Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dazvsga

pytanie o staż

Polecane posty

Gość dazvsga

staż może trwać tylko rok ale jak to jest jeśli zaczynam staż i jestem na nim 3 miesiące a potem np. za pół roku mogę być na kolejnym (czyli jeszcze 3 miesiące tylko -razem wychodzi rok od zalatwienia pierwszego)? czy ten pierwszy jest już bez znaczenia i jeśli zacznę kolejny to może on trwać rok mimo tego , że juz 3 miesiące byłam na innym?czy jesli ten pierwszy nie zostanie przedłużony to już nie zostanie mi żaden przydzielony?:/ może ktoś zna się na tym?proszę o wyjaśnienie:)

Gość .....ot..co......
laczna ilosc czasu spedzonego na stazu nie moze przekroczyc 1 roku. taki wiec jak idziesz na staz na 3 miesiace to po jego skonczeniu mozesz isc na kolejny ale juz max na 7 miesiecy.

Gość .....ot..co......
w sumie mozesz isc nawet na 4 staze jezeli kazdy z nich bedzie trwal 3 miesiace

jeżeli dostaniesz staz na 3 miesiące to jeszcze ci zostaja 9 miesięct. jeżeli ci ta firm aprzedłuży staz o kolejne 3 miesiące to w sumie masz pół roku i zostaje ci 6 miesięcy. jeżeli po tych 6 miesiacach zrobisz sobei przerwe na 2 miesiace to ciągle masz do dyspozycji 6 miesięcy stazu staż możesz robić do 25 roku życia

Gość .....ot..co......
ALE jesli masz wiecej niz 25 lat to staz przysluguje ci tylko na pol roku, czyli mozesz go w calosci wykozystac, albo isc na 2 staze po 3 miesiace

Gość .....ot..co......
tam gdzie napisalam max7 mialo byc oczywiscie max 9 :P

Gość dazvsga
ok rozumiem:) a to nie jest tak , że do 27 lat mozna być na tym stażu, a ktoś, kto studiował np.zaocznie lub wieoczorowo to do 25 lat?

Gość .....ot..co......
staz do 27 roku zycia przysluguje absolwentom szkol wyzszych. czyli osoba ktora zrobila magistra czy licencjata moze isc na staz, ale nie moze byc on dluzszy niz 6 miesiecy

Gość dazvsga
czyli to chyba o mnie:/ wiec mam tylko szanse na polroczy staż.dziekuję za pomoc

Gość .....ot..co......
najlepiej jak pojdzierz do swojego urzedu pracy i zapytasz sie o warunki pojscia na staz. jak wiadomo przepisy zmieniaja sie co chwile. ja niedawno slyszalam, ze staz do 12 miesiecy przysluguje tylko tym, co nie ukonczyli 25 lat