Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaagatka

mam 2 dzieci-moi rodzice wyzywają mnie od patologii...

Polecane posty

Gość smutnaagatka

Mam 2 dzieci 2lata i miesiąc. Ciagle słyszę od własnych rodziców (którzy sami mają dzieci 3), że jedno mogło być, ale dwa to już patologia i że tylko będziemy pracować na dzieci. I, że pewnie za chwilę zrobimy sobie trzecie i czwarte, bo taka patologia tak ma... Cudownych rodziców mam.

Gość jak nie stac to po co rodzisz
widocznie mają powody aby o tobie tak mówić. Podejrzewam, że rodzice muszą ci dużo pomagać. Nie sztuka narodzić, sztuką jest je wychować, utrzymać

Gość smutnaagatka
a skąd wiesz, że nie stać? bo tego nie pisałam, to są już twoje domysły. na normale życie mamy i rodzice nas nie utrzymują.

Gość dzieci to nie darmowa opieka
kolejna idiotka rodzi po to aby mieć darmową opiekę na starość. A co z ich zyciem, napewno zabroni im zakładania rodziny, no bo będą musiały się opiekować mamuśką, przecież po to je rodziła.

smutna agatka powiedz rodzicom że teraz to nie patologia tylko dysfunkcja społeczna-tak zamiast terminu patologia sie określa rodziny nieteges,a tak w ogóle m imo ze to rodzice i czesto ich słowa ranią najbardziej jak sie ma swoja juz rodzinę to po prosty olej,lepiej miec niz nie miec dzieci i nie móc ich miec

Gość a ja mam 5 -teczke
i moi sie cieszá..i jeszcze ja im pomagam :P

skoro rodzice Was nie utrzymują ani rażąco nie wspomagają - to skad taki zarzut ? dziwni ludzie tak na marginesie

Rany twoi rodzice przesadzaja!!!! ja jestem w ciazy z drugim ale ciesza sie bo moja córa(4 latka) przynajmniej bedzie miala kiedys kogos w zyciu do kogo bedzie mogla sie zwrocic. Jedno dziecko to za malo moim zdaniem ale dwojeczka to git:)

Gość noaleee
napewno pomagają, nie wierzę, że nie, jeżeli tak mówia. Moja siostra też swojej córce tak mówi, która ma 3 dzieci i żeby nie pomoc siostry toby nawet na chleb nie mieli. Jej córka jest nieodpowiedzialna osobą, dla niej jedno, dwoje czy troje dzieci więcej nie robi różnicy, tylko, że siostra na okrągło nimi się zajmuje, pierze, gotuje, kupuje ubrania, jedzenie i ma serdecznie dosyć. No ale przecież jej córcia jest matką i to najważniejsze, a że się nie przejmuje dziećmi to nieważne

Gość smutnaagatka
Nie pomagają nam. sami się utrzymujemy. chyba, że kupią jakiś prezent, ale to normale, że dzieci dostana prezent, z resztą nigy nie prosiłam sie o prezenty. Poprostu to już taki punkt widzenia, że 2 dzieci i więcej to patologia.

Gość cbadef
smutnaagatka - ja mam 3 dzieci i z mężem nie uważamy się za patologię - w życiu najważniejsza jest miłość a z niej biorą się dzieci.

nas w domu jest 6cioro-znaczy ja najstarsza i 5cioro rodzeństwa i nie ma patologii!!!o boziu niektórzy ludzie to chyba nie maja pojecia co to znaczy skoro tego tak używaja z łatwoscią,mój mąż jak mnie poznał a jest jedynakiem to az sie zdziwił ze liczna rodzina a moi rodzice tak sobie radza ze duzy dom,kazdy woj pokoj i w domu super warunki

Gość okiennica
ale nawet jak nie ma suprer warunków - to chyba najważniejsza jest milośc rodziców . Jakby poprzednie pokolenia tak liczyły koszty utrzymania dziecka - ilu z nas nigdy by sie nie urodzilo ?

Gość okiennica
i zazdrościłam swojej koleżance - ich bylo w domu 8 - zawsze ktoś był w domu ,zawsze ktoś się kimś opiekowal - i to jest piekne wspomnienie z mjego dziećinstwa :) Teraz jak tylk oktoś spadnie na chwile poniżej średniej - zaraz jest krzyk ,ze to patologia - ludzie pojęcia nie mają co to naprawdę znaczy .

Gość 9 miesiąc
Myślę że tu nie chodzi o ciebie tak do końca. Poprostu ONI byli całe życie bardzo nieszczęśliwi z tą trójką dzieci, to o to chodzi. Współczuję bo właśnie uważam że od nich nie dostaniesz pomocy nawet jak potrzebujesz bo sami męczyli się ze swoimi potomkami do uznania jak sobie zmarnowali i uprzykrzyli życie. Jestem pewna że to o to chodzi, a TY sobie ródź ile chcesz, i tak ci nie pomogą, powodzenia.

Gość geabgtg

Gość do okiennica
.".... Jakby poprzednie pokolenia tak liczyły koszty utrzymania dziecka - ilu z nas nigdy by sie nie urodzilo ?.." no i przynajmniej byłoby mniejsze bezrobocie, a tak, bieda, a ile osób wyjechało za granicę, bo tutaj nie mieli szansy na normalne życie. W afrycie jest ich dużo i co, chciałabyś tak żyć.Także lepiej żeby nas było mniej ale żebyśmy mieli godne warunki do życia.