Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerekum kum

Po co ludzie kupują takie rzeczy?

Polecane posty

Jest jest :P Mam kolegę, co się w to bawi tzn. w rycerstwo :P

Gość rerekum kum
OOOO, to mnie zadziwiłaś :D

A widzisz :P Mówił mi kiedyś, że sa miecz kosztował go 600 PLN ;)

Gość rerekum kum
Tyle kasy za kupę złomu :o No to nieźle... Drogie hobby, można powiedzieć

Drogie na pewno ;) I jeszcze jeździ na jakieś turnieje rycerskie, gdzie się chyba po mordach leją :D Ale ostatnio to chyba sobie nie pojeździ, bo zima się ostro we znaki daje ;)

Gość jestem deską
"bawią się" albo kolekcjonują. znam kogoś kto kompletuje wyposażenie jednostek antyterrorystycznych, gdzie sama replika mp5 potrafi pięć stów kosztować. mnie by było szkoda na to kasy, ale jak kogoś to kręci to nie widzę problemu, różne zainteresowania chodzą po ludziach :P

Gość rerekum kum
To ja już wolę tańsze hobby, jakieś czytanie książek np :D Chociaż wyposażenie domowej biblioteczki też bywa kosztowne, ale chyba nie aż tak ;)

Gość LoBoToMiA
Rycerze nie "leja sie po mordach" ale skad moze to wiedziec ktos kto lanie po mordzie zna ze szkoly i quaka a o rycerzu slyszal tylko tyle ze kiedys istnieli ;)

Gość wiwjana
mojego sam miecz kosztował dobrych kilka lat temu 20 tys. :( jeszcze z nim wtedy nie byłam, bo jakbym była to by tego miecza nie miał oczywiście

Gość LoBoToMiA
Hobby jest drogie, ot takie budowanie makiety kolejowej, popatrzcie ile kosztuja porzadne miniatury wagonow, elektrowozow czy domow ;) to idzie w setki zl - a przeciez sam plastik :P

Gość wiwjana
sory, pomyłka. miecz kosztował prawie 10 tys., a nie 20 ;)

Gość LoBoToMiA
"jeszcze z nim wtedy nie byłam, bo jakbym była to by tego miecza nie miał oczywiście" To jest twoje zdanie ;) Chyba ze kupuje sobie za twoje pieniadze :D jak sam zarabia to uj ci do tego co sobie kupi :D

Gość rerekum kum
No dobra, są różne drogie hobby. Najważniejsze, że ktoś zarabia ;)

Gość wiwjana
tak, aktualnie mamy wspólną kasę. ale był i taki czas, kiedy to ja go utrzymywałam. więc uważam, że mam prawo decydować o tym jak drogi miecz sobie kupuje ;) tym bardziej, że miecz teraz leży u jakiegoś kolegi, bo jest niepotrzebny (wcześniej nim walczył), a nie ma czasu po niego pojechać

Gość LoBoToMiA
Karnet u kosmetyczki, do solarium ;) to tez hobby i tez nie tanie :D Nie mowcie ze malujecie sie dla faceta :P bo jak jakis sie pyta "po co sie malujesz" to pada odpowiedz "dla siebie - lepiej sie czuje " ;p

Gość Wyskoczył jak bednar z hasioka
wagoniki są z metalu, przynajmniej podwozie :). Najdroższe hobby to i tak kobiety bo można wydać fortunę i zostać z niczym ;)

Gość LoBoToMiA
"Najdroższe hobby to i tak kobiety bo można wydać fortunę i zostać z niczym" po to powstala instytucja galerianki , wzglednie tania inwestycja w nadchodzace kilkadziesiat minut ;)

Gość wiwjana
lobotomia- ja nie chodzę do kosmetyczki, na solarkę itp, jedynie od czasu do czasu do fryzjera (koleżanka, taniej bierze, niecałe 20 zł) i farbuję włosy w domu. umiem sama sobie skonstruować maseczkę domowej roboty i peeling, a nie odczuwam potrzeby spalania się na pomarańczę. ciuchy najczęściej kupuję w szmateksach, bo mi zwyczajnie żal kasy. odkładamy na mieszkanie. więc skoro ja mogę zrezygnować z tego i z kilku przyjemności, to on też może. proste. nie jestem heterą, która na siebie wydaje a zfaceta robi podnóżek. to taki mój wtręt nie na temta trochę

Gość LoBoToMiA
wiwjana gdzies ty sie uchowala :D

Energiczna Trzydziestolatka- też robię biżuterię i też się niemało wykosztowałam ;) Ale teraz zbieram kasę na teleskop, więc biżuteria idzie na razie w odstawkę ;)

Gość wiwjana
przypuszczalnie jest więcej osób takich jak ja ;) właśnie się zaczęłam zastanawiać jak spieniężyć ten cholerny miecz. dziś przeprowadzę poważną rozmowę na ten temat ;)

Ja postanowilam ze nie bede juz kupowac, bo mam cala szafe jakichs elementow srebrnych, bursztynow, korali, labradorytow, perel i roznych innych pierdol, a dodatkowo kika kartonow korali szklanych :) Dobrze chociaz ze kolezanki sie ciesza jak im czasem cos wykombinuje :)

Gość małakochającamalutka
tak ktos widocznie bawi sie w rycerstwo:)

Gość wiwjana
Energiczna- ile Cię tak średnio to hobby kosztuje? ja też zamierzam zacząć tworzyć tego typu rzeczy, głównie dla siebie i dla rodziny, na prezenty. tylko zastanawiam się ile może kosztować sklecenie np. pary kolczyków z granatów i srebrnych el. albo korale z takich większych turkusów z el. srebrnymi też.