Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KaliopeTSP

Skóra czoła szczypie,piecz jest napięta

Polecane posty

Gość KaliopeTSP

Witam Spróbuję pokrótce opowiedzieć mój problem. Mam 21 lat, odkąd pamiętam moja skóra twarzy była normalna( tłusta w strefie T) . Od czasu sierpnia 2009(śłońce i upały)- moja skóra na czole zaczeła być strasznie napięta/ciągłe uczucie mocnego ściągniecia, któremu towarzyszyło pieczenie, szczypanie. Ogólnie moje czoło stało się jakieś starsznie wrażliwe na wszytko.Ale cały czas się przetłuszcza. Postanowiłam temu zapobiec- oczytałam sie w temaciei zaczełam kurację regenerującą. Uznałam, że moje czoło jest odwodnione i potrzebuje nawilżenia. Zaczełam stosować kremy nawilżające. Pierwszy był Nivea Visage nawilżający( kompletnie sie nie spisał) Drugi Humektan( trochę pomagałe, lecz jego konsystencja byłaza lekka i skóra wchłaniała go już po 20 minutach i wołała o jeszcze - szcypiąc i będąc napiętą) Obecnie stosuje krem AA Therapy Intesywne Nawliżanie do cery bardzo odwodnionej( on przyniósł mi jak narazie największa ulgę), twarz przemywam żelem Ziaja Calma HLC. Do tego szampon dla dzieci- który nie podrażnia. Mimo tego wsztkiego- moja skóra dalej mnie piecze i jest starsznie dyskomfortowa do tego świeci się strasznie. Co może mi pomóc ? Jak długo będe się tak męczyć ? Przyszłam z tym do Was, gdyż sama juz sobie z tym rady nie daję :/ Skóra zachowuje jakby cały czas brakowało jej nawilżenia mimo że jest tłusta- przez co reaguje pieczeniem i uczuciem ściągnięcia pozdr.

Gość marii777
...

Gość Takeme
Napiszcie coś, bo sama mam bardzo podobny problem i nie wiem jak go przezwyciężyć. Zaangażowanie większe proszę.....

Gość eistee
slyszales o dermatologu?