Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olcia Blondi_86

Pękające pięty!!!! Pomocy!!!

Polecane posty

Czy znacie laseczki jakiś skuteczny srodek na pękające pięty???Ale taki naprawdę dobry!!! Próbowałam już wszystkiego-poprzez moczenie stóp w wywarze z szałwi i specjalnej soli do stóp,następnie ścieranie pumeksem,a na koniec smarowanie stopek maścią z vit. A (miała być niby taka dobra) i po tym wszystkim zakładanie na noc skarpetek bawełnianych by masć dobrze się wchłaniacha.Robilam tak przez dwa miesiące ,żadnych rezultatów.Póżniej kupowalam gotowe kosmetyki,typu peeling gruboziarnisty do stóp,specjany krem z Scholla do pękających pięt i inne...Moje pięty są w nieco lepszym stanie ale to jeszcze nie jest to...Czy znacie jakis idealny krem na to paskudztwo???Moze byc nawet drogi tylko zeby byl skuteczny :) dzięki!

Gość Nie ma takiego kremu
Nie zauważyłaś jeszcze, że to nie problem braku dobrego kremu, czy niedoborów witamin i mikroelementów - pękanie pojawia się niezależnie od tego. Więc należy szukać przyczyny... ja ją znam, ale nikt mi nie wierzy...

Gość olga87_2
Na taki problem użyłam nowego kremu lawendowego do stóp marki eva natura. Bardzo fajny preparat. Mi pomógł. Poczytaj sobie na www.pollenaewa.com.pl

mi ktoś polecał maść ze srebrem albo chromem na tą przypadłość nie mam zielonego pojęcia jaka jest przyczyna często tym bardziej jak sie dba o stópki a nawet zimą nie marznie się w nogi:( ja mam tak czasem na wiosnę

a na marginesie zimą o dziwo mam stópki jak niemowlaczek nawet nie mam żadnego rogowacenia ,że twarde podeszwy czy gruba skóra na piętach..ale tylko przyjdzie wiosna