Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

midi28

kiedy po poroszie można zajść znów w ciąze?

Polecane posty

czy możliwe jest zajście w ciąze miesiąc po porodzie?

Gość zalza123
mozliwe, znam przypadek ze dziewczyna urodzila w styczniu i zaszla w ciaze i w grudniu urodzila 2 dziecko :) nie blizniaki, a ten sam rocznik.

dokładnie - moja sąsiadka 20 stycznia chłopiec i w tym samym roku 10 grudnia dziewczynka :) moja ciocia 22 lipca synek, dokladnie rok później 22 lipca córeczka :D to dopiero traf!

widze ze troszke żle mnie zrozumiano. nie chce kolejnego dziecko choc gdyby sie przydażyło to tez by sie nic nie stało;-) chodzi o to że miesiac po porodzie normalnie kochalismy sie juz z mezem bez zabezpieczen, karmie piersia i ostatnio co miałam krwawienie wygladało mi to na okres..ale nie wiem a kilka dni temu na bieliżnie zauwazyłam brazowy sluz, czuje sie wciaz senna..i boje sie ze jestem w ciazy;-( nie wiem moze panikuje.

Gość no oczywiście że możesz
być w ciąży a czemu nie? jak uprawiasz seks bez zabezpieczenia. to chyba logiczne?

tak tylko moj ginekolog powiedział ostatnio tak:" chce Pani juz tabletki antykoncepcyjne? bo w sumie te dwa miesiące pierwsze jest Pani bezpieczna". czyli jak to mam rozumiec? nie badał mnie bo to był 5 tyg i byłam tylko po zaswiadczenie do becikowego.

Gość no oczywiście że możesz
to ja ci proponuje zmienić ginekologa skoro on taką wiedzą dysponuję to pewnie u niego pacjentki w ciąży jedna za drugą...

Gość zapytam i ja
mam pytanie, po prodzie i po okresie pologu mialam ogromne ilosci przejrzystego, mocno ciagnacego sluzu. trwalo to dosc dlugo. potem przyszedl okres. jakies 3 dni po okresie kochalam sie z mezem, mielismy stosunek przerywany. pozniej zauwazylam, ze troche spermy bylo na wejsciu do pochwy. czy jest duza szansa, ze zaszlam w taki sposob w ciaze?

dla mnie tez to było dziwne to co on powiedział. także wzbudziło to we mnie watpliwosci. słszałam ze wrecz przeciwnie ze po porodzie jest zwiekszona płodność kobiety. nawet nie wiem czy moge zrobic test bo po ciazy test moze sie mylic;-/ nawet nie wiem kiedy dostane okres. no nie wiem co zrobic. wizyta u ginekologa dopiero 17.02.

Tylko połóg jest jako takim zabezpieczeniem przed ciążą choć podobno kobiety i takie są że podczas połogu zachodzą w ciążę ale tylko dlatego że nie przestrzegają zaleceń lekarzy i współżyją przed ustaniem krwawienia.A owulacje można mieć już w czasie połogu tak więc ciąża jak najbardziej możliwa a lekarza masz jakioegoś konowała który wprowadza ludzi w błąd.

Gość mozna i to odrazu
zmeczona jestes po poridzie

Gość zapytam i ja
czy ktoś mi odpowie? czy normalny jest taki śluz zaraz po połogu i to w tak dużych ilościach?

teraz byłam w wc i znów mam krew na wkładce.. niewiem co sie ze mna dzieje. takie krwawienie po porodzie utapiło u mnie po połtora tygodniu, nie byłam nacinana ani nic. Hmm może u mnie jescze trwa połóg z tad te krwawienia?

do zapytam i ja: wiesz co ja miałam taki przezroczysty śluz w małych ilościach ale był on podbarwiony taka brązową krwią.

Gość Juz Cie swędziała
że musiałaś po m-cu iść na do wyra i to jeszcze na całość? Trzeba myśleć głową, a nie dupą.

nic mnie nie swędziało...myje sie wiec nie ma powodów żebym czuła swedzenie. Kocham męza wiec sobie to też opkazujemy. Stosunek przerywany od 5 lat nas nie zawiódł, dziecko planowane. wiec samo to we mnie nie wzbudza obaw tylko krwawienie. tyle na temat swędzenia.