Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Czarodziejkac

zabawki dla 9-miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość mama Czarodziejkac

Mamy doradzcie mi co mam kupić mojemu dziecku do zabawy, żeby je zainteresować na dłużej niż kilka minut :) może Wasze dzieci mają jakieś interaktywne zabawki które uwielbiają?? mojego synka interesują przede wszystkim kable, gniazdka i piloty do tv ;)

Gość ramka na foto
mam synka w tym samym wieku.Tez mam problem z zabawkami dla malego.Obserwuje,ze nowe rzeczy tez go szybko nudza i nie ma sensu kupowac.Taki wiek.Caly czas mysle co mu dac nowego do zabawy.Wyciagam garnki, gazety,stare telefony, stare piloty, mp3, miseczki, kubeczki,moje branzoletki (bezpieczne) i tak dalej i tak dalej.Kupilam miekkie samochodziki i duzo innych rzeczy i poszly na drugi plan.Uwielbia psocic, buszowac wszedzie, poznawac nowe rejony.

Gość aaaaaaaaaaa44
Bo takie sa dzieci wszystko je interesuje.

Gość Kasjopea123
Mam tak samo 9 miesięczną córcię i zabawki wszystkie poszły w kąt. Te starsze i te nowsze. Teraz tak jak pisałyście kable, komórki, piloty TV, garnki, drzwi od WC i samo WC ją interesuje, hehe. Otwiera drzwi jak ktoś tam siedzi i śmieje się.

Gość Kasjopea123
A mają wasze smyki kontakt z innymi maluszkami? Moja nie ma i ubolewam nad tym.

Gość aaaaaaaaaaa44
nie pozwalaj otwierac drzwi bo przyzwyczai sie do tego i jak bedzie strasza to nadal bedzie to robila.

Gość Kasjopea123
Mówisz o drzwiach do WC? czy ogolnie o drzwiach?

Gość aaaaaaaaaaa44
jednych i drugich.dzieci szybko zapamietuja wszystko i robia to ja sa starsze.

dziewczyny skryjcie na tydzień zabawki,później wyciągnijcie,a dziecko będzie zainteresowane bo będzie myślało,że to coś nowego

Mam synka 8 m-cy i zabawki są w stanie zainteresować go najwyżej na chwilę. Za to pudełka po przeróżnych rzeczach, koperty bąbelkowe, zakręcona pusta butelka, stary kalkulator z dźwiękiem i światełkiem, moja pusta torebka... Minimum pół godziny spokoju... :) No i uwielbia szukać paprochów na podłodze, jak jakiegoś znajdzie to bierze w dwa paluszki i ogląda z 10 minut :p

Gość Szpindlerowy mlyn
moja corka uwielbiala gasienice gawedziarke i pchacz chicco:-D

Gość tak właśnie jest
Proszę : http://www.zabawki24h.pl/pl,product,garnuszek_na_klocuszek,1260.html Garnuszek na klocuszek u Nas prawdziwy HIT.

Gość gregertgrg
kupiłam garnuszek bo wszysycy go tak zachwalali - no i klapa kompletna:)

Gość gregertgrg
a kupiłam zwykłe drewniane klocki (9) za 5 zł ! takie pamiętacie jak kiedyś były z każdej strony obrazek..ooo i tym się bawi

Gość mama jak inne
http://www.nokaut.pl/zabawki/playskool-fontanna-z-pilek-nowa-hasbro-39069.html u nas robi furore mała koło godz. potrafi przy tym siedziec i pociag http://www.nokaut.pl/zabawki/fisher-cyrkowy-pociag.html a tak samo klocki i pi łka turla ja po podłodze do mnie :) oglnie dzieci w tym wieku tzreba zainteresowac i sie z nimi bawic bo same nie umieja

Gość tak właśnie jest
U nas garnuszek bardzo się sprawdził. Widać dziecko,dziecku nie równe ;-) Nasz synek bawił się od roku do trzech lat tym garnuszkiem.

Gość gregertgrg
dobrze,że kupiłam używany za 3euro :P

Wiem po starszej córce, że okres do 12-15 m-cy czyli moment, kiedy dziecko bez pomocy, bez chwiania i bez upadków będzie w stanie samodzielnie chodzić, wiąże się z zerowym zainteresowaniem zabawkami. Ja mam garnuszek na klocuszek, szczeniaczka-uczniaczka, gąsienicę itp. i żadna z tych zabawek nie spradza się nawet na chwilę. Sprawdza się jeździk-pchacz, jakaś huśtawka, miś na biegunach, wszystko inne idzie w kąt, ale przydaje się po około roku, kiedy dziecko zmęczone chodzeniem usiedzi chwilę na tyłku

Gość Legolandia
Ja polecam http://www.remi.biz/produkt,bitwa-ladowa---gra-strategiczna,213,11,tak,.html . Dla dzieci to najlepszy wybór zabawek i na pewno nie będą znudzone po chwili czasu. Gorąco polecam

Gość gość
Hehe, tez mam 9- cio miesięcznego smyka i od sprzętu elektronicznego trudno go oderwać .Garnki w kuchni tez układa ( pomaga mamie sprzątać ), odkurzacz, to dopiero rozrywka , a zabawki ma w nosie, mogą nie istnieć :) Wiem ze to minie, trzeba przeczekać ;)

Gość gość
Witam no. więc moja córeczka 8m lubi przeglądać książeczki dla dzieci z dużymi obrazkami a jest szczęśliwa jak mama jej jeszcze je czyta :-) ale książeczka. zajmuje jej ok 30 minut samodzielnego przeglądania :-)

Gość gość
Koniecznie wejdz na ich stronę http://jokomisiada.pl/ na pewno znajdziesz coś dla siebie. Oni mają bardzo duży wybór zabawek, na pewno coś ci się spodoba.

Gość kanadas
Kilka naprawdę sensownych pozycji macie tutaj - http://superurwis.pl/118-bestsellery Ale czy waszemu dziecku będzie coś takiego odpowiadać, to inna kwestia. Warto patrzeć nawet będąc u znajomych, jakimi zabawkami bawi się wasze dziecko. Coś takiego naprawdę wciąga.