Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GlitterBaby

oczy, samopoczucie

Polecane posty

Gość GlitterBaby

Cześć Kafeteryjki ;) Mam mały problem, a w sumie dwa... Pierwszym z nich jest to, że mam dopiero 17lat, a wokół zewnętrznych kącików oczu mam ciemną skórę i mam wrażenie, że robią mi się zmarszczki :| chyba, że każdy ma tak? JAK POZBYĆ SIĘ TEGO CIEMNEGO KOLORU? Przez niego moje oczy wyglądają na zmęczone i tak jakoś dziwnie.. Drugim problemem jest to, ze jestem chyba osłabiona. Znacie jakieś witaminki, które dodadzą energii? i coś na apetyt? Bo przez cały dzień potrafię zjeść tylko bułkę, albo dwa naleśniki itp. (NIE ODCHUDZAM SIĘ - NIE MAM PO PROSTU APETYTU) Przez to często kręci mi się w głowie, robi mi się niedobrze, mam mroczki przed oczami, jestem WIECZNIE zmęczona, choć długo śpię. Jakby to było ważne mam: (tyko) 160cm wzrostu i ważę (45kg) Mam nadzieję, że jakoś mi pomożecie ;-) POZDRAWIAM

Gość GlitterBaby
hhmm nikt nic nie wie ? :/

Gość jedzenie_ma_znaczenie
Z tego co piszesz to nie jesz żadnych owoców i warzyw. Brak ci witamin, a szczególnie zimą - wit. z grupy B, C, D oraz magnezu, możesz mieć też zakwaszony organizm. Czy gotowane pożywienie jest dla nas dobre? Autor: T.C. Fry, Tłumaczyła E.Spyra W naturalnym środowisku wszystkie zwierzęta jedzą żywy pokarm, taki jakiego dostarcza im natura. Tylko ludzie gotują pożywienie i tylko ludzie cierpią na szeroko rozpowszechnione choroby i dolegliwości. Te osoby, które odżywiają się głównie żywym pożywieniem, są bardziej czujne, myślą jaśniej i bardziej logicznie i stają się bardziej aktywne. A co najbardziej istotne, osoby odżywiające się żywym pożywieniem stają się rzeczywiście wolne od chorób! Gotowanie jest procesem niszczenia żywności i to już od momentu, gdy zastanie ona poddana obróbce technicznej. Długo zanim żywność obróci się w proch, jej wartość zostanie całkowicie zniszczona. więcej informacji: http://www.surawka.republika.pl/ zobacz też film pt. "Jedzenie ma znaczenie" http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/

no wiesz, może osłabienie i złe samopoczucie wynika z jakiegoś powodu? ciąża? przeziębienie? albo jesz za mało a organizm domaga sie więcej ???

Gość GlitterBaby
niee w ciąży na pewno nie jestem ;) chora też nie. dzięki za odpowiedzi "jedzenie_ma_znaczenie" radzisz mi jesc surowe rzeczy? czy po prostu sięgnąć po więcej warzyw i owoców? owocę lubię bardzo, jak najdzie mnie "taki dzień", to potrafię zjeść wszystkie owoce jakie mam pod ręką :p

Gość cbadef
Możesz mieć anemię - polecam pić zielone szejki - robione w blenderze lub mikserem w litrowym słoiku Mój ulubiony: 1,5 szkl. wody mineralnej 1-2 banany, 1 jabłko, 1/2 pęczka natki pietruszki , 3 liście zielonej sałaty, 1 łyżka świeżo zmielonego siemienia lnianego (lub moczonego całą noc w letniej wodzie) Wszystkie składniki miksujemy, pić po 1 szkl. przed jedzeniem. - ten szejk to bomba witaminowa

Gość szytom
byc moze masz anemie , stad to oslabienie. najlebiej jak bys zrobila sobie morfologie krwi. kiedy ja jestem oslabiona i przemeczona bardzo pomaga i vigor plus, dwa trzy tygodnie stosowania i od razu baterie mam naladowane. a jesli chodzi o ciemniejsza skore kolo oczu to smaruj delikatnie sokiem z cytryny, ale uwazaj zeby nie nalecialo Ci do oczu.

Gość GlitterBaby
cbadef - a w miare dobry jest ten szejk? bo ja niestety mam często odruchy wymiotne jak mi coś nie podchodzi szytom - właśnie zastanawiałam się nad cytryną, ale nie byłam pewna czy mogę w okolice oczu :) dzięki :) a jeśli to anemia to ten vigor też by mi pomógł uporać się z nią?

Gość szytom
wprawdzie jest w vigorze zelazo, ale jesli masz duze jego braki to nie wiem czy te ilosci wystarcza. najlepiej zapytaj w aptece:)

Gość do lekarza marszi to natychmi
ast!nie ma nad czym sie zastanawiac!to anemia!a teraz zima potrzebne sa witaminy bo ich nie ma za wiele w owocach i warzywach w tym czasie!

Gość GlitterBaby
ok, dziękuję wszystkim za odpowiedzi ;) na razie sięgnę po tę tabletki, a jak będę miała trochę wolnego czasu, to zajdę do lekarza ;) pozdrawiam

Gość ALFALFA....
Zimą najlepiej hodować kiełki z nasion: lucerny (alfalfa), rzodkiewki, rzeżuchy, fasolki mung, soczewicy itd...... - zawierają mnóstwo witamin, można hodować nawet w słoiku

Gość e-cinka
wszystko wskazuje na to ze masz anemie,kolor skory pod oczami tez za tym przemawia,idz jak najszybciej zrobic morfologie chwila i juz bedziesz wiedziala ,dostaniesz zelazo i po krzyku bo same preparaty witaminowe i warzywka to za malo...a oprocz oslabienia moga wystapic krwotoki z nosa a to juz nie jest mile :o