Gość asdsm
U mnie w przychodni za zbadanie cholesterolu w krwi (bez skierowania) kosztuje 15 zł, badanie na cukier - 2 zł. Nie wiem skąd bierzecie takie ceny? 50zł, tyle to może kosztować cytologia jak prywatnie robisz

Gość asdsm
Ja mam podwyższony cholesterol, wyskoczyły mi jasne plamki na powiece (mam 33 lata) poszłam do dermatologa z tym bo nie wiedziałam z czego to jest. wysłała mnie na badania i wyszedł zawyżony cholesterol, poza tym u mnie to dziedziczne bo rodzice też takie problemy mają (z wątrobą i cholesterolem) w sumie za tłusto nie jem, ale co zrobić

Gość A CO Z SEPSĄ LUDZISKA
A CZY NIE BOICIE SIE ZE ZARAZONE IGŁY TRAFILY I NIESTERYLNE DO SZPITALI?MOZNA ZARAZIC SIE SEPSA .MOWILI W DZIENNIKU

Tak..to lepiej w ogóle sie nie badac. :/Bo zarazić możesz się wszędzie , u ginekologa, lekarza internisty.

Przecież igieł się nie sterylizuje :D:D Wyrzuca się do specjalnego pojemnika :P